ס ב א

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
../images/Emo41.gif ס ב א ../images/Emo41.gif

קיבלתי במייל סיפור אישי נפלא מאיש. נתבקשתי להדביק אותו במקום שאנשים יחושו כמו שחש הכותב. אם יש לנו פה סבאים וסבתאות.......בטח תאהבו את הסיפור...... אני ליקקתי אצבעות מבלי לחוות את החוויה....רק מהתחושה שהוא הצליח להעביר בסיפור שלו....... נולדתי לדור שלרבים מבניו לא היו סבא ו-או סבתא ולכן לא הכרתי ולא חסרתי.חשבתי שסבא זה איש זקן עםמקלוזקן, שנותן סוכריות לנכדיו. איש שיושב לפעמים בחוץ , בשמש, נשען על מקל ההליכה שלו, מסתכל על כלום וסופר אתימיו הנותרים,אם בכלל זוכר עוד לספור,והולך לישון עם שקיעת החמה, אואפילו מאושר כי כבר אינו מבין דבר. ילדותי ונעורי עברו עלי בתל אב. ים תנועת נוער, צבא ובסוף כמו כולם, גם חתונה. הנושא "סבא" מעולם לא העסיק אותי עד שנולדה בתי. לה, לבתי, היו לא רק סבא אלא גם סבתא. ולא שניים- אלא ארבעה. ואז הבנתי שטעיתי. הסבתות והסבים של בתי אמנם לא היוצעירים אבל גם לה זקנים כמו אותוסבא שראיתי בדימיוני יושב על ספסל בשמש ומסתכל על כלום. סבה של בתי לא היה כזה. כוחו היה עוד במותניו, עבד והיה פעיל, ראה וחשב עלהעתיד ולא רק על העבר וידע לשמוח ולשמח את נכדיו. שוחח אתם, נתן להם ניירות לציור, בחגי ישראל גם קנה אגוזים וסביבון וסופגניות... אבל אף פעם לא שיחק איתם כדורגל, לא הלך איתם לים ולא קפץ על חבל. זה-לא. ואז הסתכלתי סביבי וחשבתי לעצמי, שסבא יכול להיות גם אחר. סבא הואלא מה שחשבתי. סבאהוא מה שעכשיו ראיתי. והמשכתי לחשוב לעצמי ואמרתי שאני אהיה סבא אחר. לא סבא שיושב בשמש ולא סבא שרק צוחק וקונה אלא סבא שמשחק כדורגל קופץ על חבל, משתולל בגינה והולך עם נכדו לים. בקיצור-סבא שיהיה גם חבר. החלטתי שכך אהיה. וכך עברו עוד הרבה שנים. בנותי התחתנו, הקימו משפחות, שערותי מעט הכסיפו ופתאום-בום טראח! באה הבשורה- אני סבא. אמנם ניתנו לי תשעה חדשי הסתגלות לרעיון שאהיה לא רק אבא אלא גם סבא, אבל כנראה שלא הסתגלתי ולא הפנמתי ולכן הבשורה הייתה טובה ומהולה בשמחה וקצת בהלה. סבא? מי, אני?! אני? סבא...?! אז מה, מהיום אני איש זקן? אולי בעיני אחרים אני כמו הסבא שיושב בשמש, כפי שגם אני דימיינתי... או כמו הסבא שרק צוחק וקונה ולא משחק כפי שבעצם ראיתי? אבל נכון שהחלטתי שאהיה אחר? נכון שהבטחתי לעצמי שאהיה מין סבא-חבר?. אז התחלתי לעבוד על העניין, ומפגישתנו הראשונה שיננתי באזני הקטן "ילד, אני סבא שלך, זה נכון, אבל יש לי שם... אז קרא לי בשמי ולא סבא... ואתה אמנם נכדי אבל נח לי לומר- הבן של בתי...". התינוק הסכים איתי, כמובן בשתיקה,. הוא לא אמר מילה ולא הביע התנגדות. הוא לא קרא ליסבא אבל גם לא קרא בשמי. פשוט שתק. כן, תינוק חכם. ואני? השווצתי בנכדי- בבן של בתי וכמו שרציתי שיהיה , כך עשיתי. התגלגלתי איתו על השטיח ואפילו בכדור שחקנו. כלומר- גלגלתי אליו וממנו לגלתי בחזרה אלי- כי הרי תינוק הוא.... אבלהרגשתי כאילו שיתוף פעולה. כאילו חברים. הזמן לא עומד מלכת. הזמן זז קדימה ובנה של בתי גדל ויושב ועומד, וכבר הולך ומדבר, אוף, כמה מדבר... אבל אני לא מבין למה ומה עשיתי לו, שכל פעם הוא מזכיר לי שאני סבא. מה, הוא לא זוכר מה ביקשתי ושיננתי כשהיה קטן... הוא לא זוכר שהסכים בשתיקה? אבל הממזר עושה את זה בכוונה. לפעמים קורא בשמי בלחש ומוסיףבצעקה את המילה "סבא"!!. פשוט לא מוותר. לא שוכח להזכיר לי שאניכזה. ותמיד עם חיוך ממזרי. והיום, כשהוא באמת כבר ילד ולא תינוק ורוצה לשחק כדורגל ולשחק "תופסת" בגינה, ולרוץ ולטפס, לראות מי ישיג... ואני, שמנסה בכל כוחי להשתוות ולהיות צעיר, נעצר בלי נשימה. מתיישב על הספסל שבגינה, כן, בשמש, מסתכל על הילד שממשיך להשתולל ואומר לעצמי-די. קבל את העובדות. הרם ידיך לכניעה. צעיר כבר לא תהיה. אולי תהיה לו קצת חבר אבל אתא סבא וכך תישאר. ובסופו של דבר ובמחשבה שלאיש בוגר ברור לי, שאלו עובדות החיים. ולומר את האמת? אני לא מצטער.

הרבה דברים אנחנו מבטיחים לעצמנו

לעשות כשנהיה סבים וסבתות, אך מה לעשות, לא תמיד נוכל לעשותם כשיגיעו הנכדים. לפעמים אנחנו הורים בגיל קצת מבוגר ולפעמים גם ילדינו ילדו את ילדיהם קצת מאוחר, כך שלא נוכל להתגלגל אתם על הדשא ולשחק כדורגל. כשאנחנו סבים בשנות הארבעים שלנו או תחילת החמישים, אולי עוד אפשר, אך כשזה גולש לששים וליותר, אני חושבת שנצטרך למצוא תכנים משותפים אחרים עם נכדינו. אצלי עוד רחוקה הדרך, בני הבכור בן 22 ולא מראה כל סימני זוגיות, היחידה שכן מראה סימנים היא רק בת 17.5, כך שאני מניחה שעוד יקח לא מעט זמן. אך כמו שבי לא האיצו להקים משפחה, גם לא אאיץ בילדי.

magy

New member
סבתא שלי היתה סבתא בגיל 42

אבל זה לא עשה אותה סבתא צעירה...כי היא היתה אישה לא צעירה בנפשה. תמיד חשבתי אותה זקנה....עד שהגעתי לגיל שלה. והבנתי, שהיא באמת היתה מהזן שלא יכול להיות צעיר. אחרי מחנות, אחרי קשיי קליטה בארץ....אולי אי אפשר להשאר צעיר. מנטליות שונה , בגדים אחרים, שפה אחרת, עושים את ההבדל. היום יכולה סבתא ונכדה ללכת אל אותם מקומות בילוי.....וללבוש את אותם בגדים....אותם תכשיטים.......ומה לא? יש פער דורות, אבל לא בזה אני דנה....אני מדברת על אופנה משותפת. על תחביבים, על השתוללות שבני דורנו מסוגלים לה.....ואילו הדור הקודם ולפני קודם.......שיצרו מצב של "דיסטאנס" על מנת לקבל כבוד מילדיהם, לא היו מעלים על דעתם להשתולל. הם קנו מתנות, עזרו, העניקו, אבל אליהם צריך היה לדבר בצורה הכי מכובדת שקיימת.... ולא לשכוח שהם הורים או סבים-סבתות.... הם היו האינסטנציה הגבוהה....... ואני, איך שאני לא אוהבת היררכיות ואינסטנציות........ כבדתי אותם, יכולתי לכבד יותר, אילו זה יוצא מתוכי ולא בגלל שקיבלתי פקודה כזו. או חינוך כזה. יאלללללה, גמרתי

סבתאים

יש גם סדנאות למודעות אישית שהמשתתפים בהם לומדים בעיקר על עצמם. על מה חשוב בחיים ואיך להשיגו. בסדנאות משתתפים בני 18 ומעלה ואפשר למצוא הורים וילדים, וגם סבתאים ונכדים. ומה עדיף שיכבדו אותנו בגלל הדיסטנס (שאנחנו כבר לא כ"כ יודעים ליצור) או שלא בגלל שאנחנו לא מנסים להתיילד כמוהם... כן זה שוב אני עם ה"מה עדיף" כאן לעיתים רחוקות אבל שאלות של התייעצות עוד תבואנה. פה ושם. גם המלצות...

B T1

New member
ספרי לסבתא.

עובדה, יש משותף בין סבתא לנכדה. לפי צהובון צרפתי בעיר ליון לתלמידה בת 18 וסבתא בת54 היה מאהב משותף.

magy

New member
יש בדיחה כזו על פרופסור ואשתו

אבל אני.......לא זוכרת איך מספרים בדיחות חכמות....... מוזכרים שם המספרים.......18 ו- 54 אני מנסה..... יום אחד מקבלת אשתו של הפרופסור מכתב מבעלה....וכתוב בו "כשתקבלי את המכתב , אני אהיה רחוק ממך, עם הסטודנטית שלי אמנם אני בן 54, אבל היא בת 18.....מאחר ואת כבר קשישה עבורי ולמרות הבדלי השנים בינינו.........אני מבוגר ממנה פי שלוש וכו......וכו.......וכו......... ענתה לו אשתו במכתב חוזר..... "כשתקבל מכתב זה ממני, אהיה עם מאהב צעיר בן 18 למרות שאני בת גילך....54..... ו-18 נכנס יותר פעמים ב- 54 מאשר 54 נכנס ב- 18 משהו כזה.............. אני ובדיחות?????????????

B T1

New member
את בסדר גמור

לא לגמרי הרגת את הבדיחה. נשארו עדיין כמה קטעים מצחיקים.

למעלה