סקר חדש

e-magine

New member
../images/Emo41.gif סקר חדש

העוסק בשאלה, מה התופעה המפחידה אותנו ביותר באינטרנט. ניתן כמובן לענות לסקר ומי שירצה, מוזמן להרחיב בתגובה להודעה זו. הסבר קצר על כוונת הסקר: לפני שהעליתי את הסקר, חשבתי להעלות את השאלה, "מה לדעתך הכי מסוכן באינטרנט" אך חשבתי שסקר כזה לא יהיה מעניין, מכיוון שברגע שנשאל נניח, האם טרטר בינלאוני יותר מסוכן מנניח מאאוטינג, רוב האנשים יחשבו שהטרור מסכן עשרות אלפי אנשים, ולכן הוא יותר מסוכן. לכן חשבתי שהשאלה המעניינת היא "מה מפחיד אותנו יותר" כאשר השתדלתי לערוך רשימה של תופעות המוכרות באינטרנט, תוך התרכזות בהיבט האישי הסובייקטיבי. בהחלט יתכן שאדם שלא מחזיק כרטיס אשראי לא יפחד מגניבת פרטים ומרמה, ויתכן שאנשים רבים לא מפחדים מטרור באינטרנט, מכיוון שהדבר נראה להם שולי או לא כ"כ מציאותי. העליתי גם את האפשרות שעצם האינטרנט מפחיד וגם את האפשרות ששום דבר באינטרנט לא מפחיד. היות והסקר הוא אנונימי, כמובן כולם מוזמנים להצביע ומעבר לזה, מי שרוצה להרחיב או להעלות כיווני דיון משיקים, מוזמן להגיב על ההודעה הזאת.

לקשמי

New member
אני הראשונה להצביע ../images/Emo9.gif

בחרתי באפשרות "אחר". כי לפני שנכנסתי לסקר ורק קראתי את ההודעה הזאת, חשבתי שהדבר שהכי מפחיד אותי באופן אישי זה ההתמכרות לאינטרנט. ואני עדיין חושבת כך, למרות שבאפשרויות הסקר היו עוד דברים מפחידים כמו וירוסים למשל. (אולי האפשרות הזאת של הוירוס מפחידה כתוצאה מהאפשרות הראשונה שחשבתי עליה, ההתמכרות).

e-magine

New member
תראי איזה דבר מדהים

אני שהקמתי וניהלתי פורום שעסק בהתמכרות לאינטרנט, היום אפילו לא חשבתי להכניס את זה לרשימה, אבל ההערה שלך נכונה בעיניי ואני אנסה עכשיו להיכנס ולשנות כבר את הסקר, רק אני לא בטוח שזה אפשרי.

e-magine

New member
אחלה, תיקנתי

היות והיתה רק הצבעה אחת על "אחר" שיניתי את סעיף 11 מאחר להתמכרות, ככה שהכל מסודר בלי לעוות. נראה לי ששינויים נוספים לא אוכל לעשות, המזל היה כאן שבטעות הכנסתי "אחר" פעמיים. עכשיו קיימת אפשרות של "אחר, ביחד עם האפשרות של לא יככול להחליט".

nooriko

New member
נורא מפחיד אותי גניבה של כסף מחשבון

הבנק, פריצה לחשבון הבנק וכל הבלגן הזה. אבל גם פריצה למחשב מפחידה אותי מאוד וגם וירוסים מפחידים אותי נורא, מאוד. קשה להחליט. בגדול יש משהו מאוד מאיים באינטרנט מבחינתי פשוט מפני שאני לא מומחית למחשבים. אני חושבת שמי שמבין במחשבים ויודע ורואה בדיוק מה קורה בתוך המכונה הזאת, המחשב, ומבין איך העסק הזה בדיוק בדיוק פועל, מרגיש בטח הרבה פחות איום מעצם ה"דבר" הזה. שזז ועושה דברים ומגיע לכל מיני מקומות בעוד אחרים "מבחוץ" מתנהגים כלפיו כאל ישות שיש רצון לחדור אליה. נראה לי שאבחר בוירוסים כי הקטגוריה הזאת כוללת סוסים טרוינאים ואת כל הבלגנים ההרסניים הפולשניים הללו שיכולים באמת לחרבש את כל מה שנמצא בתוך המחשב.

e-magine

New member
לדעתי ביטאת נהדר

מה שהרבה גולשים, גם ותיקים ומנוסים חשים ולמרות זאת, ממשיכים לגלוש.

gargamich

New member
דווקא שמעתי מומחים שאמרו

שככל שאתה יודע יותר, כך אתה מרגיש יותר חוסר אונים מול חלק מן הבעיות שהזכרת... לפעמים יותר טוב לא לדעת, ככה לפחות אתה יודע שלא היה שום סיכוי שתצליח לגבור על הבעיה

רשמתי שלא מפחיד אותי כלום.

למרות שזה לא מדוייק. אבל אחר נראה לי מעופף עם הרוח. הכי נכון מהדברים הללו הוא שלא מפחיד אותי האינטרנט כל כך אבל אני חושב שאחד הדברים שנראה לי עשוי להיות מסוכן הוא הכוח העצום שיש בידי הפרסום האינטרנטי, מה שקראת לו "לשון הרע". לטובה או לרעה. אולי לא בחרתי בזה כי זה היה נראה לי קריאה לצרות. כאילו למה אני כותב את זה אולי יש לי סיבה לפחד מלשון הרע. למרות שלשון הרע פוגעת באנשים תמימים בכל זאת לא רוצה לחשוב אפילו שאני מפחד מזה כי אף פעם לא כתבו עלי דברים רעים ואף פעם לא גרמו לי פרסום קלוקל ולא רוצה להעלות את האפשרות הזו על הדעת. למרות זאת, זו נראית האפשרות הכי מפחידה. והכי קרובה למציאות. כל הדברים האחרים נראים לי מסובכים יותר. דבר נוסף שמפחיד אותי הוא שהאינטרנט ייהרס. בגלל וירוסים או טרור או הכל ביחד. לדעתי זו תהיה פגיעה באנושות. יש היום הרבה טכנולוגיה חיונית שמסתמכת על האינטרנט. כך אני סבור לפחות. גם התשובה הזו לא נכללת. נראה לי.

ailag

New member
שכחת "טיפשות".

מה שעושה לי כואב לעיתים קרובות נורא זה הטפשות התהומית של אנשים שמתבטאת באינטרנט, ולפעמים גם מוחרפת כי אותם טיפשים משתמשים באינטרנט בתור תחליף למוח (ולכן יציפו את כל הפורומים ב"למישהו יש יומן קריאה?" במקום לקרוא ספר, בעוד שבלי אינטרנט לא היה כ"כ קל להעתיק) זה מפחיד אותי מבחינת ההדרדרות של החברה. וירוס עוד אפשר לחסל ואפשר להמנע ממנו..

e-magine

New member
../images/Emo13.gif אני נתקל מחוץ לאינטרנט

בכ"כ הרבה טיפשות, שאם אני נתקל בה באינטרנט, אני בכלל לא שם לב אליה כלמשהו מיוחד.

ailag

New member
יש את זה הרבה באינטרנט

בגלל שזה מדיום שאנשים מתעקשים להשתמש בו ומסרבים ללמוד איך. זה כאילו שמחוץ לאינטרנט מישהו יסרב ללכת. טוב, לא ללכת.. אולי להשתמש במפה כשהוא צריך להגיע לאנשהוא?

גם פחד זה מושג מטעה, לדלעתי

לכן השבתי כאילו נשאלתי מה הדבר המעצבן ביותר באינטרנט. הגעתי למסקנה שסקריפט קידיס. לא הייתה תשובה כזו, אך היו שתי תשובות קרובות - וירוסים ופריצה. מסיבה לא ברורה לי, פריצה למחשב אוחדה עם חדירה לפרטיות ולא עם וירוסים, לכן בחרתי וירוסים. כעיקרון, אין דבר מעצבן יותר ממישהו שלא מטרגט אותך מתוך מיומנות אמיתית, כאתגר, על מנת להוכיח כישורי פריצה, אלא ילדון זב חוטם שמשליך וירוס לחלל העולם בתקווה ששמוק מסכן שאינו יודע כיצד לאבטח היטב את המחשב שלו יאבד מידע שאולי אסף ובנה במשך חודשים. וזאת מבלי להזכיר את ההאטה העצומה שאלפי סריקות על תחומי IP נרחבים, וכל הפורטים שלהם, בו זמנית, יוצרים.

e-magine

New member
פסדר, קרוב לודאי

שאתה שייך לאלה ששאין שום דבר באינטרנט שמפחיד אותם. לגבי הסיווג של וירוסים, חדירה למחשבים ופגיעה בפרטיות, התחומים ודאי משיקים ולמעשה החדירה למחשבים משיקה גם לגניבת כספים מחשבונות בנקים ודרך כרטיסי אשראי, החלוקה שאני עשיתי אמורה לדעתי להתמקד פחות בשיטה ויותר בתוצאות. בתור מי שאינו איש מחשבים או אבטחת מידע, אני רואה את הדברים ככה: יש פעולות או אמצעים שהם עוורים והרסניים, ההרס יכול להיות מופני כלפי חומרה או כלפי נתונים. זה אופייני למזיקים ויראליים. יש פעולות שמויעדות לשאוב מידע, זה יכול לנבוע מסקרנות, הפושע רוצה לדעת של מי המחשב, מה יש בפנים, לפעמים רוצה לפגוע ע"י הפצת הקבצים, לפעמים הוא רוצה למחוק. ויש פעילות שהיא פעילות פלילית כלכלית, רוצים את הסודות של המתחרה, או רוצים לגנוב כסף ולא משנה ממי.

מקבל

אם אנסח מחדש את שכתבת בצורת נק' 1. יש פעולות או אמצעים שהם עוורים והרסניים, ההרס יכול להיות מופני כלפי חומרה או כלפי נתונים. זה אופייני למזיקים ויראליים. 2. יש פעולות שמויעדות לשאוב מידע, זה יכול לנבוע מסקרנות, הפושע רוצה לדעת של מי המחשב, מה יש בפנים, לפעמים רוצה לפגוע ע"י הפצת הקבצים, לפעמים הוא רוצה למחוק. 3. יש פעילות שהיא פעילות פלילית כלכלית, רוצים את הסודות של המתחרה, או רוצים לגנוב כסף ולא משנה ממי. מהשלושה, 1. הוא המפחיד ביותר. נגד 2 אין לאדם פרטי מוגבל בתקציב אפשרויות מיוחדות להתגונן מפני תוקף מיומן. מצד שני, גם אין בד"כ סיבה לתוקף מיומן לתקוף אדם כזה. 3. לא מפריע במיוחד. נכון, פוטנציאלית הוא ההרסני ביותר, אבל לכל פעולה בחשבון שלי יש אסמכתא על נייר, והבנק מבוטח. למעט קטסטרופה כללית האזרח הקטן שמפעיל מידה סבירה של זהירות לא יינזק. לחברות גדולות יש עורכי דין ורואי חשבון, כמו גם מנהלי אבטחה, שאמורים לשבור את הראש ולדאוג במצבים כאלה. אז 1. זה מה שנשאר. 1. מפחיד כי הוא שם כמטרה דווקא את החלש, את התמים, את זה שיצעק אח"כ בקולי קולות שהאינטרנט רע וצריך חקיקה והתערבות שלטונית, את הטיפש שלא השכיל לקחת אחריות אישית ולגבות, בלי קשר לאמצעי אבטחה. 1. הוא זה שפוגע בי, בגלל אותם צרחנים שגרמו להופעת חוקים מזיקים, הוא פוגע בי בגלל עומסים על שרתים ותעבורה, הוא פוגע בחברים שלי שלא גיבו כמה חודשים וגילו שעבודה סמינריונית הושחתה, הוא פוגע באתר שעמלנו על הקמתו וגורם להשבתה מיותרת עד שנעלה מן הגיבוי, הוא מיותר לחלוטין ולא תורם דבר לאיש - גם לא למפיץ. 1. הוא התגלמות הרוע באינטרנט, ועל כן בחרתי בו.

למעלה