סקר חדש:

סלוניק

New member
../images/Emo41.gif סקר חדש:

תוצאות הסקר הקודם: האם על השרה נאות להתפטר לנוכח מצבה הבריאותי? כן - 56.25% לא - 31.25% לא יודע - 12.50% הסקר החדש: היה ותתקיים ממשלת אחדות שתחייב את שינוי לוותר על אחד מתיקיה עבור מפלגת העבודה, באיזה תיק היית בוחר\ת? כולם מוזמנים לענות על הסקר.

סלוניק

New member
וכולם כמובן מוזמנים להגיב בשרשור

על אופן הצבעתם (שלפי התשובות כעת היא די מעניינת).

דעתי

אני הצבעתי בעד ויתור על תיק איכות הסביבה. עם כל הכבוד שלי ליהודית נאות (ובהחלט יש כבוד, והרבה) אני חושב שהיא צריכה לוותר על התיק, והיא הייתה צריכה לוותר עליו לפני הרבה זמן. התוצאות, אותן הצגתי בשרשור קודם בו דיברנו על לגיטימיות הסקר הקודם, מדברות בעד עצמן. לפי דעתי, צורה זו של בקשה מיהודית נאות לוותר על כסאה, היא הצורה המכובדת והנוחה ביותר ביותר- המחיר אותו צריכה הסיעה לשלם עבור כניסתה המיוחלת של העבודה לממשלה.

kundason2003

New member
אני נתתי את קולי לתשתיות.

אני גם חושב שיהודית נאות היא האופציה הנוחה, אבל ניסיתי להתעלם משיקול זה בבחירתי. אני חושב שתיק התשתיות הוא תיק בעייתי. לא בגלל פריצקי, אבל גם. תמיד היתה בעיה עם שרי תשתיות, הופעל עליהם לחץ חזק ביותר. לא מוריד מאשמתו של פריצקי (כי זה לא קשור) אבל בכל זאת. תיק התשתיות הוא תיק ללא אידיאולוגיה (כל אחד מעדיף גז טבעי על פני פחם-חוץ מחברת החשמל, והליכוד (שיכנע)) אלא ביצוע מדיניות מסויימת. בתיק לאיכות הסביבה ניתן לשנות הרבה, לדעתי.

סלוניק

New member
אם כך

מדוע להשאיר את התיק למפלגת העבודה שם תוכל ההסתדרות להפעיל לחץ על השר הנבחר ולטרפד מהלכים שיחלישו את הוועדים בחברות הממשלתיות?

סלוניק

New member
לא הבנת את שאלת הסקר.

הכוונה הייתה לבחירת התיק לפי דירוג חשיבותו (שהרי זה לא ישנה אם נאות תוחלף על ידי שר או ח"כ אחר משינוי או ע"י חבר העבודה) למפלגת שינוי.

??

השאלה הייתה על איזה תיק לדעתי המפלגה צריכה לוותר תמורת כניסת העבודה לכנסת. נכון? עכשיו, תיק איכות הסביבה , ונושא איכות הסביבה בכלל, קיים בדרגת חשיבות גבוהה גם בשינוי וגם בעבודה. לכן לא ישנה אצל מי יהיה התיק. בנוסף, אני משוכנע כי תיק איכות הסביבה בידיים אחרות משל יהודית נאות יוכל לתפקד בצורה טובה יותר.

ההבדל הוא

שהתיק יעבור לידיים שיוכלו לטפל בו ולתפקד במסגרתו בצורה יעילה הרבה יותר מעכשיו.

סלוניק

New member
לא הבנת את השאלה

מה זה משנה אם יעבירו את התיק לח"כ אחר במפלגת העבודה או לח"כ אחר בשינוי? זאת השאלה שמשמעותית בסקר.

הבנתי את השאלה

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה שלי. לדעתי, סתם העברת תיק איכות הסביבה למישהו אחר משינוי לא יהיה כל כך פוליטיקלי קורקט, ולא ממש יאה עקב מחלתה של יהודית נאות. אם היא בעצמה לא התפטרה, אנחנו לא יכולים לעשות לה את זה. אבל, אנחנו בהחלט יכולים פשוט להעביר את המשרד לידיה של מפלגת העבודה במסגרת הסכם קואליציוני, ולמנוע אי נעימות כזו או אחרת. כאן זה כבר יהיה בגבולות הטעם הטוב.

סלוניק

New member
בסדר

למרות שאני לא חושב שזה יהיה 'לא יאה' להעביר את התיק מידיה. גם נאות מודעת לבעייתיות שבהשארתה בתפקיד שר, והיא אדם רציני והגון דיו בכדי לדעת לוותר על התפקיד (ואני מאמין שאם יקרה כדבר הזה היא תתפטר, ולא תפוטר). החלפתה בתפקיד ע"י חבר שינוי דווקא תדגיש את היחס הרציני שהמפלגה מעניקה למשרדי הממשלה.

EO117

New member
אני בעד משרד המדע והטכנולוגיה

לדעתי, המשרד הכי מיותר בממשלה, אין לו עיסוק וסתם ביזבוז של כספים על מנכ"ל,שר, עובדים וכו'. אני מציע שאת המשרד הזה צריך לאחד עם משרד החינוך. ואם צריך לוותר על תיק,אז את תיק הזה שאין לו שום חשיבות ומשקל בממשלה. ואם מדברים על תיקים: לדעתי יש הרבה משרדים מיותרים וצריך לאחד אותם ולהביא את הממשלה ל-18 שרים כמו בעבר. ממשלה מנופחת לא יעילה.

אשרת

New member
אני בעד וויתור על משרד הפנים...

במיוחד כאשר מרבית העובדים שם - הם עובדים שש"ס תקעו שם, ולכן אין לנו שום השפעה ולכן הוא מיותר לחלוטין. שבת שלום.

EO117

New member
אני לא מבין מדוע לא מפטרים אותם

וממנים אחרים במקומם.

למעלה