*| סקר חדש

../images/Emo41.gif*| סקר חדש

למרות שאני לא מת על סקרים, הנה נולד לנו סקר חדש, שעלה במוחו הקודח של malolds: מה הוא אלבום הרוק המשפיע ביותר?, בסקר ניסתי למצוא אלבומים שהיו אלבומי היסוד של סגנון מוסיקאלי מסויים, או שנתפשים כאלבום המופת של אותו הג´אנר, המעומדים הם: Chuck Berry- Chuck Berry Is on Top אני לא יודע כמה מכם שומעים צ´אק ברי בשעות הפנאי, אבל צ´אק הישן הוא זה שהכניס את הקצב לבלוז ולסול והפך אותו לרוק אנד רול, האלבום הזה, הוא אולי אלבום הרוק הראשון האמיתי. Elvis Presley- Elvis Presley גם חינו של אלוויס סר לאחרונה מאוהבי המוסיקה, אבל את השפעתו של אלוויס קשה למחות, האלבום שבחרתי הוא הראשון שלו, ועד היום נחשב לאחד מאלבומי הרוק אנד רול הפשוט, הטובים ביותר. bob dylan- The Freewheelin` Bob Dylan קשה להגזים בחשיבותו של דילן על עולם הרוק, עשרות אגדות ענקיות בזכות עצמן העידו כי דילן המשורר המורד האולטימטיבי היה ההשפעה שלהם, האלבום הזה, שראה אור עוד בשנת 1964, הוא כל כך מהפכני בתכנים שלו, וכל כך חתרני בפשטות שלו, שפשוט אי אפשר היה לעשות את הסקר הזה בלעדיו. The Beach Boys- Pet Sounds פול מקרטני אמר שכשהביטלס עשו את סרג´נט פפר, ההשפעה המרכזית שלהם והמודל לחיקוי היה האלבום המופלא הזה של הביץ´ בויז, האלבום הזה הוא אולי אחד מאלבומי היסוד של הפסיכודליה האמריקאית. The Beatles- Sgt. Pepper`s Lonely Hearts Club Band אני לא צריך לכתוב משהו, נכון? Cream- Disraeli Gears קשה להגזים בחשיבות של האלבום הזה לשנות השישים, השילוב של פסיכודליה, בלוז רוק ובלוז כבד, יצרו את אחד מהאלבומים המרכזים של שנות השישים, שהשפעותיו ניכרות על כל אלבום רוק כבד שנוצר מאז. King Crimson- In the Court of the Crimson King בעיני זה אלבום היסוד של הפרוג (למרות שמוסיקאלית אפשר למצוא ללא ספק אלבומי פרוג לפניו), זה גם אולי, האלבום בו הפרוג מצוי בשיאו, קינג קרימזון הצליחו עם האלבום להמם את עולם המוסיקה ולהכניסו לעשור המתקדם בתולדות המוסיקה. Various Artists- Woodstock פסקול הסרט והפסטיבל היה סיכום ענק של שנות השישים על כל הטוב שבהם, גם לולא המוסיקה המעולה, וההשפעה הענקית, עצם היותו של האלבום הזה פסקול לפסטיבל הרוק הגדול מכולם היא סיבה מספקת להימצאותו של האלבום הזה פה. Led Zeppelin- Led Zeppelin IV אולי אלבום הרוק הכבד הטוב מכולם, ואלבום שבעיני מיצג את התחום הזה בצורה הטובה ביותר. the Sex Pistols- Never Mind the Bollocks Here`s the Sex Pistols מישהו החליט שפאנק זה מוסיקה, אז אם זה נכון, באלבום הזה הפכו הפיסטולס לצ´אק ברי, או לפחות לביטלס של הפאנק. הרשימה הזו היא כמובן חלקית, אני מזכיר לכם שלא מדובר באלבום הטוב מכולם, אלא באלבום שהכי השפיעה על תולדות הרוק.

Grimble Grumble

New member
The Stooges - The Stooges

האלבום הזה מ1969, הוא הוא ולא אחר האבא והאמא של הפאנק ושל הרבה מאד להקות מטאל... לדעתי הוא ראוי להיות ברשימה ולא נבר מיינד דה בולוקס... נבר מיינד דה בולוקס למעשה דומה ללד זפלין 4.. הוא לא הראשון והמשפיע מכולם, אלא הבולט ביותר בז´אנר...

מסכים

never mind שם משום שחוץ מזה שהוא הבולט בז´אר הוא היה גם ההתחלה של הפאנק, לא כתופעה מוסיקלית, לזה אחראים הסטוג´ס כמו שהזכרת אלא מבחינה תרבותית.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif תוצאות הסקר הקודם ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

הסקר הקודם: גדול כותב השירים, נסגר בשעה טובה, ויש לנו תוצאה: ובכן המנצח הוא (הפתעה הפתעה) רוג´ר ווטרס מפינק פלויד, שזכה ב 35 קולות, למקום השני הגיע בוב דילן הגדול, שיכולת הכתיבה המופלאה שלו, והשפעתו העצומה על עולם המוסיקה והתרבות האנושית בכלל זיכו אותו רק ב 31 קולות. למקום השלישי, הגיעו במשותף ג´ים מוריסון הגדול, ומאיר אריאל שלנו, כנראה שלעברית יש עדיין תקווה. סה"כ השתתפו בסקר 116 משתתפים, שיא של כל הזמנים בפורום, יכול להיות שהפכנו לגדולים מידיי?

טוב מאוד שהחומה בחוץ!

אין לו שום מקום שם. גם אם זו הייתה רשימה של 50 אלבומים!!!

לא נראה לי שהבנת

נראה לי שהניבלונגים מתכנן את החתימה שלי אחרי הפרויקט הבא (שלפי נבואתו, החומה לא תהיה שם...)

כן, קלטתי את הפראפראזה

אבל חשבתי שראויי לציין שאין לאלבום הזה מקום, בכלמקרה.

ב100 הכי משפיעים על מוזיקה?

גם, כמו שניבלונגים ציין אינספור פעמים, האלבום הזה משפיע מאוד על אנשים בצעירותם. אז אם זה משפיע על אנשים, זה בטוח משפיע על המוזיקה שהם עושים (ראה אביב גפן עם ציטוט כמו: "החומה יותר חשובה לי מהכותל")

אביב גפן הוא לא דוגמא לכלום

פרט לזילות, פרובוקציות של בני- 14 וחוסר חינוך לערכים מופגן. ומבחינה מוזיקלית, לחומה לא הייתה השפעה מורגשת.

גדולים מדיי?

אוליי, אם אלה שבאו לכאן הם כל מני אוהבי פינק עוורים, אז בהחלט. שוב פינק- פלוייד בראש? לא נמאס לכם? לפני דילן? אתם מזעזעים!!!

תודה על התמיכה

כי באמת שהפורום הזה הפך לפורום פינק- פלוייד. טוב, לא להגזים, אבל משהו כאן צורם מאוד. מה הם היו, בסך- הכל? להקה נהדרת, גאונית לפרקים. שינתה (הטראנס הראשון...), חידשה. דברה על נושאים רלוונטיים (כמו שעזרו לי להבין כאן לפני כמה שבועות. תודה, אגב, לכל מי שענה). עשו מוזיקה מיוחדת בברור, ומדהימה לפי דעת- רבים. אבל כמה להקות כאלה יש, בנוסף? יותר מעוד אחת, או שתיים. נכון? אז מה כל הרעש? מה פשר ההערצה העיוורת? אז הם עשו אחלה מוזיקה שבעולם, אבל איך גילמור הוא גיטריסט טוב מקלפטון, או הנדריקס? איך ווטרס הוא כותב טוב מדילן, או כהן? אני אגיד לכם, הם לא. אז למה הם נבחרו? בגלל כל ההילה המיותרת והדוחה (במובן המילולי. נא לא להיעלב) שיש סביב הלהקה הזאת!!!... שלא תבינו אותי לא נכון. אני מת על וויש יו וור היר. אני לפעמים שוקע בתוך דארק סאייד, אבל מכאן ועד למה שעשו ועושים מהם, ישנה דרך ארוכה. ארוכה מדי.

תראה

פעם גם אני הייתי מעריץ עיוור (תקופה של חודשיים בערך), הייתי בטוח שיש רק להקה אחת, הכי מתקדמת, הכי פשוטה, הכי יפה, הכי טובה! אבל אז התפתחתי לללהקות אחרות, שיותר טובות מבחינה מוזיקליות, תן להן זמן, רובם בני 13 -17 (אפשר לחשוב כמה אני מבוגר). בקשר לגיטריסטים, נכון, קלפטון והנדריקס יותר טובים, אבל יש לזכור שבתחרות הזו, הרבה אנשים הלכו על פי הרגש (אפילו הניבלונגים וליידי ג´י הצביעו בעד האריסון ונגד פייג´, הגיוני?), אז מבחינת הרבה אנשים גילמור מוציא הרבה יותר רגש, שזה דבר סובייקטיבי. בקשר להנדריקס, אין לי מושג! לא הצבעתי בדו קרב הזה. עכשיו, בקשר לכותבי השירים, אני עדיין חושב שווטרס יותר טוב מדילן. כל המילים שלו ברביעייה הגדולה (האלבומים) של פינק פלויד, כל אלבום, כל שיר, מסר נגד החברה או געגועים או עוד הרבה דברים. מלא מטאפורות ודימויים, וגם מספר סיפורים פשוטים. ולא רק אצל פינק פלויד, גם בפרוס אנד קונס.

יפה

עכשיו אתה רק צריך לשמוע יותר דילן, והכל יהיה טוב
. ואגב הגיטרות בפרוס אנד קונס ענקיות, מצד שני כמו שכבר אמרנו, שם מנגן גיטריסט ענק

noosh

New member
וואו, בלי לחץ! ../images/Emo13.gif

אכן, הרבה פה אוהבים את פינק פלויד, וגם אני נכללת בקבוצה הזאת....אני מתחברת לפינק פלויד, דארק סייד הוא לטעמי יצירת אמנות, וכן - גם את "החומה" אני אוהבת, אפילו אם זה יותר בגלל הטקסטים ופחות בגלל המוזיקה. נכון, אולי אני בת 16 וחצי וסה"כ נערה תמימה שלא ממש מבינה מהחיים שלה ומתחברת לווי דונט ניד נו אדיוקיישן כי היא נמצאת בתוך מערכת החינוך, אבל אני לא רואה את המצב ככה. אוקיי, אז באמת גדלתי על פינק פלויד ולכן שמורה להם פינה חמה בלב, אבל חוץ מפינק פלויד אני מקשיבה לעוד המון להקות אחרות, ואני ממש לא אתחיל להגיד מי יותר טובה ומי פחות טובה, כי אני פשוט לא יודעת. הן כולן טובות, וכולן שונות, ובכלל אין מקופ להשוואה. בגלל זה גם כתבתי בטורניר שאני לא מבינה איך אתם עושים את זה לעצמכם, בוחרים בין הנדריקס לקלפטון, זה פשוט לא אנושי. הרבה בטורניר בחרו בעיקר על פי הרגש, כי מה לעשות, כשמדובר במוזיקה, לפחות לדעתי, לרגש יש מקום חשוב, אם לא הכי חשוב. זה בדיוק כמו באמנות - אתה יכול לצייר ציור הכי מחושב מבחינה טכנית, עם הכי הרבה צבעים משלימים, קומפוזיציה הכי מורכבת שאפשר, פספקטיבה מדעית מדודה על אלפית המילימטר, ועדיין לא להשקיע בזה טיפת רגש, אלא להשאיר את זה קר. לפעמים הטעויות שלנו הן אלה שהופכות את המעשים שלנו לאנושיים. אז אולי הנדריקס יותר טוב מגילמור, אולי קלפטון היה צריך לזכות, אני לא אומרת שלא, באמת יכול להיות שכן. אבל אנחנו עדיין סובייקטיבים כאן. יש כאלה שהנדריקס מרגש ארותם ויש כאלה שגילמור עושה להם את זה, אולי כי הסולואים של גילמור יותר מרגשים ופחות מתוחכמים, כמו האימפרסיוניזם, והסולואים של הנדריקס יותר מורכבים ופחות גורמים לך לבכות, כמו הניאו-קלאסיקה. ועובדה שהרבה יותר אנשים מתחברים לאימפרסיוניזם, למרות שהטכניקה של הניאו-קלאסיקה היא הרבה יותר מורכבת. אנשים אוהבים דברים שהמם מתחברים אליהם ומזדהים איתם, יותר מאשר דברים שהם בחיים לא יכולו לבצע. (אני לא יודעת את זה, כי אני לא בקיאה מספיק בהנדריקס, לכן אל תתנפלו - זו הייתה רק דוגמה). אותו דבר עם כתיבת השירים. גם כאן לא הצבעתי בגלל שאני לא מכירה מספיק טקסטים של דילן ושל כהן, לעומר אלה של ווטרס שאני מכירה די טוב, אבל ממה שאינ מכירה של ווטרס - הם קולעים. מה לעשות, הטקסטים שלו מרגשים, מפחידים, מלאים במטאפורות ודימויים והקבלות לכל מני דברים. אוקיי, אני לא אומרת שאצל דילן זה לא, כי ממה שהבנתי עד עכשיו - זה כן. אז אולי זה כן, ואולי הוא היה צריך לזכות בסקר. אולי אלה שהצביעו מכירים את פינק פלויד ולא את דילן, אולי אלה שהצביעו באמת חושבים שלווטרס מגיע. אתה לא יכול לדעת, וזה גם לא כ"כ משנה. אין שום סיבה לקחת את זה ללב, כי אפילו אם פינק פלויד יותר אהובה ומוכרת ודילן פחות - אז מה? אז זה אומר שדילן פחות טוב? זה ממש לא קשור אחד לשני. אני במקומך הייתי אומרת תודה שאני מספיק בקיאה במוזיקה ובמילים של דילן בשביל לדעת שהם יותר טובים משל פינק פלויד, והייתי שמחה שהקסם הזה של המוזיקה שלו שמור איתי, אני לא צריכה לחלוק אותו עם יותר מדי אנשים

כמה דברים:

קודם- כל, יש מקום להשוואה בין להקות. זה מה שאנשים עושים כל היום. ויש אנשים שיכולים לבחור בין קלפטון להנדריקס (אני, לדוגמא) בלי יותר מדי עכבות, אבל כאן כל בחירה תהיה הגיונית. לבחור את גילמור, בסופו של דבר, לגיטריסט הכי טוב (כותרת הטורניר לא הייתה "הגיטריסט הכי מרגש") בהיסטוריה של הרוק זה פשוט לעשות צחוק מכל העניין. ודאי שלרגש מקום נכבד במוזיקה אבל כאן בערך נגמרת ההשוואה לאומנות הציור. יש לי כמה בעיות עם ההשוואה שלך והן: 1- אני לא יודע איפה קראת את זה, אבל זה לא נכון שיותר אנשים אוהבים אימפרסיוניזם, פחות ניאו- קלאסי, או קלאסי בכלל. זו טעות. 2-מההשוואה שלך ניתן להבין שאת אומרת שיותר קל להתחבר ללא מושלם, לפחות מתוכנן, ושהטכני- הקר- הוא פחות מרגש, ולכן אנשים בחרו בווטרס במחברים, ובגילמור בגיטריסטים. העניין הוא שאת קובעת כאן בעצם מה מרגש ומה לא, כשבעצם את בעצמך יודעת שכל העניין מאוד מאוד אינדיבידואלי. יש מי שיכולה להיעתק לו הנשימה, והוא יתרגש עד דמעות מלשמוע את מלמסטיין או פאטרוצ´י, או את הנדריקס, ויש מי שתראי אצלו את הלחלוחית רק בסולואים של גילמור או פייג´, או, השם ישמור, מיי. הנקודה שלי היא שאותך יותר מרגש גילמור, והסגנון שלו, ויש אנשים שלא יכולים להעביר יממה בלי סטיב ואי. 3- עוד אפשר היה להבין ממך שיותר קל להתחבר לסגנון של גילמור, כי הוא יותר פשוט, והשוות את זה לכך שאנשים מתחברים יותר לאימפרסיוניזם. אני, לעומתך, חושב שאין מקום להשוואה שכזו כי גם בשביל לנגן כמו גילמור או טאונסנד צריך ללמוד גיטרה, ולהיות טוב מאוד בה, כמו שצריך להיות טוב בגיטרה כדי לנגן כמו פאטרוצ´י- וזה שונה לגמרי מהעניין של האומנות כי אני, שיודע דבר או שניים בציור, לא מתחבר כלל לפשטות של האימפרסיוניזם שאת רובה גם אחייניי בני השלוש יכולים לחכות, ואני אפילו רואה בה אמנות שדי מעליבה את אמנות הציור, בפשטות שלה (מה שאני לא רואה בגילמור) ובהתכחשות שלה לטכניקה, ומצד שני מעריץ את אלה המסוגלים להעביר מסר ורגש (שוב, זה מאוד סובייקטיבי) דרך ציור מורכב ומסובך, ולא צריכים ללכלך את ידייהם ביצירות פשוטות.

למעלה