סקר ווילד

silverhawk

New member
../images/Emo41.gif סקר ווילד

אהלן חברים, את שיטת הWILD כולנו מכירים - מחד, כאשר מצליחים בה, מספר החלומות הצלולים עולה פלאים, אך מאידך, הדרך להצלחה ארוכה ורצופה מכשולים. בעבר, מרבית האנשים בפורום לא הצליחו לבצע אותה, ואף באופן אישי המלצתי למתחילים להמנע ממנה לאור סיכויי ההצלחה הנמוכים. עם זאת, נראה שלאחרונה עולים יותר ויותר סיפורי הצלחה. לאור זאת, הייתי שמח לשמוע מי ניסה את השיטה לאחרונה, מי הצליח או נכשל בה וכיצד הוא או היא פעלו.

makron2

New member
הצלחות חלקיות - מסקנות...

בעבר היו לי דיי הרבה ויילדים ועדיין יש מידיי פעם. המלצות שלי: 1.עדיף לבצע ויילד לאחר שמתעוררים מחלום(עדיף עם זכרון טוב שלו),רצוי בשעות המוקדמות של הבוקר.(מחקר של לה בר'ג מצביע שרוב הויילדים מתרחשים במצבים אלו). 2.רצוי לבצע בדיקות מציאות בכל התעוררות במהלך הלילה(במיוחד לאחר חלום),כדי "לתפוס" התעורריות כוזבות. 3.לי השיטה עצמה פחות חשובה(יותר התזמון),אבל חשוב להיות עם "ראש נקי" נטול מחשבות לגמריי(לספור נשימות לכמה דקות עוזר לנקות את הראש לפעמים),לזוז מעט מאוד בנסיון עצמו ולהרגע יותר ויותר תוך כדיי ההתקדמות עוזר. ספירת נשימות ושיטות אחרות למיטב הבנתי הם בעיקר ע"מ למנוע הרדמות/"איבוד" הכרה(שנגרמת גם בגלל מחשבות אקראיות)ובנוסף הם יוצרות מעיין מצב שבו מינימום מאמץ אמור להיות מושקע בתהליך. 4.אישית אם אני נכשל לאחר 30ד אני מוותר או אולי מחליף שיטה. אני אשמח לשמוע עצות מאנשים עם הצלחה קבועה.

silverhawk

New member
אנשים, לשתף!

גם אם לא הצלחתם, נוכל אולי לעזור לכם בטעויות או לפחות אחרים ילמדו.

makron2

New member
ויילד היפנוגוגיה - הצלחה חלקית...

אתמול נרדמתי והתעוררתי לאחר 4ש לזמן קצר,חזרתי לישון בלי לנסות ויילד ותוך כדיי כך שמתי לב לתמונות שקפצו מיני פעם אז ניסיתי לזרום איתם,לדוגמא:ראיתי לזמן קצר תמונה של חוף ים ואמרתי לעצמי אני בחוף הים...עשיתי את זה עם כמה תמונה שקפצו ולאחר זמן מה מצאתי את עצמי באחד המקומות,משום מה לאחר שקיבלתי צלילות בשטח הערתי את עצמי,כנראה התרגשות או שהייתי צריך לחכות עוד קצת שהסצנה תתיצב יותר. אם יש לי רצף גדול בין חצלולים אז נוטה לחזור צעד אחורה. - כמו למשל להעיר את עצמי כי "זה חלום" ואני בעצם במיטה עכשיו,הגיון חלום מטומטם.

לא הצלחתי

אני חדש בתחום (פתחתי כאן שרשור לפני מספר שבועות). מאז הצלחתי פעמיים לחוות חלום צלול בצלילות נמוכה. בראשון כאשר הבנתי שאני בחלום (בגלל סיטואציה לא הגיונית) התעוררתי בגלל ההתרגשות. בשני, כאשר קלטתי שאני בחלום (שוב בגלל סיטואציה לא הגיונית), הייתי שוב מאוד נרגש, ולצערי במקום לנסות להגביר צלילות ולחקור מעט את הסביבה שלי (שהיתה המטבח בבית שלי) הדבר הראשון שעשיתי זה לרוץ לחלון (שהתריסים בו היו מוגפים), לקפוץ דרכו ולנסות לעוף. מה שקרה הוא ש"צנחתי" לאיטי לקרקע ואז התעוררתי. ניסיתי מספר פעמים להגיע לחלום צלול באמצעות "ווילד" אך ללא הצלחה. ברוב הפעמים לא הצלחתי לשמור על המודעות. בחלק קטן מהפעמים, כאשר החל תהליך ההירדמות, אני זוכר ששמעתי קולות חזקים. אני יודע שזה חלק מהתהליך ושצריך להיות אדיש אליהם, אך זה גרם לי להתעורר. בנוסף, קרה לי לא מעט פעמים שהרגשתי שאוחזים לי ביד ו/או ברגל, או שהרגשתי שהיא נשמטת לי. זה גרם לי להתעורר. "מיילד" משום מה אני גם לא מצליח. אני רושם ביומן החלומות שלי חלומות, ואכן היכולת שלי לזכור חלומות התגברה. אמנם עשיתי מעט הפסקות ברישום החלומות בשבוע האחרון, אך יש לי לא מעט חלומות ביומן. כאשר ניסיתי לבצע "מיילד" באמצעות חלום קודם, זה לא הצליח לי. גם לדמיין מקום שבו אני רוצה להיות לא הצליח. ויש לי מספר שאלות: עד מתי ובאיזו תדירות עליי לבצע בדיקות מציאות במהלך היום על מנת שאבצע אותן גם בחלום? האם אני צריך להמשיך ולבצע אותן למרות שאני מודע לנושא החלומות הצלולים? למרות שבמהלך היום אני עושה מבחני היגיון רבים (פעם בחצי שעה או שעה) ולאחריהם בדיקות מציאות, אני ממשיך לקבל דברים משונים לגמרי בחלומות כדברים הגיוניים לחלוטין. האם יש משהו שאני יכול לעשות על מנת להגדיל את היכולת שלי לחוות חלום צלול, או רק להמשיך בניסיונותיי? אני מתנצל שעירבתי בתגובה גם נושאים שאינם שייכים לנושא העיקרי של השרשור, אך ראיתי זאת כהזדמנות טובה לשאול את כל שאלותיי. אשמח לעיצות. תודה מראש ושנה טובה.

makron2

New member
כמה עצות...

2 חלומות בתוקפה קצרה זה לפחות מעיד על התקדמות מסויימת. - עוזר לכתוב תוכנית של כמה דברים שאותם אתה רוצה לבצע בחצלול ולעבור עליה לפניי השינה,כדי להיות מפוקס. זכרון חלום זה הכרחי.להגיע למצב שזוכרים לפחות חלום חלום או שניים כל לילה זה דיי חשוב. ""מיילד" משום מה אני גם לא מצליח." - בכתיבת החלומות וקראיתם חשוב לשם לב לארועים דמויי חלום(סימני חלום)שמתרחשים,כדיי לדעת שאלה הדברים שמהם בנויים החלומות שלך.- בבצוע השיטה עצמה(לאחר כמה שעות שינה)יש להתמקד בעצמך שם לב(בדמיון)לדבר דמוי חלום,להבין ולהגיד לעצמך שבפעם הבאה שתראה משהו כזה שונה אתה תזכור ש"זה"(הארוע)חלום. - לחזור מספר פעמים לפניי ההרדמות. "באיזו תדירות עליי לבצע בדיקות מציאות במהלך היום על מנת שאבצע אותן גם בחלום?" - בעקרון בחלום אתה אמור רק לבצע אותם לפי רצון,כדי להכין את עצמך במהלך היום יש כמה דרכים,אפשר לבצע בדיקה כל זמן מסויים(אפשר 10 ליום),בכל התרחשות "שונה"/שמזכירה לך חלמות צלולים וגם בזמן של ארועים קבועים(אפשר לשנות ארועים כל כמה זמן). "להמשיך בניסיונותיי?"תמשיך ככה,יש הרבה פיספוסים. - בזמן חלום ההגיון קצת פגום. בהצלחה.

פזיתי1

New member
ניסיון מאתמול בלילה ושנה טובה לכולם! ../images/Emo9.gif

שלום לכולם, תחום החלימה תמיד היה חזק אצלי. חלומותי עזים, ארוכים לעיתים, ומשאירים בי לעיתים תחושות חזקות אך מעולם לא חוויתי חיצלול. אני רושמת זה זמן מה יומן חלומות ואין ספק שזה עוזר, אם כי תמיד זכרתי חלומות בצורה טובה. (כל זה רק להקדמה - שתכירו אותי). אתמול ניסיתי WILD שוב אך הפעם ספרתי מדרגות שעליתי בדימיוני (היה מאוד מוצלח לפעם ראשונה, ממש הרגשתי את עצמי עולה במדרגות). הגוף נרגע המחשבות התמעטו, לאט לאט החלו להופיע גם תמונות/מחשבות, ותמיד חזרתי לריכוז אחרי כל הסטה ריגעית כזאת. באחת הפעמים האחרונות הופיע למולי טווס מדהים ביופיו, בעל צבעים חדים וברורים (אך לא זוהרים).הוא עמד בתוך יער לא סבוך. לפתע הוא עשה תנועה שהבליטה את גופו ולכן גם את צבעיו אבל כנראה שנתתי לו יותר מדי תשומת לב כי הוא נעלם וחזרתי לנשימות ולספירת המדריגות. יכול להיות אפילו שבמאמץ לא לאבד מודעות על ידי ספירה הסטתי עצמי בכוח מהטווס. (לא יודעת אם יש קשר אבל לאחרונה מסתובבים לי טווסים בחצר - הם של השכנה אבל הם באים לאכול מהאוכל של החתולים שלי) אני חייבת לציין שכל הזמן הזה לא חשתי ישנה כללה. הרגשתי רגיל לגמרי, מרגישה את גופי במיטה, ללא שום שיתוק שינה או כל תופעה אחרת מאלו שהוזכרו כאן. יותר מזה, בשלב מסוים התעייפתי ואף הפכתי ללא-נינוחה מהספירה וגם לא הצלחתי להירדם, ולכן עזבתי והלכתי לישון כרגיל (נרדמתי נורא מהר ברגע שהחלטתי לוותר). מה דעתכם? ועוד משהו, אם אני כבר כאן. שלשום לפני שנרדמתי נפל עלי מבול של זכרונות על חלומות שבהם "התעופפתי". אי זוכרת ממש את התחושה של התעופה, מהבטן כזה, וגם יש לי תחושה מוזרה כאילו מישהו "מלמד" אותי לעוף למרות שאין לי שום סיבה לחשוב כך. האם כדאי לעשות עם זה משהו כדי להתקדם או פשוט לשכוח מזה ולתת לדברים לעשות את שלהם בזמן המתאים? אני תוהה... יום מקסים לכולם!

silverhawk

New member
אהלן פזית

ברוכה הבאה לפורום.
נשמע שהיית כמרחק פסע מחלום צלול. פעלת נכון לאורך כל הדרך, והיה חסר רק השלב האחרון. בשלב שבו החלו להופיע מולך סצנות בתדירות גבוהה, מומלץ היה שתעצמי את עינייך ותדמייני את עצמך במקום מוכר כלשהו, כגון חדר השינה בביתך (לחילופין, אם אחת הסצנות עוצמתית במיוחד, את יכולה לדמיין עצמך עומדת בתוכה). בשלב זה היה עלייך לפקוח את עינייך, וקיים סיכוי טוב ביותר שהיית מוצאת עצמך באותה סצנה שדמיינת. אז היה עלייך לבצע בדיקת מציאות או שתיים ולהעזר בשיטות להגברת הצלילות. זה הכל. אני מאמין שאם תפעלי כך, מהר מאוד תחווי ווילד מוצלח. בנוגע לשאלה השניה, אינני בטוח כ"כ למה את מתכוונת... יחד עם זאת, כאשר יגיע החלום הצלול, תוכלי כמובן לנסות באופן אקטיבי את אותן שיטות תעופה שלמדת. :) בהצלחה!

makron2

New member
תוספת...

בקשר לויילד זה נשמע טוב מאוד תמשיכי כך,ובנוגע לחלומות של התעופה אני ממליץ להפנים את זה,ולהזכיר לעצמך שכול פעם שאת עפה או מרחפת את בחלום,מאחר שזה סימן דיי מובהק לכך שלא נמצאים במציאות(הפעולה משמשת גם כבדיקת מציאות)רצוי גם לשלב את זה בשיטת המיילד במידה ומתאמנים בה.

פזיתי1

New member
תודה אבל לא הבנתי משהו

התהליך כולו התבצע בעיניים עצומות, אז איך בדיוק לעצום עיניים אם הן כבר עצומות? האם הכוונה היא לדמיין עצימה ואז פקיחה של העיניים?

silverhawk

New member
לא לא, מדובר היה בפליטת קולמוס (או מקלדת)

הכוונה הייתה להתעלם מהתופעות ולנסות ליצור את הסצנה הרצויה (או, כאמור, 'להכנס' לאחת מן הסצנות שנוצרו).

וולפהרט

New member
האמת שניסיתי פעם ראשונה אתמול

לא הצלחתי, אולי כי שכחתי את ה"הוראות הפעלה". לא זזתי וניסיתי לזרום לתוך חלום, ניסיתי לזום מקום שהכרתי מחלומות אחרים. בסוף נכנעתי וזזתי. אני לא יודעת אם זה הגיוני אבל נראה לי שלי לא יכול להיות שיתוק שינה כי המצב שלי תמיד הפוך: אני מחזיקה את עצמי בחלומות שלא אזוז במציאות ואם אני רוצה לזוז ולשבור את החלום אני עושה את זה בלי בעיה. זה הגיוני? כי הפחד מווילד היה עניין השיתוק שינה אבל הגעתי למסקנה שאין ולא יהיה לי את זה אז לא אכפת לי לנסות. עצות? וכן- חזרתי מהמחשכים:)

silverhawk

New member
מילד הינו כניסה לחלום מתוך זכרון

ההתחלה זהה לכל השיטות המתקדמות (שינה של כ-4.5 שעות, התעוררות לכחצי שעה עד שעה וחזרה למיטה). עם זאת, בניגוד לווילד, בו את מתמקדת בדבר מסוים ומתעלמת מכל השאר, במילד את יוצרת בראשך סצנה של חלום כלשהו, כאשר עדיף לשחזר את החלום ממנו התעוררת. הרעיון הוא להכנס היישר לתוכו.

וולפהרט

New member
אז בעצם ניסיתי מיילד בלי לדעת

כי לא זכרתי במה צריך להתרכז כדי להכנס למיילד אז התרכזתי במקום שבו היה החלום האחרון שזכרתי במטרה להמשיך אותו.

makron2

New member
ברוכה השבה...

"ניסיתי לזום מקום שהכרתי מחלומות אחרים. בסוף נכנעתי וזזתי." - האם הגעת לשלב שהכל זז כמו סרט?,אחריי השלב של התמונות. "אם אני רוצה לזוז ולשבור את החלום אני עושה את זה בלי בעיה. זה הגיוני?"האם זה קורה לך גם בחלומות צלולים?בדרך כלל שעדיין מרגישים את הגוף עצמו במיטה עדיין לא חולמים. "הפחד מווילד היה עניין השיתוק שינה" - לכולם יש שיתוק שינה בכל זמן שחולמים,יש כאלה שלא חווים את תחילתו או את סופו,אבל כמו ששמת לב לפחד זה מיותר. במיילד צריך 1.לעצום עניים ולדמיין ארוע דמוי חלום או חלום שהיה2.את עצמך מזהה שזה אכן חלום עקב הפרטים המוזרים/שונים 3.וצריך לזכור ולהגיד לעצמך "בפעם הבאה שאני חולם אני יזכור ש"זה"(הארוע הדמויי חלום)חלום. כמו בסגנון של "בפעם הבאה שאני במכולת ואני רואה לחם,אני יזכור להביא גם חלב..."(תכנון עתידי ע"י שימוש בעזרי זכרון).

וולפהרט

New member
../images/Emo13.gif

עדיין היתי כנראה בשלב של תמונות וכנראה שאני באמת לא מרגישה את המעבר בין שיתוק שינה ולהתעוררות. וכן, זה קורה לי גם בחלומות צלולים. באחרון ניסיתי לקפוץ ממקום גבוה וקצת איבדתי מהחלום כי הרגשתי את הפוזה שבה ישנתי אבל לא זזתי (השתדלתי ממש לא לזוז כי הייתי יכולה) וניסיתי לשפשף ידיים, להסתובב וכו וזה לא עזר. בסוף כנראה הגעתי לחלום אחר שלא עבד עלי (ידעתי שהוא חצלול) ושוב ניסיתי לקפוץ מגובה ושוב החלום התחיל לאבד מה"אמיתות" שלו והרגשתי באיזה פוזה אני ישנה ואחרי שהחלטתי שזה ממילא לא יעזור בחרתי לזוז במציאות ולהחליף פוזה.

למעלה