סטארגייט SG1 פרק 1X18 Tin Man

Bajoran Priest

New member
על עונה 3 אפשר לדלג../images/Emo3.gif

(כן אני מאלה שלא אוהבים אותה) אם תרצה פירוט אני מוכן... בכל מקרה אם תתחיל את עונה 3 ותראה שלא מתאים לך, אתה יכול לעבור לעונה 4- כי זה באמת, באמת לא אותו הדבר. מבחינתי עונה 3 פחות מוצלחת מהעונות הראשונות (או מכל דבר שהיה אי פעם בסטאר-טרק באופן כללי). אמנם, העונות הראשונות לא היו מדהימות, אבל בכל זאת הן שמרו על אווירה "נכונה", פחות או יותר, לסטאר-טרק. מדי פעם היו אלמטים פריקווליים וכו'. עונה 3 לעומת זאת נודדת למשהו לא קשור בעליל. יש שם אקשן מדב"י, כן, אבל לא הרבה יותר מזה, וזה פשוט לא מרגיש "נכון" מבחינת הרבה אנשים. על מה שסקובי אמר על עונה 4 אני די חותם (למרות שאני לא חושב שזו עונה מושלמת- אבל אני לא חושב שאי פעם נוצרה עונה מושלמת).

subatoi

New member
טוב,

על עונה 3 הדעות תמיד יהיו חלוקות (ובאמת עשינו את הדיון על זה בפורום המתאים
), כנראה שזה יישאר ככה
בקשר ל"מושלמת" - טוב, מושלם זה משהו יחסי. בהנחה שאין דבר כזה מושלם, אז היא היתה מושלמת, יחסית
וכן, אני יודע שיש לך משפט שאתה רוצה לומר שכולל את המילים "באפי" ו"מושלמת". תתאפק

Bajoran Priest

New member
לא, דווקא אין לי../images/Emo3.gif

אבל עכשיו כשאתה מזכיר את זה, אני יכול לחשוב על כמה פרקים שדי מתקרבים מבחינתי לשלמות. נראה לי.

סלמאק

New member
לגבי זכויות המשוכפל...

או בעצם "מהו/מי הוא המשוכפל?", זה נושא שמוסבר בצורה מעניינת בסרט "ג'וני 2.0": זה סרט עתידני, על מדען שעובד על פיתוח (בהווה) של טכנולוגיה לשיבוט אנושי, עד שמפציצים את המעבדה שלו... הוא נשאר בחיים, אבל כשהוא מחוסר הכרה כמעט לחלוטין, הוא עובר סריקת אם אר איי, והדבר היחידי שהוא זוכר לאחר מכן זה שהוא מתעורר בעתיד. בהמשך הוא מגלה שהוא בעצם שיבוט של המדען המקורי, והסיבה לכך שהוא הצליח לזכור רק את החיים שלפני הסריקה, היא שע"פ הסרט, ניתן לשחזר תודעה ע"י תוצאות סריקת אם אר איי... סרט מאוד מעניין. ובתגובה למה שרשמת שתי הודעות מתחת: אתה יכול להוסיף לרשימת ה"נגדעו בשיאן" את "פלישה" (Invasion): נתקלתי בה (בפרק הראשון) במקרה במהלך זפזופ אל ערוץ יס סטארס 2, היא התבררה כסדרה ממש טובה ומעניינת. פתאום, לאחר מעקב קדחתני יומיומי אחר כל פרקי העונה הראשונה, צפיתי בפרק האחרון (שידעתי שהוא הסופי ואין עונה נוספת) ולחרדתי גיליתי שהוא מסתיים בקליפהאנגר לא נורמאלי(!!!!), ואין שום המשך לעלילה, שום סרט שסוגר אותה - פשוט שום דבר! זה כ"כ מתסכל, היה עדיף אם מישהו היה בא ומגלה לי מה קורה בסוף, מאשר להשאיר את זה כ"כ פתוח. השם ייקום דמם.

subatoi

New member
בהחלט מד"ב במיטבו,

בין אם בגלל הנושא ובין אם הדילמות. אם כבר, זה הזכיר את שליחות קטלנית 2 (בגלל היד) והנוסע השמיני (2?) בגלל ה"דם" הלבן שלהם. אבל איפה זה הזכיר את בלייד ראנר? מלבד הבנאלי, כמובן, שמדובר ברובוטים.

Gilliana

New member
מה??? אתה רציני???

מה עם רייצ'ל שלא ידעה בכלל שהיא רובוטית והיתה בטוחה שהיא אדם בשר ודם עד שנודע לה שכל זכרונות הילדות שלה מושתלים וששום דבר מהם לא התרחש באמת?

subatoi

New member
טוב, בהתחלה כתבתי

"אני לא זוכר הרבה מהסרט, יותר זוכר את הספר", בסוף מחקתי את זה מההודעה הסופית. אז זה פותר את העניין
וכן, עכשיו שאת אומרת, אני נזכר.

subatoi

New member
../images/Emo58.gif לצופי AXN

הפרק הזה מזכיר שני פרקים אחרים מצוינים, לפחות מבחינה רגשית אצל הצופה. הראשון הוא Fragile Balance, עם הכפיל שנוצר לג'ק, וגם שם עולה הסוגיה שגם לכפיל, למרות שהוא לא ג'ק האמיתי, המקורי, יש את אותם זכרונות, ושהיו לו אותם חיים, מבחינתו, ושגם בו צריך להתחשב וכו'. בקיצור, "גם הוא בנאדם". גם שם יש תחושה עצובה בשלב מסוים, כשג'ק האחר מבין שהוא לא יוכל להמשיך לחיות את החיים שהוא זוכר, כי זה פשוט לא הוא. השני, מבחינה אחרת לגמרי, זה Moebius, ששם הצוות מושאר (פעמיים) בעבר של כדה"א, זרוק בלי קשר לכלום ולנו נותר רק לשער איך הם הסתדרו שם. אז גם כאן, יש צוות (רובוטי, אבל צוות "שלנו"), שנזרק בלי קשר לכלום, והם צריכים להסתדר שם מחוסר ברירה. קשה ועצוב, מכל בחינה, בערך.

למעלה