סטארגייט SG1 פרק 1X15 Cor-Ai

spirit73

New member
לפי הפרק יוצא שהמערכת המשפט שלהם הרבה יותר

פרימיטיבית משלנו ,אבל התוצאות הרבה יותר טובות.מה היה קורה לטיאלק בבית המשפט שלנו.הוא היה יוצא אשם בדיוק באותה מידה.כי מסתכלים על פשע שביצעת,כפי שאמר המונד ורק אז מביאים בחשבון כהקלה "עדי אופי -ג"ק,דניאל,סמנטה".אצלנו הוא היה מקבל עבודות שירות.חה חה חה.

spirit73

New member
אני מגיב לעצמי.זה כבר טוב.דרך אגב על

שופט אוביקטיבי,כפי שאמר ג"ק.האם השופטים באמת יכולים להיות אוביקטיביים?הם אנשים וגם מושפעים מהסביבה.לכן צריכה להיות מערכת חוקים כפי שעשו בחלק מהמדינות בארה"ב.פעם ראשונה - עונש קל.פעם שניה -עונש חמור.פעם שלישית - מאסר עולם.

kinspirit

New member
טוב, אז הפעם אני אגיב ראשונה

אחד הפרקים שאני יותר אוהבת בעונה הראשונה בזכות העוצמה שמוצגת בו. הנקודה הכי בולטת היא שכולם הולכים ראש בראש אחד עם השני - טיאלק עם ג'ק, ג'ק עם דניאל (בקטנה), המונד עם סם וג'ק. והכל בעצם למען המטרה של להגן על טיאלק, אותו "חייזר" אשר הצטרף לצוות שלהם רק לפני כמה פרקים. אולם למרות שעברו כל כך מעט פרקים, ולכאורה כל כך מעט זמן, כבר ניתן לראות כיצד הקשר בין חברי הצוות הולך ומתגבש למשהו מיוחד. ראינו את זה בפרק the torment of בין דניאל לג'ק, בSingularity בין ג'ק לסם ועכשיו בין טיאלק לג'ק ודניאל. דניאל, אשר כפי שהוא עצמו מעיד שנא את טיאלק בהתחלה מאחר והוא היה אחראי במידה רבה ללקיחת שארי, נאבק על חייו של טיאלק. ג'ק בכלל הולך מעל ומעבר על מנת להציל את טיאלק, ולא מדובר כאן רק בקטע של שרשרת הפיקוד, שהוא המפקד ולכן הוא לא יתן לפקוד שלו ליפול, אלא רואים שזה הרבה מעבר לכך. אנחנו זוכים לראות שטיאלק היסס כבר מספר שנים טובות לפני שהוא פגש את הצוות בצ'ולאק. זה מוסיף קצת עומק לדמות שלו ומסביר את המעשים שלו בפרק הראשון. זה לא שהוא סתם זרק את הכל מנגד תוך שתי שניות, הדבר הזה התבשל בו כבר הרבה זמן. והמונד עדיין הולך לפי הנהלים ולא לפי הלב...

kinspirit

New member
אה כן, איך שכחתי

לא ברור לי הקטע של המקומיים - אתם יודעים שהגאולד באים דרך השער לקחת מהאנשים שלכם באופן קבוע. בכל פעם שזה קורה אתם רצים להתחבא במערות, סבבה לכם. אבל לא יותר הגיוני לא לגור חצי מטר מהסטארגייט אלא לחפש מקום מרוחק כמה קילומטרים טובים ממנו?

אה בה ציגלה מה

ואם היו גרים רחוק יותר אז לא היו צריכים להתחבא ולברוח, מהירות דאון דור 2 עדיין ( לעומת דור 3 שיש לרא/רע) מהירה , אז צריך להררחיק מהטבעת ואז לא רואים בעיין בלתי מזויינת ואין להם מכ"מיםם עד כמה שהבנתי מהחץ וקשת שלהם, כמו כן רואים בעליל מההשפעות הלטיניות והיווניות שזו חברת סוחרים, והשער נראה לי הוא הנמל השער דרכו מגיעה סחורה. רוג'ר אאוט

shaysn

New member
אנא ענה בתשובות שלא גובלות

בספוילרים, והתייחס לזה שאנו בפרק 1x16 ולא יותר. חוץ מזה לא נראה שהם יודעים לתפעל את השער, הם קוראים לו "שער היגון" , שער שממנו נגרם מוות וצער, ולא משתמשים בו שום שימוש.

אני לא חושב שזה גבל בספוילר

כי עד כמה שאני זוכר כן ראיתי כלי טייס של גאוולד (או איך שלא קוראים להם) לגבי דור 2 או דור 3 , זו הייתה בדיחת קרש , אם יש דבר כזה לא שמתי לב. גימל) רע/רא כבר הוזכר באחד הפרקים, על כן לא גבל בשום דבר לטעמי.

subatoi

New member
אם הם בורחים מאיזור השער

בכל פעם שנדלקים בו האורות, קשה להאמין שהם גם סוחרים דרכו. כנראה שרק דברים רעים מגיעים ממנו. "כי מהצ'אפה איי תפתח הרעה"

עינת 101

New member
דווקא לא כל כך אהבתי את הפרק הזה

הוא לא היה מעניין במיוחד וטילק הפך את עצמו לקדוש מעונה

Gilliana

New member
פרק מצויין! ../images/Emo45.gif

סוף סוף ג'ק אסרטיבי יותר ודומה לדמותו כפי שהוצגה בפיילוט. שימת הדגש על מערכת היחסים בין חברי הצוות עושה לסדרה רק טוב (אגב, מה עבר על ג'ק שהוא ירד על דניאל בכל הזדמנות בכסאח כזה? מסכן הילד...), מקווה לראות רק התפתחות של התמה הזו בהמשך.

ala40

New member
החיסול של רע ואתור היה הכי יפה

ודווקא ג'ק אוניל טיפוס מדוכא אחרי מות בנו ,הפף להיו חלק חשוב במרד נגד הגולד .

shaysn

New member
האתור

בכלל לא מתה (לפי AXN, אין לי מושג מה יש בהמשך), אז למה אתם אומרים שהיא מתה?

למעלה