סטארגייט SG1 פרק 1X12 - Fire And Water

Iced Hammer

New member
../images/Emo41.gif סטארגייט SG1 פרק 1X12 - Fire And Water../images/Emo41.gif

שרשרו

Gilliana

New member
עוד פרק חלש יחסית

התחיל טוב אבל הסתיים די חלש לדעתי ולא מיצה את הפוטנציאל הטמון בו. גם הפעם, הצלחתי לנחש די מהר במה דברים אמורים. בכל אופן - מקווה שיגיע בקרוב איזשהו פרק שיצליח להפתיע אותי, די נמאס לי "לפתור את התעלומה" 5 דקות אחרי שהפרק מתחיל.

shaysn

New member
הפרק היה פרק מעבר

כזה כמו בכל הסדרות, אין התקדמות בעלילה, וזה כאילו מבאס, ואני בטוח שיהיו עוד פרקים כאלו הרי יש 10 עונות. היה ברור שדניאל לא ימות, הרי יש המון עונות איתו... אבל עוד יהיה טוב.

lenin972

New member
איך את יכולה לכתוב דבר כזה?

ועוד אחרי שהפניתי שאלה אליך בקשר לפרק? אני עדיין מצפה לתשובה, רק דרך אגב

Gilliana

New member
סליחה שההתעכבתי במענה

רק הרגע נכנסתי לפורום מאז אחה"צ. אז ככה: על שאלתך אענה מיד בשרשור המתאים ולגבי "איך אני יכולה לכתוב דבר כזה" - בעיקרון, כי היו כבר פרקים טובים יותר בסדרה וכי לא התרשמתי במיוחד ממה שהיה לומר שם בנושא של בבל וכתב היתדות, זה היה מעט מדי. הקונספט כאמור מצויין, אבל אפשר היה להרחיב ולזה התכוונתי כשאמרתי שהפוטנציאל בפרק לא מוצה.

lenin972

New member
שוב האושר מהשידור של הסדרה מההתחלה

כבר שחכתי כמה מצויינת הייתה הסדרה כבר מהפרק הראשון. אמנם היו כמה סצינות זולות בפרק כמו הלוויה של דניאל שהייתה ארוכה מידי (ועוד לחינם). בכלל מעניין אותי אם לריד שירטס עושים כאלה לוויות. בכל מקרה, שוב אנחנו מגלים שלא רק הגאולד ביקרו בכדור הארץ במהלך ההסטוריה ושוב אפשר לגלות שיש גם טובים בגלקסיה הזאת. דניאל שוב פעם (מת) (אבל חוזר לחיים) מראה לנו את ספריית המידע העצומה שיש לו בתוך הראש ומעניין אותי אם הפסוקים שהוא צותת כשהמכשיר הזה היה מחובר לו למוח. Gilliana, את נתת לנו כתבה שלך שעוסקת פחות או יותר בזמן הזה וגם בטוח שבתרבות הזאת כי גם דניאל וגם הכתבה אמרו שזה הכתב הקדום ביותר שהתגלה בכדור הארץ. זה כל מה שיש לי לכתוב כרגע, מצטער על הכתיבה הטיפה לא ברורה, היה חם היום.

Gilliana

New member
עכשיו אני קולטת......

שבעצם אני לא מבינה מה אתה שואל...
ולמה "היה" חם? עכשיו קר?

lenin972

New member
כי כשכתבתי את זה היה מזגן בסביבה

לפני זה הייתה שמש

lenin972

New member
אה, גם אני שחכתי לענות לשאלה שלך

כי גם היום היה מאוד חם. בכל מקרה, אם את מכירה קצת כתבים מתקופת בבל, רציתי לדעת אם את מזהה את הפסוקים שדניאל דיקלם כשהמכשיר של הקרפיון היה מחובר לו לראש. או שאולי את יכולה להפנות אותי למקום שבו אני יכול לבדוק. בכל מקרה, אני אשיג את המילים המדויקות ואולי אפשר גם להריץ חיפוש בגוגל...

shaysn

New member
זה מהשרוול

יש שם קטע מהמיתולוגיה... http://www.stargate-sg1-solutions.com/wiki/Omoroca

lenin972

New member
מגניב

יש אנשים שעושים מחקרים ממש ממש ממש רציניים על כל דבר. חסכת לי זמן בלמצוא את זה אבל עכשיו סביר להניח שאני אתקע מול האתר הזה הרבה זמן כי עדיין לא הכרתי אותו. זה בכלל טוב מאוד לדעת שהסדרה מבססת את הפרקים שלה על קטעים אמיתיים מההסטוריה (מה שאמור להיות בעצם, אבל עדיין נחמד לקבל אישור לזה). בכל מקרה, תודה רבה.

lenin972

New member
ועכשיו כשאני קורא את זה יותר לעומק

שמתי לב שמאומרוקה יצרו את השמיים ואת הארץ. ישר נזכרתי משיעור תנ"ך מכיתה י', המורה סיפרה לנו על סיפורי בריאה של תרבויות אחרות ובאחת מהן נכתב שהאלים היו תנינים ושכדי לברוא את העולם חתכו אחת מהן, חצי נהיה הארץ וחצי נהיה השמיים. בכל מקרה, זה מקשר גם לתנך כי היא אמרה שבגלל זה בסיפור בראשית כתוב שאלוהים ברא את החיות ובפרט את התנינים, זה כדי להתעלות על סיפור הבריאה ההוא שגם הופיע בפרק של סטארגייט. מגניב, רגע של סטארגייט בחיים לפני שידעתי מה זה סטארגייט (או בערך באותו הזמן).

shaysn

New member
מגניב

בגלל שהיום פרעה/פרעונים הוזכרו ישר חשבתי על פרעה מהתנ"ך. שמוסופר בתנ"ך שבני ישראל בנו לפרעה את 2 הערים פיתום ורעמסס, ואולי זה היה גאולד שציווה עליהם לבנות לו את הערים. : )

Gilliana

New member
טוב, עכשיו אני רואה שכבר היו תגובות בנושא

בינתיים מצאתי את התשובה - בסטארגייט פשוט שיבשו קצת את המיתולוגיה באשר לאומרוקה: Myth ~ ANCIENT MESOPOTAMIA (City of: Babylon) ~ Omoroca is another name for the Goddess Tiamat, who was the Serpent Goddess of Chaos. It originated with the Sumerian name "UM-URUK" (translation: "mother of Uruk"). Through the years, it slowly changed to Omoroca. She is first mentioned in the creation myth of the Babylonian epic poem called Enuma Elish, which is derived from the opening words (translation: "When Skies Above"). In the beginning of the story, only Apsu (her husband) and she exist. They are the parents of all the gods. Apsu decides that their children have become so misbehaved, that he plans to kill them. Ea (see Oannes) learns of Apsu’s plan and kills him. Omoroca builds an army to avenge her husband’s death. Marduk (also called Belos, Baal), Ea’s son, leads Ea’s army in the battle. Omoroca is killed in the battle and Marduk stretched out her skin to make the heavens.

shaysn

New member
אני רק יוסיף מה שמצאתי

Lastly, Bel cut his own head off, and with the blood the gods mixed clay and made men. -לעולם לא נדע מה באמת קרה בעולמינו.

lenin972

New member
ככול שאני קורא את כל זה ../images/Emo58.gif AXN

אני מצטער על ההזדמנות שהוחמצה ועלילת המשך לפרק. אמנם, הקרפיון לא הציג את שמו אבל אני יכול לנחש שזה אמור להיות אבזו ושהוא ואומרוקה הם בעצם אלו שיצרו את הגאולד בדרך כזו או אחרת. זה הגיוני, אם הם אמורים להיות סוג של דרקוני ים, גם הגאולד הם מן סוג של דרקוני ים. אחרי זה הם הבינו את הטעות שהם עשו ונלחמו בגאולד אבל הפסידו. תחשבו על זה, זה הגיוני לגמרי, בעל (בלוס הוא שם אחר לבעל לפי מה שכתוב שם) היה אחד מהצאצאים שלהם, הייתה את המלחמה והוא הרג אותה. אחרי זה כדי להישמע יותר אלוהי בעיני הנתינים שלו בבבל הוא סיפר להם שמהגופה שלה הוא יצר את העולם. אחד מדפי המידע של הפרק נותן קישור לשני פרקים נוספים 5.08 The Tomb 6.22 Full Circle שהראשון הוא הפרק עם הצוות הרוסי שSG1 באו לחלץ והשני הוא הפרק שבו אנוביס השמיד את אבידוס. אני לא זוכר איזשהו הקשר בפרקים האלה אבל אני אראה אותם ואולי נגלה שבכל זאת נתנו איזשהו המשך לעלילה הזאת.

morashty

New member
ההקשר של שני הפרקים האלה ../images/Emo58.gif AXN

שב - The tomb הם מחפשים חפץ שנקרא "העין של טיאמט" שאמורים להיות לו כוחות מסוימים, וב - Full circle אנוביס משתמש ב"עין" הזאת (ביחד עם ה"עין של רע" ועוד כמה "עיניים" כאלה) כדי להגביר את הכוח של הנשק בספינה שלו.

למעלה