סטארגייט SG1 פרק 1X06 - Cold Lazarus

Iced Hammer

New member
../images/Emo41.gif סטארגייט SG1 פרק 1X06 - Cold Lazarus../images/Emo41.gif

תשרשרו!

jony24zzz

New member
אחלה פרק, סוחט דמעות אמיתי

לא זכרתי שכלכך מוקדם בסדרה הם מספרים על הבן שלו

סלמאק

New member
על הבן שלו אנחנו יודעים עוד מהסרט...

אבל היו חייבים לסגור את הקצה הזה, לתת לו להתגבר על כך, כדי שיהפוך להיות המפקד המצחיק והאהוב שאנחנו מכירים.

elfsong

New member
אני לא ממש מסכים עם הרוב כאן...

אני חושב שזה פרק מעניין, כי זהו אחד הפרקים הראשונים שאנחנו רואים לאן הסדרה הולכת בסולם המוזרות(גבישים בעלי חישה) שזה מה שתמיד אהבתי אבל אני לא אוהב את זה שמכריחים אותך לבוא לבכות עם הדמויות, אני מרגיש כאילו הצמידו לי מטה לראש וטיאלק צורח עלי "תהיה רגשן, תבכה עם אוניל ואשתו..." אבל כמו שאמרתי מעבר לזה בהחלק פרק כיפי

subatoi

New member
פרק מעניין,

ולו רק בגלל שזו נגיעה כ"כ נדירה בחיים האישיים של ג'ק. הייתי נורא עסוק בלא להרדם כשראיתי אותו (לא כי היה משעמם, חלילה, אלא כי הייתי עם מחסור אדיר של שעות שינה), אז לא התחברתי כ"כ לפרק כדי להתרגש ממנו, אבל הסצינה של הירי, או יותר נכון הקול של הירי היה מצמרר. הקטע שג'ק יוצא עם ה"ילד" לאמא שלו, היה די הזוי ואכזרי משהו. כאילו, מה אמרו לה אח"כ? הוא באמת היה חייב להראות לה את החייזר שמתחזה לילד שלה? להחיות את כל הטראומה מחדש? לא הבנתי כ"כ את הקטע. הנוף בפרק היה מקורי, חריג ומגניב, שזה תמיד מרענן מכל היערות הרגילים (בעיקר אחרי שפרק לפני כן שמענו שרוב הכוכבים אמורים להראות דומים). ואחד הקטעים שטיאלק ראה בטלויזיה לא היה פלסטינים זורקים אבנים? זה ממש הזכיר תמונות שלנו. התמונה של החיילים עברה מהר מדי מכדי לזהות אם זה אנחנו או לא... כמו ב"סליידרז". ספוילרון לצופי AXN בהמשך
ואם אני זוכר נכון התמונה שראינו של ג'ק במדים עם קסדה וכו' עוד נראתה בהמשך, לא? איפשהו על איזה קיר, בטח בבית שלו או משהו. ויש מצב שגם התמונה שלו עם האשה והילד.

kinspirit

New member
אז ככה (כי אני פשוט חייבת להגיב על הפרק)

קודם כל, אני חייבת להודות שהפרק הזה פשוט גורם לי לבכות בכל פעם שאני רואה אותו. ולמרות שידעתי כמה קשה יהיה לי לראות אותו בשנית, התיישבתי מול הטלויזיה לצפות בו שוב. אין מה להגיד, הפרק פשוט מרגש. כמו שסקובי כתב, הסצינה של היריה פשוט מצמררת, וכש"ג'ק" יושב בחדר של צ'רלי ובוכה... זה פשוט שובר את הלב. שלושה דברים שהציקו לי בכל הנוגע לטון הרגשי - הראשון הוא שלמעשה לא ראינו את ג'ק "האמיתי" מתרגש מהביקור בחדרו של צ'רלי. ראינו את היצור הזה חש את מה שג'ק חש, אבל זה עדיין הרגשה שקצת מרמים אותנו, כי אנחנו לא רואים את "ג'ק" מתמודד עם זה. הדבר השני הוא טכני יותר - כאשר הוא הופך להיות צ'רלי בבית החולים, איך מרגע אחד בו הוא מתעוות כל כמה דקות וכמעט ללא אנרגיה לדבר, אחרי שניה יש לו מספיק כוח לשנות צורה ולהראות כאילו הכל סבבה. לא ממש ברור. אני משערת שזה קשור לעובדה שרמות הקרינה ירדו, אולי הפרץ האחרון סידר אותו לזמן מה... הזוי במקצת. והדבר השלישי, בהמשך למה שסקובי אמר על זה שחשפו את אשתו לשעבר של ג'ק לדמותו של הילד. גם לי זה הציק הרבה, ואפילו הרבה מאוד, גם הפעם וגם בפעמים הקודמות שראיתי את הפרק. מצד אחד אני רואה את הצד היפה שבזה - היצור מעניק לה ולג'ק הזדמנות להפרד מהבן שלהם, הזדמנות שלא היתה להם בגלל האופן שבו הוא מת. אבל כן, אין ספק שזה מזעזע למדי להעמיד מול האם את דמותו של בנה המת, אני מתפלאת שהיא התמודדה עם זה כל כך יפה (זה היה כזה מטומטם שג'ק אומר לה "זה לא צ'רלי", כאילו דה). ולסיום, הצד הקומי של הפרק: סם ודניאל נכנסים לחדר של טיאלק בריצה וטיאלק אומר להם שהעולם שלהם משונה, על כך דניאל עונה "גם שלך" בשליפה הכי פשוטה ואמיתית...הכי חמוד שיכול להיות (וכן, נראה לי שאלו באמת היו תמונות מהשטחים שהקרינו שם. הנה, עכשיו אנחנו יכולים להגיד שגם ישראל הוזכרה בסטארגייט
). וכמובן הסצינה בחדר הסטארגייט, טילק אומר לסם ודניאל "קיבלתם רשות שאני אירה בנשק המטה שלי בחדר נכון?" והם מסתכלים אחד על השני ואומרים "בטח"
אין ספק שחוש ההומור של סטארגייט מתחיל להראות את פניו.

ilovenewyork

New member
יכול להיות

זה הזכיר לי מאוד את הקטע ב "גולשים בזמן " ( טוב זה לא מונח טוב ) זה הזכיר לי מאוד את הקטע ב "SLIDERS" בפרק "סוף העולם" שבו אומרים שכולם מתכוננים לקת הימים ורק בשטחים הלחימה נמשכת.

ilovenewyork

New member
בקשר לעניין עם היער

נדמה לי שהם הכניסו בדיחה קטנה בפרק THE BORCKA DIVIDE ובכלל לאורך כל הדרך יש הערות על ה"פאשלות" או על האי התאמות כגון שכולם יודעים לדבר אנגלית ( למשל בנוקס שהם למדו לדבר את השפה במהירות ) הם בהתחלה עושים את האדפטציות לעונת פיילוט שלא כולם ציפו שתישרוד לעוד עונות ואו בכלל לעשור שלם.

למעלה