סוגיית קו 149

מצב
הנושא נעול.

harhanegev

New member
הנה, יצא המרצע מן בשק.

עם כל הכבוד אתם לא מבינים הכל
חלק גדול מהבעייה נעוץ בעובדה שה"טורים" לחוצים בזמן בחלק מהקווים ולא תמיד הגדרות הזמן מתאימות למציאות. לכן יש נהגים ש"לוחצים" כדי להגיע למשבצת בזמן ויש כאלה ש"לוחצים" סתם כי הם לחוצים. אני אישית ניסיתי ללמד בתקופת עבודתי את הנהגים הלחוצים שעדיף לא ללחוץ ולא להגיע בזמן ולהתלונן באגף התנועה כדי שיוסיפו זמן. אבל יש כאלה שלוחצים ולא משנה אם יש זמן או אין זמן. וכשבאים לעשות בדיקה בקו רואים שיש אפשרות להגיע בזמן אז לא מוסיפים זמן. מצד שני אין זה אומר שכל מי שנוסע לאט לטעמכם הוא סוס זקן או "מנקואיסט". יש ויש. אבל להטיף כפי שאתה הטפת מיסטר K לנסיעה מהירה זה מעשה שלא ייעשה גם אם הדברים נכתבו בהלצה (וחושבני שבכלל לא התלוצצת).
הנה, יצא המרצע מן בשק.

55מוטי

New member
בדיוק כפי שתארתי לעצמי לא הבנת את הנושא

אני מתכוון
לתמריץ המערכתי מצד חברת דן לנהיגה במהירויות שערורייתיות.
על איזה תמריץ אתה מדבר? מי ממריץ את מי?

harhanegev

New member
ההנהלה מעודדת את הנהגים,

על איזה תמריץ אתה מדבר? מי ממריץ את מי?
ההנהלה מעודדת את הנהגים,
בכך שהם יודעים היטב על המצב הקיים ומעדיפים להמשיך לדחוף עוד נסיעות בפחות זמן שימוש של מכונות ונהגים, כלומר השיקולים הכלכליים של דן עדיפים על עמידה בחוקי מדינת ישראל בתחום הבטיחות שהוא בעל השלכה ישירה לחיי אדם.

55מוטי

New member
תגובתי לחבר promter

מותר לי להביע את דעתי?
לי באופן אישי אין שום בעיה עם ההתפרעויות של נהגי 247 בלילות, בכל הפעמים שנסעתי תמיד נפלתי על נהגים מהירים כך שלא נכון לומר שלא כולם אולי פזיזים, אפשר לבדוק את הטכוגרפים ולראות את הקפיצות ב"סע עצור" ומהירות 80 קמ"ש זה רק בגלל הגבלת המהירות, אני באופן אישי למרות שלא כולם חייבים להסכים איתי, לא רואה את הנהיגה הזאת כהתפרעות ואני מקווה כל מתי שאני נוסע באוטובוס ליפול על נהגים כאלה ולא זקנים עגלות שבקושי זזים שאפשר לקבל התקפת לב מ"המהירות" שלהם. הפרש הזמן עם נהגים כאלה יכול להגיע לפעמים לקיצור זמן הנסיעה ב-40%, לפי מה שראיתי המופרעים הללו לא גונבים אפילו שניה אחת אחרי הצהוב המהבהב ברמזור,וזה לא מובן מאליו שהם יתקעו בנתיב השמאלי כל הזמן, כדוגמת ההרגל המגונה של רבים מנהגי האוטובוסים הציבוריים בארץ. אז מה התלונות שהם נוסעים על 80 באחוזה? כל עוד הכביש ב-23:30 פנוי אז אני לא מוצא שום פסול בדהרה הזאת. נראה את מישהו מתלונן אחרי שהוא נפל על נהג "מוסרי" שבין הייתר לא זז מ"מ מהמחוג של ה-50 קמ"ש בשעת לילה, ובתום הנסיעה הוא מגיע לתחנה שבה הוא אמור להחליף לקו אחר שיביא אותו למחוז חפצו הרחוק, ואז הוא מביט בשעון ורואה שהאוטובוס האחרון כבר יצא מזמן וזאת למה? כי הנהג של 247 בין שאר נאורותיו הקפיד לקבל תשלום רק לפני עזיבת התחנה. נו באמת!
תגובתי לחבר promter
נראה לי שכתבת את תגובתך על דרך ההלצה וכי אינך רציני. האם אתה באמת מעוניין שנהגים יסעו בפראות? תראה, אני אמנם "סוס זקן" אך חושבני שבתקופת עבודתי האחרונה לפני שפרשתי לגמלאות לא נסעתי כמו "זקן עגלה" כדבריך אך גם לא בפראות מצד שני. בכלל אינני חושב ששדווקא הנהגים המבוגרים נוסעים יותר לאט מאשר הצעירים. יש ויש. הרי לא טוב לעשות הכללות וגם אתה הכללת כפי שעוד משתתפים בדיוק הזה עשו הכללות. אני מכיר כמה נהגים צעירים שדווקא נוסעים ב"איזי". ואתה יודע מדוע? כי אחד כזה שאני מכיר אישית נתפס פעם אחת על מהירות ופעם נוספת באור אדום וכעת הוא נוסע ממש לאט כי בטוח שאינו חפץ להיתפס בשלישית. לעומתו של נהג צעיר זה יש נהגים ממש "חטיארים" שדווקא לוחצים על הדוושה. אז שוב תפסיקו לעשות הכללות.

ס מ י ש

New member
אם מותר לי בבקשה להגיב כאן

סוגיית קו 149

מאחר ונושא קו 149 נידון בפורום הרבה פעמים בזמן האחרון (ולצערי אף הגיע למצב של חוסר נעימות בין כמה מחברי הפורום). החלטנו היום שי, ניצן ואני לעשות מעשה ולהגיע במיוחד לכפר סבא על מנת לנסוע בקו 149 מכפר סבא לתל אביב עם עירונית. יש לציין שהדברים לא נכתבים בשום פנים ואופן על מנת לפגוע במישהו אלא אך ורק מתוך דעה אובייקטיבית של מישהו שנסע בקו. הנסיעה הייתה זאת של 19:30 מכפר סבא (האחרונה של קו 149) והמכונה הייתה 7255 (NL263 מהסדרה הכי פחות מוצלחת בדן). נסענו בקו מהתחנה האחרונה של כפר סבא (אחת לפני צומת רעננה) ועד סוף הקו בכרמלית. ההתרשמות: מהקווים הנחמדים ביותר בדן! הנסיעה לקחה 45 דקות בדיוק והייתה ממש כיפית. לא ממש מרגישים את האיטיות של העירונית בקטעים הבינעירוניים (וזה עוד בשעת שפל כשאין פקקים) וגם המנוע לא כל כך רועש (אם כי הילוך רביעי בהחלט היה נדרש וזה גם בלי קשר לאופי הקו). בנוסף גם הנהג היה נחמד, לא נהג כלל בפראות אך מצד שני גם לא היה "מנקואיסט" וזה הכי חשוב. והמסקנה הכי חשובה שלי מכל הנסיעה: קו 149 לא זקוק כלל למכונות בינעירוניות! הן פשוט ביזבוז בקו הזה שיכול לפעול מצויין עם נידרפלורים במשך כל ימות השנה! בשביל קו פרוורי של שעה בזמן טוב ושעה וחצי בשעות העומס אפשר בהחלט להסתפק בנידרפלורים. אפילו בקו 47, שבו נסענו לפני כן, הנסיעה רק עד הרצליה לוקחת בערך שעה (שלא לדבר על רעננה) ואין בו אפילו בינעירונית אחת (למעט "חתיכות" של נהגי קו 400/402), ולהזכירכם מדובר בקו אקספרס שמוריד נוסעים רק מגני התערוכה כשרוב הנוסעים יורדים בהרצליה ורעננה. גם זמן הנסיעה בקווים לבת ים שבהם נסענו בשבוע שעבר (8, 25 ו-26) הוא ארוך יותר מבקו 149 ואני משאר שלקווים 40 ו-42 לוקח אפילו יותר זמן. בקיצור: קו 149 הוא יופי של קו במיוחד עם עירוניות! ועכשיו הסוגייה הזאת סגורה לפחות מבחינתי.
אמנם אינני מתגורר בישראל כעת אך אני תושב אזור השרון בנשמתי וגרתי שנים רבות בימי חיי בשלוש ערים בשרון: רעננה, כפ''ס והרצליה. קראתי את רוב התגובות בשירשור הזה ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות על מה אתם מבזבזים את זמנכם. האם האוטובוס מרופד בריפוד כזה או אחר והאם זה אוטובוס מפואר יותר או פחות, האם זהו אוטובוס עירוני או בינעירוני? זה מה שחשוב? בחיי שהצעירים של היום ממש מפונקים. הייתם צריכים להיוולד לפני 50-60 שנה ואתם יודעים מה? גם לפני 25 שנה. באיזה אוטובוסים נסענו בתקופה ההיא? ולא היינו מפונקים. נכון שהקידמה צריכה לדבר. אני גם טסתי לאחרונה בבואינג 777 חדיש ולא בקונסטליישן. אך הדיון היותר מידי ארוך הזה בעניין קו 149 וקו 247 ממש מצחיק אותי.

אוהד11

New member
ברצוני להוסיף על דברי "סמיש" - לאחר

אמנם אינני מתגורר בישראל כעת אך אני תושב אזור השרון בנשמתי וגרתי שנים רבות בימי חיי בשלוש ערים בשרון: רעננה, כפ''ס והרצליה. קראתי את רוב התגובות בשירשור הזה ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות על מה אתם מבזבזים את זמנכם. האם האוטובוס מרופד בריפוד כזה או אחר והאם זה אוטובוס מפואר יותר או פחות, האם זהו אוטובוס עירוני או בינעירוני? זה מה שחשוב? בחיי שהצעירים של היום ממש מפונקים. הייתם צריכים להיוולד לפני 50-60 שנה ואתם יודעים מה? גם לפני 25 שנה. באיזה אוטובוסים נסענו בתקופה ההיא? ולא היינו מפונקים. נכון שהקידמה צריכה לדבר. אני גם טסתי לאחרונה בבואינג 777 חדיש ולא בקונסטליישן. אך הדיון היותר מידי ארוך הזה בעניין קו 149 וקו 247 ממש מצחיק אותי.
מלחמת יום הכיפורים חזרתי מ"אפריקה" (השטח שמעבר לתעלת סואץ) ליד אליהו בת"א - מרחק נסיעה של שש שעות ויותר - עם אוטובוס שמושביו היו מפלסטיק או מעץ. האמינו לי, חברים, זה לא נורא. הישבן לא התייבש לי, הגב לא התאבן לי, ולאו דווקא כי רציתי להגיע הביתה, כי בסך הכל, עצם הישיבה על מושב לא מרופד כזה אינה דבר נורא כל כך, כך שנסיעה מהשרון לת"א אפשרית על מושבים לא מרופדים כדבעי. מדוע ייגרע חלקם של תושבי לוד, רחובות ונס ציונה, רמת השרון, רעננה והרצליה לעומת כפר סבא, רמלה ונתניה ? מדוע ב- 501, 502, 531, 475, 201 ובעבר 451/461 אפשר להפעיל נידרפלור ולכפר סבא לא ?

55מוטי

New member
אוהד - זאת בדיוק הנקודה!

מלחמת יום הכיפורים חזרתי מ"אפריקה" (השטח שמעבר לתעלת סואץ) ליד אליהו בת"א - מרחק נסיעה של שש שעות ויותר - עם אוטובוס שמושביו היו מפלסטיק או מעץ. האמינו לי, חברים, זה לא נורא. הישבן לא התייבש לי, הגב לא התאבן לי, ולאו דווקא כי רציתי להגיע הביתה, כי בסך הכל, עצם הישיבה על מושב לא מרופד כזה אינה דבר נורא כל כך, כך שנסיעה מהשרון לת"א אפשרית על מושבים לא מרופדים כדבעי. מדוע ייגרע חלקם של תושבי לוד, רחובות ונס ציונה, רמת השרון, רעננה והרצליה לעומת כפר סבא, רמלה ונתניה ? מדוע ב- 501, 502, 531, 475, 201 ובעבר 451/461 אפשר להפעיל נידרפלור ולכפר סבא לא ?
אוהד - זאת בדיוק הנקודה!
הצעירים האלה ממש מפונקים. נכון, גם אני חושב ללא צל של ספק שהקידמה צריכה לדבר בשטח. אין ספק בכך אפילו. אבל החברים הצעירים האלה שלא טעמו טעמו של כסא פלסטיק ב"ג'מבו" (ואינני מתכוון לג'מבו
אלא לאוטובוס כמובן) בוודאי שלא טעמו טעמו של כסא עץ באוטובוסים הישנים יותר. ועל מזגן מי היה חולם בזמנו? ועכשיו מגיע נידרפלור שעל מושבים מרופדים כפי שיש בו הנוסעים היו יכולים רק לחלום לפני שנים לא רבות. הרי בסך הכל כמה זמן זה שהמושבים מרופדים באוטובוסים העירוניים? נכון שזה לא ריפוד מושלם והכסא לא גבוה אבל דחילק הפינוק הפינוק! והעניין הוא גם שבזמנו לא היו שתיים-שלוש מכוניות למשפחה ממוצעת אפילו באזור השרון. אז על מה הם מדברים הצעירים האלה?

harhanegev

New member
מוטי הנכבד,

אוהד - זאת בדיוק הנקודה!
הצעירים האלה ממש מפונקים. נכון, גם אני חושב ללא צל של ספק שהקידמה צריכה לדבר בשטח. אין ספק בכך אפילו. אבל החברים הצעירים האלה שלא טעמו טעמו של כסא פלסטיק ב"ג'מבו" (ואינני מתכוון לג'מבו
אלא לאוטובוס כמובן) בוודאי שלא טעמו טעמו של כסא עץ באוטובוסים הישנים יותר. ועל מזגן מי היה חולם בזמנו? ועכשיו מגיע נידרפלור שעל מושבים מרופדים כפי שיש בו הנוסעים היו יכולים רק לחלום לפני שנים לא רבות. הרי בסך הכל כמה זמן זה שהמושבים מרופדים באוטובוסים העירוניים? נכון שזה לא ריפוד מושלם והכסא לא גבוה אבל דחילק הפינוק הפינוק! והעניין הוא גם שבזמנו לא היו שתיים-שלוש מכוניות למשפחה ממוצעת אפילו באזור השרון. אז על מה הם מדברים הצעירים האלה?
מוטי הנכבד,
אין מדובר כאן במוסר או בזכויות יסוד אנושיות. מדובר כאן על התמריץ לאנשים לנסוע באוטובוס. זה העניין. לא הגיוני שהמכוניות יהיו ממוזגות היטב ומרופדות ושקטות, ואנשים יחשבו 1000 פעמים עם לעלות על אוטובוס בגלל חוסר נוחות או בגלל שילוב לא נכון של תדירות וסוג אוטובוס שגורר עמידה (כפי שקיים בחלר מהקוים לצערי, אם כי יצויין לזכות משרד התחבורה שתופעה נלוזה זו קיימת הרבה פחות מאשר בעבר).

55מוטי

New member
מודה לך על הכבוד ומסכים לשם שינוי

מוטי הנכבד,
אין מדובר כאן במוסר או בזכויות יסוד אנושיות. מדובר כאן על התמריץ לאנשים לנסוע באוטובוס. זה העניין. לא הגיוני שהמכוניות יהיו ממוזגות היטב ומרופדות ושקטות, ואנשים יחשבו 1000 פעמים עם לעלות על אוטובוס בגלל חוסר נוחות או בגלל שילוב לא נכון של תדירות וסוג אוטובוס שגורר עמידה (כפי שקיים בחלר מהקוים לצערי, אם כי יצויין לזכות משרד התחבורה שתופעה נלוזה זו קיימת הרבה פחות מאשר בעבר).
עם חלק גדול מתגובתך האחרונה. בסופו של דבר אולי דווקא כן נגיע להסכמה... תראה, האם לרגע אחד כתבתי משהו נגד שיפורים ושכלולים? לא כתבתי מאומה נגד. אני רק חוזר וטוען שאתם מגזימים מאוד בטענות שלכם. תראה לי עוד מקום בעולם שבו כל האוטובוסים (בקווים ה ע י ר ו נ י י ם !) הם מרופדים ונוחים כפי שאתה רוצה? כמעט בכל מקום האוטובוסים הנוחים יותר מיועדים לנסיעות ארוכות. ונסיעות ארוכות בחו''ל אלה נסיעות של כמה שעות ולא נסיעה של שעה בממוצע. אתם פשוט מגזימים.אני כמובן בעד עידוד הנסיעה בתחבורה הציבורית, אבל כשהשכנה נוסעת עם הארבע על ארבע שלה לסופר השכונתי וחונה במרחק יותר גדול ממרחקו של הסופר מביתה, אין סיכוי שהגברת תואיל לנסוע באוטובוס. העם הזה הפך בשנים האחרונות למפונק מאוד ואף אחד כמעט מאלה שנוסעים ברכב הפרטי או ברכב שקיבלו מהעבודה לא יסעו בתחבורה ציבורית. הלוואי שזה יקרה אבל בתוך עמי אני חי חביבי.

harhanegev

New member
אכן, לצערי הרב,

עם חלק גדול מתגובתך האחרונה. בסופו של דבר אולי דווקא כן נגיע להסכמה... תראה, האם לרגע אחד כתבתי משהו נגד שיפורים ושכלולים? לא כתבתי מאומה נגד. אני רק חוזר וטוען שאתם מגזימים מאוד בטענות שלכם. תראה לי עוד מקום בעולם שבו כל האוטובוסים (בקווים ה ע י ר ו נ י י ם !) הם מרופדים ונוחים כפי שאתה רוצה? כמעט בכל מקום האוטובוסים הנוחים יותר מיועדים לנסיעות ארוכות. ונסיעות ארוכות בחו''ל אלה נסיעות של כמה שעות ולא נסיעה של שעה בממוצע. אתם פשוט מגזימים.אני כמובן בעד עידוד הנסיעה בתחבורה הציבורית, אבל כשהשכנה נוסעת עם הארבע על ארבע שלה לסופר השכונתי וחונה במרחק יותר גדול ממרחקו של הסופר מביתה, אין סיכוי שהגברת תואיל לנסוע באוטובוס. העם הזה הפך בשנים האחרונות למפונק מאוד ואף אחד כמעט מאלה שנוסעים ברכב הפרטי או ברכב שקיבלו מהעבודה לא יסעו בתחבורה ציבורית. הלוואי שזה יקרה אבל בתוך עמי אני חי חביבי.
אכן, לצערי הרב,
ישנם לא מעט אנשים עם 2-3 מכוניות/ג'יפים למשפחה, חניה לא רק כמו שאתה מציין, אלא גם יותר גרוע: על המדרכה או בכל מקום שבא להם (ושהולכי הרגל הפרימיטיביים האלה ירדו עם העגלה של התינוק לכביש). אנשים שיגידו על בנם בן ה-16 ש"אין לו איך להגיע" כי הם עסוקים ובכלל לא יעלו על דעתם שיש אוטובוס. מבחינתם אוטובוס זה רק בתוך שדה תעופה מהטרמינל למטוס. אבל יש גם אחרים, בעלי רכב שבוחרים לעיתים לנסוע בתח"צ. עליהם אני מדבר בעיקר, אותם אפשר וכדאי לעודד.

55מוטי

New member
הנה יש נושא אחד שאנחנו מסכימים בו

אכן, לצערי הרב,
ישנם לא מעט אנשים עם 2-3 מכוניות/ג'יפים למשפחה, חניה לא רק כמו שאתה מציין, אלא גם יותר גרוע: על המדרכה או בכל מקום שבא להם (ושהולכי הרגל הפרימיטיביים האלה ירדו עם העגלה של התינוק לכביש). אנשים שיגידו על בנם בן ה-16 ש"אין לו איך להגיע" כי הם עסוקים ובכלל לא יעלו על דעתם שיש אוטובוס. מבחינתם אוטובוס זה רק בתוך שדה תעופה מהטרמינל למטוס. אבל יש גם אחרים, בעלי רכב שבוחרים לעיתים לנסוע בתח"צ. עליהם אני מדבר בעיקר, אותם אפשר וכדאי לעודד.
הנה יש נושא אחד שאנחנו מסכימים בו
וזה שצריך לעודד את השימוש בתחבורה הציבורית, אבל בין זה שאנחנו מסכימים לבין זה שאנשים יעברו לתחבורה הציבורית המרחק גדול כרחוק מזרח ממערב. שום עידוד לא יעודד את האזרחים לנסוע בתחבורה הציבורית. בעצם אולי רק עידוד אחד יעזור: תחבורה ציבורית בחינם.(ואינני בטוח שגם זה יעזור).

alantan

New member
בלונדון למשל

בלונדון למשל
חלק מתנאי השירות המינימליים שחברת אוטובוסים (וגם הרכבת התחתית) חייבת לעמוד בהם הם כסאות מרופדים בבד הנקרא Moquette. מי שביקר בלונדון רואה שלל של צבעים שונים של בד זה. אין כסאות מעץ, פלסטיק או פלדה.

עוד כמה חודשים גם פה לא יהיו יותר

בלונדון למשל
חלק מתנאי השירות המינימליים שחברת אוטובוסים (וגם הרכבת התחתית) חייבת לעמוד בהם הם כסאות מרופדים בבד הנקרא Moquette. מי שביקר בלונדון רואה שלל של צבעים שונים של בד זה. אין כסאות מעץ, פלסטיק או פלדה.
כיסאות פלסטיק.

alantan

New member
אגב, למרות שישבני מחבב את הבד

כיסאות פלסטיק.
אגב, למרות שישבני מחבב את הבד
אני מצטער לפעמים שהכסאות ברכבות אינם מפלדה כמו שבניו יורק למשל. לפחות אז ניתן לראות על מה אתה יושב. נאמר לי על ידי מקור מוסמך ברכבת התחתית שהריפודים האלה זוכים לניקוי ממש בתדירות נמוכה... אם הייתם רואים איזה יצורים יושבים על הכסאות האלה -- ברררררר!

אגב, ב-461 היה שלשום נידרפלור

אגב, ב-461 היה שלשום נידרפלור
סופרבוס הפעילו וולבו B7L בקו.

harhanegev

New member
אינני טוען

אינני טוען
כי לתושבי כפר סבא מגיע יותר מאשר לתושבי מקומות אחרים. לדעתי בהחלט רצוי ומומלץ מאוד להתקדם בהדרגה בכל הקוים הבינעירוניים (גם כאלה שקוראים להם בשם המטוהר "פרבריים" כדי שהם יהיו כאילו לא בינעירוניים) לאוטובוסים שמכבדים את היושבים בהם, מכל הבחינות: מזגן, ריפוד, מנוע שקט, וכו'. ולא יזיק גם שאוטובוס בינעירוני יהיה עם מרווח רגליים המתאים גם לגברים אחרי בר מצוה בכל חלקיו, בניגוד לחלק גדול מאוד מהיונייטד טורסים של קו 149.

מצב
הנושא נעול.
למעלה