סוגיית קו 149

מצב
הנושא נעול.

55מוטי

New member
אסביר לך

אז אם ככה, תסביר לי בבקשה
איך זה שעדיין עובדתית, בשטח, במציאות, רוב נסיעות 247 בלילות ברחוב ויצמן בכפר סבא בכיוון מת"א לכפ"ס הן במהירות של כ-80 קמ"ש למרות שהמהירות המותרת היא 50 קמ"ש? (ואני לא היחיד שמעיד אישית על זה, כפי שתוכל לראות בקלות בפורום) מדוע מחלקת הבטיחות לא מטפלת בעניין ולא מונעת מצב זה בו העבריינות החמורה היא הנורמה ושמירת החוק היא המצב הנדיר? תסביר לי בבקשה.
אסביר לך
אתה עושה הכללות וכותב השמצות. אם יש לך תלונה ספציפית תתלונן בדרכים המקובלות. להתלונן כאן זאת לא הדרך המקובלת. כמו כן ברור שאתה לא המתלונן היחידי. הרי אורי התחיל בזה ואתה הצטרפת אליו. ואת עניין מחלקת הבטיחות כבר הסברתי. האם התלוננת בדרכים המקובלות על נהג ספציפי או על נהגים ספציפיים? אני יכול להבטיחך נאמנה שאם תתלונן על נהיגה פרועה של נהג כלשהו הוא יטופל בחומרה ע''י מח' הבטיחות. אבל אתה כמו אורי לא התלוננת כנראה כפי שצריך להתלונן. רוצה לדעת איך מתלוננים? בבקשה: שולחים מכתב להנהלת דן עבור מחלקת הבטיחות (הכתובת היא שד' שאול המלך בית הדר דפנה תל-אביב). אני בעד שתתלונן. כי נהג פרוע מוציא שם רע לכלל הנהגים. אבל לכתוב כאן בהכללות זה רע רע רע

harhanegev

New member
אני לא הצטרפתי לשום אורי.

אסביר לך
אתה עושה הכללות וכותב השמצות. אם יש לך תלונה ספציפית תתלונן בדרכים המקובלות. להתלונן כאן זאת לא הדרך המקובלת. כמו כן ברור שאתה לא המתלונן היחידי. הרי אורי התחיל בזה ואתה הצטרפת אליו. ואת עניין מחלקת הבטיחות כבר הסברתי. האם התלוננת בדרכים המקובלות על נהג ספציפי או על נהגים ספציפיים? אני יכול להבטיחך נאמנה שאם תתלונן על נהיגה פרועה של נהג כלשהו הוא יטופל בחומרה ע''י מח' הבטיחות. אבל אתה כמו אורי לא התלוננת כנראה כפי שצריך להתלונן. רוצה לדעת איך מתלוננים? בבקשה: שולחים מכתב להנהלת דן עבור מחלקת הבטיחות (הכתובת היא שד' שאול המלך בית הדר דפנה תל-אביב). אני בעד שתתלונן. כי נהג פרוע מוציא שם רע לכלל הנהגים. אבל לכתוב כאן בהכללות זה רע רע רע
אני לא הצטרפתי לשום אורי.
אינני מכיר אותו, והעובדה שיש לנו כמה נקודות הסכמה לא משנה את העובדה הזו. אין לי מושג היכן הא עובד ומה תפקידו, אין לי מושג היכן הוא גר, אני אינני מכיר אותו. התלוננתי לחברת דן הרבה לפני שבכלל הכרתי את פורום תח"צ. בכל אופן, כאן מדובר על רוב הנהגים ברוב הנסיעות בכיוון מת"א לכפ"ס. אין מדובר על נהג או 2 או 3. הנהגים הנוהגים כחוק ב-50 קמ"ש, הם החריגים.

אורי404

New member
מוטי. אני רואה שלא קראת את כל

אסביר לך
מוטי. אני רואה שלא קראת את כל
השרשור, כי כתבתי בעבר וגם באותו שרשור שהתלוננתי ואף התקשרתי אחרי המכתב ונאמר לי שיטפלו בזה. היה כתוב, אגב, באופן יפה ומפורט. לגבי מה שכתבת בתחילת ההודעה: אורי כתב על זה ראשון, כי הוא היה ראשון בפורום. יאיר ("הר הנגב") הצטרף לאחרונה וכתב את מה שהוא חושב. כתבו את זה גולשים גם נוספיםץ מלבד זה, זה מה שנוסעים חושבים ולא רק פה בתוך הפורום, שלעתים ההרגשה שלי היא שיש פה מן בועה ואופוריה.

alantan

New member
הם לא היחידים

אסביר לך
הם לא היחידים
כמו שכבר כתבתי, גם אני נתקלתי בזה פעמים רבות כתושב של השרון לשעבר (עד לפני שנתיים). הסיבה שאני לא התלוננתי לדן היא שלי זה לא מפריע. אני דווקא בעד שהנהגים יסעו גם 100 קמ"ש בתוך העיר. אף נהג רכב פרטי מעל גיל 24 לא היה מעז לנסוע במהירות כזו מכיוון שהוא מסתכן בשלילה, ולכן אני רואה בכך דרך לעודד נוסעים לנסוע בתחבורה ציבורית. כבר יצא לי לנסוע אצל נהג דוהר כזה, והגעתי מכיכר רבין לכ"ס (דרך רמה"ש, הרצליה ורעננה) בפחות מחצי שעה, כך שהייתי מרוצה מאוד. מי שעומד על הכביש ב-10 בלילה גם ככה דמו בראשו, אז למה לא בעצם? (זה שזו עבירה זו לא הבעיה שלי -- הרי אני לא נוהג לעמוד באמצע הכביש.)

alantan

New member
ולא ראיתי את מה שאושרי כתב לפניי!

הם לא היחידים
כמו שכבר כתבתי, גם אני נתקלתי בזה פעמים רבות כתושב של השרון לשעבר (עד לפני שנתיים). הסיבה שאני לא התלוננתי לדן היא שלי זה לא מפריע. אני דווקא בעד שהנהגים יסעו גם 100 קמ"ש בתוך העיר. אף נהג רכב פרטי מעל גיל 24 לא היה מעז לנסוע במהירות כזו מכיוון שהוא מסתכן בשלילה, ולכן אני רואה בכך דרך לעודד נוסעים לנסוע בתחבורה ציבורית. כבר יצא לי לנסוע אצל נהג דוהר כזה, והגעתי מכיכר רבין לכ"ס (דרך רמה"ש, הרצליה ורעננה) בפחות מחצי שעה, כך שהייתי מרוצה מאוד. מי שעומד על הכביש ב-10 בלילה גם ככה דמו בראשו, אז למה לא בעצם? (זה שזו עבירה זו לא הבעיה שלי -- הרי אני לא נוהג לעמוד באמצע הכביש.)
ולא ראיתי את מה שאושרי כתב לפניי!

harhanegev

New member
אה, ותודה רבה על סגנונך המנומס.

בנוסף לתגובה הארוכה שכתבתי למטה
אתה מדבר שטויות מר בחור מאילת! לידיעתך מחלקת הבטיחות בדן עובדת יום ולילה ואין נהג כמעט שאינו זוכה לביקור של מבקר סמוי בנסיעותיו לפחות אחת לכמה חודשים. אל תכתוב דברים שאתה לא יודע. אין תלונה שלא נבדקת אם אתה פונה לכתובת הנכונה בדן. אתה משמיץ השמצות פרועות.
אה, ותודה רבה על סגנונך המנומס.
הוא מוסיף מאוד לפורום שלנו.

אורי404

New member
אוהד. לא רק, אבל בעיקר.

אז מה, רק הנהגים של 247 לא נוהגים
בסדר ? ומה עם 567 ? 029 ? קווים אחרים ?
אוהד. לא רק, אבל בעיקר.
"אגד" היא חברת אוטובוסים גדולה ובודאי שקיימות התנהגויות שלא במקום וגם לי יצא לראות את זה פה ושם, אך כמובן שעל פי רב, הנהגים הם בסדר גמור ואף למעלה מזה. באיזור השרון, אין כמעט בעיות עם קו 29 או 567. ב"דן" יש כאלה שהם בסדר גמור ויש כאלה שהם עלאכיפאק ויש מה לעשות: הפכים. בכל מקרה, בכזו תופעה בתוך חברת אוטובוסים ולא של מוניות שירות, שבה בחלק גדול של אותם המקרים מתרחש באופן רחב, יחסית וגם באופן קבוע של כל השנים האחרונות לא נתקלתי. לא בקווים אחרים של "דן" וגם אצל "אגד" לא יצא לי לראות כאלה מעשים באופן קבוע. יאיר ("הר הנגב") כותב שתלונות שלו לא עזרו. אני הגשתי תלונה וכתבו שהם "יבדקו בעניין ויטפלו בו" וטרם היו שינויים ובעניין זה אני בא בטענות על כך שאחרי שכבר התלוננו צפצפו על המתלוננים. ככה לא עושים ובטח שלא כאשר ישנו מקרה שקשור לבטיחות. אבל, לא פחות ממה שהם פגעו במתלוננים, הם פגעו בתדמית שלהם.

למען האמת אני לא מבין את הקשר

אני לא אחזור על אותם עניינים.
זו לא הייתה הודעה אחת, אלא מספר הודעות, שהתפרסו בשבועים האחרונים.אלה לא קללות, אבל בהחלט לא היה לי נעים להיכנס לפורום עם כל העלבות והודעות תת-רמה מתחת לחגורה וזה אחרי שאני טורח ומפרט בהדעות שלי ולא כותב בקצרה. אני כתבתי את הנקודות שלי וקבעו שאלה הם רק דברים שאני חושב ואף אחד אחר לא. אני חשבתי שחלק מהדברים ידעת ולכן לא כתבתי מסרים. חוץ מזה הכל פה ברור. אני גם ניסיתי לא פעם ולא פעמים להסביר את עצמי בהודעות בפורום וכנראה זה גם כן לא ממש הלך. עד כה קטלו אותי וניסו לרמוז או שכתבו בגלוי שאני כותב שטויות ושוב: מסתבר שיש לא מעט משהו בדברים שכתבתי. מזה אני מבסוט - האמת יצאה לאור. לא הפריע לי עד כדי כך העניין של אוטובוס עירוני בקו, אבל ברגע שניסו "להכניס" בי, נהייתי קיצוני בפורום. העניין של קו 247 וכל מה שמסביבו הוא עניין רציני יותר ומהותי יותר בשבילי. אבל, גם פה לא אכפת לי: חלק לא קטן מהנוסעים הצביע ברגליים לעומת קו 561. אתה מוזמן לבדוק את זה. הדיון הספציפי הזה ענייני בהחלט בניגוד לקודמים שנכנסו "לגופו של אדם" ולא "לגופו של עניין" (ואני לא מאמין שאני חוזר על הביטויים האלו...) וזה בחלט בזכות כך שהוא נכתב בצורה רצינית ולא "סתימת פיות", שהייתה עד כה. היה זלזול: כך אני רואה את זה. הקשר לאנשים שכתבתי למעלה יותר הוא לדעתי מובן. בכל מקרה, הם בעצמם יודעים מה הקשר ואני מתאר לעצמי שגם אחרים יודעים מה הקשר.
אבל שיהיה...

אורי404

New member
מה לא הבנת?

אבל שיהיה...
מה לא הבנת?
את הקשר שכתוב בסוף ההודעה או את כל התוכן? הם לא קשורים ספציפית לדיון, אלא בזה שהם הבינו אותי. אתה יכול לראות בקומונה 1862 ואולי שם תראה למה התכוונתי ועוד שרשור שהיה בסוף השבוע, בו אחד הגולשים גיבה אותי.

euronitzan

New member
אין דבר וחצי דבר רע בכיסאות

רתם, עצה ידידודית מכל ה

ולא בתחום הזה בלבד, אלא בכל דבר בחיים: כאשר משווים בין דבר זה (חי, צומח או דומם) לדבר אחר, אין להשוות אותו לדבר פחות טוב, אלא לדבר היותר טוב והיותר מתאים. כל זה, כמובן, עד כמה שהמצב מאפשר. ושוב: זה בר תוקף לכל דבר. בעניין הזה: זה טוב ויפה שכסאות בחדשים נוחים לכסאות עץ, אבל למה להשוות אותם למושבים גבוהים ונוחים יותר. דרך אגב, ישנם מרצדס O405 סגולים לא פרבריים, אלא עירוניים עם מושבים גבוהים. בכפר סבא, למשל, יש את 85-085-01. בכלל, זה די ביזיון שבSL-ים כולל האחרונים היו כיסאות עץ ולא מרופדים. ב"אגד" לחלק גדול מהO405 הישנים עם הריפודים הישנים ("ריפודי זלדה") החליפו לריפודים חדשים יותר, לכן, לא הייתה סיבה שגם ב"דן" לא ירפדו אוטובוס שעובר טיפול. אבל מה שהיה. ממילא האוטובוסים האלה לאט-לאט יוצאים משירות.
של הנידרפלור, הם נוחים יותר גם מהרבה כיסאות בינעירוניים עליהם ישבתי. הפאק היחיד הנידרפלור (בכל קו) הוא שהוא חם מאחורה, פאק לצערי לא נפתר גם אחרי למעלה מ600 חתיכות שיוצרו מהדגם הזה... אגב, שאון המנוע איננו נורא כ"כ... בB12B הוא הרבה יותר מעצבן.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

של הנידרפלור, הם נוחים יותר גם מהרבה כיסאות בינעירוניים עליהם ישבתי. הפאק היחיד הנידרפלור (בכל קו) הוא שהוא חם מאחורה, פאק לצערי לא נפתר גם אחרי למעלה מ600 חתיכות שיוצרו מהדגם הזה... אגב, שאון המנוע איננו נורא כ"כ... בB12B הוא הרבה יותר מעצבן.

mister K

New member
../images/Emo45.gif

oshri5917

New member
יאיר בן צבי צודק בכל מילה

בכל מקרה,אוטובוס עם
פחות מ-50 מקומות ישיבה בקוים בהם יש לעיתים קרובות יותר מ-45 נוסעים באיזו שהיא נקודה במסלול, הוא פשע. אנחנו לא בשנות ה-50, ואוטובוס לא צריך להיות מעברה.
יחד עם זאת אין כל כך מה לעשדות כי חולדאי החליט על צימצום מיפרקיות וצמצום מספר האוטובוסים בתל אביב ושלא נדבר על חוק 15 לכן קווים כגון 9,10,46,51,61,62,63,66,43,7 ועוד עמוסים בנוסעים

harhanegev

New member
קודם כל תודה על המחמאה.

יחד עם זאת אין כל כך מה לעשדות כי חולדאי החליט על צימצום מיפרקיות וצמצום מספר האוטובוסים בתל אביב ושלא נדבר על חוק 15 לכן קווים כגון 9,10,46,51,61,62,63,66,43,7 ועוד עמוסים בנוסעים
קודם כל תודה על המחמאה.
מה זה חוק 15 ? כמו כן, אם אסור מפרקיות והאוטובוסים הרגילים לא מכילים מספיק מקומות ישיבה, יש 2 פתרונות הגיוניים: או - להגביר תדירות, או - אם זה קשה כלכלית לחברה המפעילה, להחזיר את המפתחות למשרד התחבורה שימצא לו חברה אחרת לקוים הללו.

אורי404

New member
../images/Emo45.gif מה שכתבת רלוונטי, כמובן,

קודם כל תודה על המחמאה.
מה זה חוק 15 ? כמו כן, אם אסור מפרקיות והאוטובוסים הרגילים לא מכילים מספיק מקומות ישיבה, יש 2 פתרונות הגיוניים: או - להגביר תדירות, או - אם זה קשה כלכלית לחברה המפעילה, להחזיר את המפתחות למשרד התחבורה שימצא לו חברה אחרת לקוים הללו.
מה שכתבת רלוונטי, כמובן,
לכל חברה ולכל קו, שבו אין התייחסות רצינית. חוק 15, שאשרי התכוון אליו הוא המדיניות בחברות האוטובוסים להשבית אוטובוסים עד גיל 15 שנה. כעיקרון, לאוטובוס מותר לנסוע עד גיל עשרים, אך בדרך כלל משביתים אותו עד גיל 15 שנה ולעתים אף לפני כן.

אורי404

New member
הערה שלי לגבי מה שכתוב בסוף

סוגיית קו 149

מאחר ונושא קו 149 נידון בפורום הרבה פעמים בזמן האחרון (ולצערי אף הגיע למצב של חוסר נעימות בין כמה מחברי הפורום). החלטנו היום שי, ניצן ואני לעשות מעשה ולהגיע במיוחד לכפר סבא על מנת לנסוע בקו 149 מכפר סבא לתל אביב עם עירונית. יש לציין שהדברים לא נכתבים בשום פנים ואופן על מנת לפגוע במישהו אלא אך ורק מתוך דעה אובייקטיבית של מישהו שנסע בקו. הנסיעה הייתה זאת של 19:30 מכפר סבא (האחרונה של קו 149) והמכונה הייתה 7255 (NL263 מהסדרה הכי פחות מוצלחת בדן). נסענו בקו מהתחנה האחרונה של כפר סבא (אחת לפני צומת רעננה) ועד סוף הקו בכרמלית. ההתרשמות: מהקווים הנחמדים ביותר בדן! הנסיעה לקחה 45 דקות בדיוק והייתה ממש כיפית. לא ממש מרגישים את האיטיות של העירונית בקטעים הבינעירוניים (וזה עוד בשעת שפל כשאין פקקים) וגם המנוע לא כל כך רועש (אם כי הילוך רביעי בהחלט היה נדרש וזה גם בלי קשר לאופי הקו). בנוסף גם הנהג היה נחמד, לא נהג כלל בפראות אך מצד שני גם לא היה "מנקואיסט" וזה הכי חשוב. והמסקנה הכי חשובה שלי מכל הנסיעה: קו 149 לא זקוק כלל למכונות בינעירוניות! הן פשוט ביזבוז בקו הזה שיכול לפעול מצויין עם נידרפלורים במשך כל ימות השנה! בשביל קו פרוורי של שעה בזמן טוב ושעה וחצי בשעות העומס אפשר בהחלט להסתפק בנידרפלורים. אפילו בקו 47, שבו נסענו לפני כן, הנסיעה רק עד הרצליה לוקחת בערך שעה (שלא לדבר על רעננה) ואין בו אפילו בינעירונית אחת (למעט "חתיכות" של נהגי קו 400/402), ולהזכירכם מדובר בקו אקספרס שמוריד נוסעים רק מגני התערוכה כשרוב הנוסעים יורדים בהרצליה ורעננה. גם זמן הנסיעה בקווים לבת ים שבהם נסענו בשבוע שעבר (8, 25 ו-26) הוא ארוך יותר מבקו 149 ואני משאר שלקווים 40 ו-42 לוקח אפילו יותר זמן. בקיצור: קו 149 הוא יופי של קו במיוחד עם עירוניות! ועכשיו הסוגייה הזאת סגורה לפחות מבחינתי.
לגבי קו 47. עם כל הכבוד לזה שהקו לא מוריד נוסעים עד גני התערוכה ושמרמת השרון הוא מוריד בלבד וגם למרות שהוא מוגדר כקו "מהיר", זה לא ממש מדוייק. הוא נוסע בין הערים השונות. יחסית לקו 48 הוא אולי מהיר יותר. למעשה, בקטעים רבים ישנה חפיפה בין 47 לבין 48. לדעתי, צריך להשאיר את קו 48 כמו שהוא. זה מצויין שהקו מסיע לשכונות השונות בהרצליה וברעננה. יש קישור טוב לתל אביב וממנה חזרה. בקו 47 לדעתי היה אפשר לשנות את מסלולו. אולי שהוא יתחיל דוקא מבית לוינשטיין או מהתחנת המוצא של קו 48 בפארק רעננה, נסיעה לאורך רחוב אחוזה - הרחוב הראשי - אך בכיוון ההפוך לצומת רעננה, חיבור לכביש 4 עד מורשה, פנייה לכביש 5 ומהכפר הירוק במסלול הרגיל. ל"אגד" יש את קו 504 שנוסע "הפוך" באחוזה ואחרי צומת רעננה נוסע במסלול דומה לקו 567. רעיון אחר הוא נסיעה דרך איילון או נסיעה דרך הבריגדה היהודית בהרצליה, חיבור למחלף שמריהו ונסיעה לאורך כביש החוף.

אוהד11

New member
כפי שכתבתי לפני מספר ימים כאשר עלה

לגבי קו 47. עם כל הכבוד לזה שהקו לא מוריד נוסעים עד גני התערוכה ושמרמת השרון הוא מוריד בלבד וגם למרות שהוא מוגדר כקו "מהיר", זה לא ממש מדוייק. הוא נוסע בין הערים השונות. יחסית לקו 48 הוא אולי מהיר יותר. למעשה, בקטעים רבים ישנה חפיפה בין 47 לבין 48. לדעתי, צריך להשאיר את קו 48 כמו שהוא. זה מצויין שהקו מסיע לשכונות השונות בהרצליה וברעננה. יש קישור טוב לתל אביב וממנה חזרה. בקו 47 לדעתי היה אפשר לשנות את מסלולו. אולי שהוא יתחיל דוקא מבית לוינשטיין או מהתחנת המוצא של קו 48 בפארק רעננה, נסיעה לאורך רחוב אחוזה - הרחוב הראשי - אך בכיוון ההפוך לצומת רעננה, חיבור לכביש 4 עד מורשה, פנייה לכביש 5 ומהכפר הירוק במסלול הרגיל. ל"אגד" יש את קו 504 שנוסע "הפוך" באחוזה ואחרי צומת רעננה נוסע במסלול דומה לקו 567. רעיון אחר הוא נסיעה דרך איילון או נסיעה דרך הבריגדה היהודית בהרצליה, חיבור למחלף שמריהו ונסיעה לאורך כביש החוף.
הנושא של קו 149, כאשר הפעילו את הקו דיברתי עם דובר דן באותם ימים, והוא אמר לי שהפעלת אוטובוסים בינעירוניים היתה דרישה של משרד התחבורה וכך גם ההגבלה של איסוף נוסעים בתוך ת"א כאשר האוטובוס נכנס מכפר סבא. אישית נראית לי מוזרה ההפרדה המלאכותית בין כפר סבא לרעננה שנמצאות משני צידי הכביש, כאשר לרעננה פועלים אוטובוסים עירוניים ואילו לכ"ס פועלים בד"כ בינעירוניים

אורי404

New member
../images/Emo45.gif בין כפר סבא לרעננה.

הנושא של קו 149, כאשר הפעילו את הקו דיברתי עם דובר דן באותם ימים, והוא אמר לי שהפעלת אוטובוסים בינעירוניים היתה דרישה של משרד התחבורה וכך גם ההגבלה של איסוף נוסעים בתוך ת"א כאשר האוטובוס נכנס מכפר סבא. אישית נראית לי מוזרה ההפרדה המלאכותית בין כפר סבא לרעננה שנמצאות משני צידי הכביש, כאשר לרעננה פועלים אוטובוסים עירוניים ואילו לכ"ס פועלים בד"כ בינעירוניים
בין כפר סבא לרעננה.
הקוווים מכפר סבא נוסעים דרך הכבישים המהירים והקווים מרעננה (למעט קו 504, שנוסע דרך כביש 4) נוסעים לרב בדרכים עירוניות. גם בקו 504, לפי מה שראיתי משתמשים באוטובוסים בינעירוניים. אגב, עד מסוף 2000/רכבת מרכז יש עדיין איסוף ואחרי זה יש הורדה בלבד.

אז כמו שרותם כתב

סוגיית קו 149

מאחר ונושא קו 149 נידון בפורום הרבה פעמים בזמן האחרון (ולצערי אף הגיע למצב של חוסר נעימות בין כמה מחברי הפורום). החלטנו היום שי, ניצן ואני לעשות מעשה ולהגיע במיוחד לכפר סבא על מנת לנסוע בקו 149 מכפר סבא לתל אביב עם עירונית. יש לציין שהדברים לא נכתבים בשום פנים ואופן על מנת לפגוע במישהו אלא אך ורק מתוך דעה אובייקטיבית של מישהו שנסע בקו. הנסיעה הייתה זאת של 19:30 מכפר סבא (האחרונה של קו 149) והמכונה הייתה 7255 (NL263 מהסדרה הכי פחות מוצלחת בדן). נסענו בקו מהתחנה האחרונה של כפר סבא (אחת לפני צומת רעננה) ועד סוף הקו בכרמלית. ההתרשמות: מהקווים הנחמדים ביותר בדן! הנסיעה לקחה 45 דקות בדיוק והייתה ממש כיפית. לא ממש מרגישים את האיטיות של העירונית בקטעים הבינעירוניים (וזה עוד בשעת שפל כשאין פקקים) וגם המנוע לא כל כך רועש (אם כי הילוך רביעי בהחלט היה נדרש וזה גם בלי קשר לאופי הקו). בנוסף גם הנהג היה נחמד, לא נהג כלל בפראות אך מצד שני גם לא היה "מנקואיסט" וזה הכי חשוב. והמסקנה הכי חשובה שלי מכל הנסיעה: קו 149 לא זקוק כלל למכונות בינעירוניות! הן פשוט ביזבוז בקו הזה שיכול לפעול מצויין עם נידרפלורים במשך כל ימות השנה! בשביל קו פרוורי של שעה בזמן טוב ושעה וחצי בשעות העומס אפשר בהחלט להסתפק בנידרפלורים. אפילו בקו 47, שבו נסענו לפני כן, הנסיעה רק עד הרצליה לוקחת בערך שעה (שלא לדבר על רעננה) ואין בו אפילו בינעירונית אחת (למעט "חתיכות" של נהגי קו 400/402), ולהזכירכם מדובר בקו אקספרס שמוריד נוסעים רק מגני התערוכה כשרוב הנוסעים יורדים בהרצליה ורעננה. גם זמן הנסיעה בקווים לבת ים שבהם נסענו בשבוע שעבר (8, 25 ו-26) הוא ארוך יותר מבקו 149 ואני משאר שלקווים 40 ו-42 לוקח אפילו יותר זמן. בקיצור: קו 149 הוא יופי של קו במיוחד עם עירוניות! ועכשיו הסוגייה הזאת סגורה לפחות מבחינתי.
אז כמו שרותם כתב
אתמול בשעות הערב אני נצין ורותם הצטרפנו לנסיעה בקו 149 מכפ"ס לתל אביב, האוטובוס 7255 מאן נמוך רצפה היה מלא בישיבה המזגן קירר את האוטובוס והנסיעה עצמה הייתה חלקה, קלילה, שקטה ומהירה. אני אישית לא מצאתי כל פסול בכך שלסיעה הזאת הגיעה מכונה עירונית ולא מכונה בין עירונית, למעט אולי מספר מקומות הישיבה המועט אבל היות וזה לא המצב הקבוע בקו ומכונות עירוניות מופעולת בקו זה רק במועדים מיוחדים אני לא רואה כל בעיה עם העניין. אגב, הנסיעה בנמוך ריצפה הייתה שקטה יותר מכמה וכמה מכונות בין עירוניות שאני נוסע איתם באופן קבוע.

55מוטי

New member
סוגיית קו 149

סוגיית קו 149

סוגיית קו 149
אורי והבחור מאילת כבר ממש מרגיזים אותי. כבר כמה שעות מאז התחיל השרשור הזה חככתי בדעתי האם להגיב או לא להגיב וכל תגובה נוספת רק גרמה לי לרצות להגיב אך נמלכתי בדעתי והמתנתי וכעת אינני יכול עוד ולכן אני מגיב כעת. וכפנסיונר של דן אני מרשה לי להגיד לשני החברים הצעירים האלה שאתם לא יודעים על מה שאתם מדברים!. זה פשוט לא יאומן איזה טימטום כותבים כאן. האם הטוסיק שלך אורי מיוחס יותר מהטוסיק של רינה מרעננה שנוסעת בקו 47 באוטובוס עירוני? הוחלט בימים עברו שבקו 149 יופעלו מכונות בין עירוניות ובדרך כלל זה מה שקורה. אבל יש כלל ויש יוצא מהכלל. וגם ההשתלחות בנהגי קו 247 היא השמצה כוללנית ופרועה. אין דבר כזה "נהגים של קו 247". בקו הזה עובדים נהגים ששייכים לקווים 47,48,149,24 ועוד קווים ששייכים לאותו מנהל עבודה משיכון דן. ואם יש לך בעיות עם נהגים ספציפיים תגיש תלונה להנהלת דן או למשרד התחבורה ומצידי אפילו למשטרה. אבל ההכללות שאתה עושה אורי הן השמצות והוצאת דיבה רעה. פשוט גועל נפש. גם כל העניין היכן יש קליטת נוסעים והיכן הורדה - הכל תלוי ברשיון הפעלת הקו שדן קיבלו ממשרד התחבורה. תאמין לי אורי, תאמין לי הבחור מאילת שאינני יודע איך קוראים לך ותאמינו לי כולם שגם לי כפנסיונר של דן יש תלונות על החברה שעבדתי בה שנים רבות. אבל לעולם אינני עושה הכללות כפי שנעשו כאן. כל דבר לגופו. אז בבקשה תפסיקו עם ההכללות ועם החזרה על אותה מנטרה שוב ושוב. די! ולעומת אורי והבחור מאילת יפה כתב מיסטר K בדברים שלו וגם עוד כמה חברים שמבינים עניין.

מצב
הנושא נעול.
למעלה