סדנת המשמעת העצמית

בשמחה. ../images/Emo13.gif

כאשר אני "נכלא" בתוך פעולה שאינני רוצה באמת לבצע, אלא "נשאב" לתוכה, זוהי דוגמה למשהו שאיננו נובע מכוח רצוני, אך גם לא נובע מבלי לשים לב אליו. אני שם לב אליו היטב. למעשה, כל תשומת לבי שאובה אליו... דוגמה פשוטה לכך היא ריכוז רב שאנחנו חווים בעת קריאת ספר מותח, או צפיה בסרט מרתק... אין לנו כל קושי להתרכז. זהו ריכוז "נמשך". אין צורך בשמץ של כוח רצון בשביל להפעילו ולכוונו, אבל בהחלט יש צורך בתשומת לבנו המתמדת, אלא שזאת איננה מכוונת בכוח רצוננו, אלא בכוחו של הדבר עצמו ה"לוכד" אותנו. זוהי "אנרגיה נמשכת", אם מסתכלים עלינו כעל מורכבים משלושה סוגים של אנרגיה.

מסתבר שזה בדיוק מה שהיה חסר לי

תודה לך, בן טל שחר. הסדנא שלך זה בדיוק מה שהיה חסר לי הרגע. ממש עכשיו. ממש בשבוע האחרון אני מנסה לשנות את חיי כדי שיהיו טיפה יותר דומים לחלומות שיש לי עליהם, ויקדמו אותי טיפה יותר בכיוון שאני רוצה להיות בו בעוד X בלתי ידוע של זמן. קראתי פעם אחת את הסדנא שלך ואני צוללת בשמחה לתוך העשיה. אתמול בערב כבר שילבתי את השאלות הבסיסיות בתוך זרם הכתיבה היומי שלי, ויצאו דברים מאד מעניינים. וגם נהניתי מכל רגע. שוב תודה. שאלה אחת שיש לי כרגע - אתה מזכיר בטקסט שלושה סוגים של אנרגיה - אוטומטית, זורמת ונשלטת. אבל אתה לא מסביר מהי כל אנרגיה. אני חושבת שאני מבינה מהי אנרגיה אוטומטית - אנרגיה שאני מפעילה ללא מחשבה כדי לבצע פעולות אוטומטיות, כמו לנשום, למצמץ, לפנות ימינה כשאני יוצאת מהבית ורוצה לרדת במדרגות וכו'. אנרגיה נשלטת זה גם די מובן, אני חושבת, בתור אנרגיה שאני מפעילה את הרצון שלי על מנת להפעיל אותה, כמו למשל במקרים של משמעת עצמית כזו או אחרת או כל בחירה מודעת שאני עושה, כמו לכתוב את ההודעה הזו עכשיו. אבל אני לא בטוחה שהבנתי מהי האנרגיה הזורמת. אשמח אם תוכל להרחיב. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

o fri

New member
שאלה

בכל מיני מצבים השאלה "מה הייתי עושה עכשיו אם היתה לי משמעת עצמית מושלמת?" והגילוי שהייתי עושה משהו אחר, או עושה את אותו הדבר אחרת יוצר בתוכי קונפליקט גדול יותר או בעצם מחדד יותר את תחושת המריבה הפנימית והפיצול בתוכי. במקרים מסוימים זו תופעה שיכולה למנוע ממני לרצות לשאול את השאלה הנ"ל. איך כדאי לי לעבוד עם עצמי כדי לא להרגיש "יותר רע" בעקבות העבודה על שיפור המשמעת העצמית?

וארה

New member
משהו שעוזר לי

זה להתייחס אל התרגיל קצת בהומור: נו ומה היית עושה עכשיו אילו היתה לך משמעת עצמית מושלמת וארה? ועכשיו? ועכשיו?
זה מזכיר לי שזה רק תרגיל ולא שופט. מקווה שעזרתי קצת...

o fri

New member
כן. תודה

האמת שגם בתוך הסדנה כמו שהיא עכשיו מדובר על דרכים לעבוד נכון עם העניין הזה, ללא שיפוט ועם סבלנות ואמון, אבל ברגעים שעליהם דיברתי "אני" משמיטה לחלוטין את חלקי ההנחיות שמדברים על "..מבלי להיות היסטרי או נזקק לשינוי זה" "הכר בשלווה בכך..." "דע בשלווה, מתוך קבלה ואמון בעצמך.." שזה כבר נושא שלם ונוסף ליישם עליו את הסדנה הזו עצמה

קבלה, קבלה, קבלה, קבלה, קבלה, קבלה,

את מוזמנת, אפילו, לפני שאת פוצחת בשיפור המשמעת העצמית שלך, לקבל באופן מלא את המצב הנוכחי. אנשים חיים ככה. מיליארדי אנשים חיים ככה. במה את יוצאת דופן מהם?
מותר לך.
באהבה בן

o fri

New member
שאלה- מקטעי חיזוק

האם אני מבינה נכון וההבדל בין המקטע- "נעים או לא? זה הזמן לנוע", לבין המקטע- "בדיקה אחרונה של החומה לפני הריסתה" הוא שבמקטע השני בנוסף למודעות ל"רגע השער" גם מדמייינים, עוצרים ומודעים ליכולת לשנות?

נירש

New member
יש!

איזה כיף שהגעתי ללינק הזה. תודה, בן, על המתנה הזו

למעלה