סג"א - 2X9 - Aurora

nzkiwi

New member
פרק יפה ../images/Emo13.gif GameKeeper 2?

צריך להסביר לערוץ 1 שמדובר בסטארגייט אטלנטיס ולא ס"ג1 כי זה מה שהיה כתוב בתרגום של הפתיח. חוץ מזה פרק יפה, צפוי אבל יפה

ayan2

New member
חללית| טוב, פרק מצוין!

מסוג הפרקים שאני מחכה להם. הפעם לא ישבתי ורשמתי נקודות, בינתיים זה מפריע להתרכז בפרק עצמו אז אני אכתוב לפי מה שנשאר לי בזכרון: 1. העלילה: מצוינת. מותחת. מאכזב שהשדר הלך לאיבוד, אבל כמו שש]רד אמר: כעת לפחות יודעים שיש לרייף חולשה. מעניין מה זה יכול להיות... 2. פרק עם מעט מאוד וויר (מצויין...) ופרק עם לא מעט קולדוול. נראה היה שהפעם הוא התחיל קצת להבין איך דברים עובדים באטלנטיס. עד כמה יש להקשיב לצוות בזכות הניסיון שלו, לתת אישור להצעות שלו ולהתין עוד כמה דקות (קצת כמו וויר, גם הוא אמר כן לבקשות שלהם, אבל בדרך קצת פחות כנועה). היה יפה לראות אותו עם כולם בסוף הפרק, מרים כוסית. 3. אי אפשר בלי ההומור: רונאן מסתכל על לוח השחמט ולא מבין איך החיילים על הלוח לא יורים זה בזה. כאסטרגייה. כצעד ראשון. שני. שלישי. וכו'
מק'קי צוחק על שפר שהעיניים שלו שוב מבריקות (לא רק אני חשבתי שהוא מתכוון לפרק הקודם, נכון?
) טוב, אני בטוחה שהיו עוד...זה מה שקורה כשלא רושמים. זה בדיוק מה שקורה.
בקיצור, פרק מצויין. אהבתי מאוד!

ayan2

New member
../images/Emo10.gif ההודעה נשלחה לי בטעות

לפני שהספקתי לעבור עליה. סליחה על כל שיבושי ההקלדה...
מקווה שהכוונה הובנה...
שבוע טוב!

gandal

New member
מאוד אהבתי...

הקטע שהכניסו את שפרד למציאות ההיא וגם בקטע שמק'קיי תפח את הדלת ועילף את השומרים - ממש הזכיר לי את מטריקס (גם איך ששפרד נראה)... משהו קטן לא ברור לי - למה לא לסל את שתי הסיירות ולהרוויח עוד זמן? הרי לא מדובר פה בספינות כוורת ככה שלא תהיה לדדלוס בעיה. להשמיד את אורורה אין בעיה בשום שלב, אבל המידע שניתן להשיג.. וגם ככה זה לא יחשוף את קיום אטלנטיס כי ייתכן שהדדלוס ברחה לפני ההשמדה. ונצל"ש קטן - זה רק אני או שהפרסומת של יופלה, אקטימל או מה שזה לא יהיה מזכירה ג'אפא קטנים? הילדים המשחקים עם חור בבגד באיזור הבטן, ודיבורים על "מערכת חיסונים"... יניב

morashty

New member
ובדיוק מאותה סיבה

אין טעם להשמיד את שתי הסיירות כי בטווח הארוך זה לא יועיל הרבה, מה גם שהריית' לא ממש יעצרו ויחשבו "היי יכול להיות שהדדלוס ברחה לפני שאטלנטיס התפוצצה" יותר הגיוני שהם ישלחו מישהו לבדוק בדיקה יסודית יותר ממה שהם עשו פעם קודמת...

Y. Welis

New member
קצב מצויין, צריך לומר

העונה הזו מכפרת על הרבה דברים פחות מוצלחים מהעונה הראשונה - מק'קיי לבד, למשל; בלי זלינקה ושאר החבר'ה (הוא חביב, הצ'כי, אבל מה לעשות שיש לו כריזמה של איש-נקיון); כמובן עם מינימום וויר (לא היה מזיק אילו קולדוול היה מחליף אותה, וכך חוזר פחות או יותר לתפקידו כ'סקין-מן' מ'אקס פיילז' - המפקד שאף פעם לא מבין איך משימה פשוטה הסתבכה כך), ויותר אפקטים ומקוריות. אגב מי ששם לב לנעימת החליל (טי טה - טי טה) כשהם נכנסו לספינה הריקה - בדיוק כמו אחת הנעימות ב'נוסע השמיני'. מעבר לכך ציפיתי לקצת יותר 'רוחניות' מהקדמונים המוקפאים - משהו שהיה עוזר להם לראות שהקצינה (ה-hottie) אינה אמיתית, ושהם במציאות וירטואלית. מעניין אם המידע על החולשה של הרפאים יחזור שוב בעתיד. סביר שכן... רמז חשוב מדי. הסיום היה יכול להיות מרגש יותר לדעתי, אילו הקפטן היה בוחר שלא לגלות לצוות את האמת, ומדבר על להמשיך בכל מחיר (ואילו הגילוי של הקוד להשמדה העצמית היה מועבר בסצינה ולא בהסבר של שפארד). גם הפעם (כמו בפרק עם הבת הרפאית) סגירת הקצוות לא היתה שלמה לגמרי. מכל מקום רגע הגילוי היה יפה, ומד"בי מאוד.

ayan2

New member
../images/Emo2.gif פתאום אני קולטת!

אתה צודק Y. Welis ! זה היה פרק עם המון קדמונים (יחסית) והם...איך לאמר...קצת מאכזבים, לא? אחרי שבמשך עונות על גבי עונות מהללים ומשבחים אותם, את גאוניותם, את מיוחדותם, את קדמוניותם...אז זה יוצר ציפיה לפגוש במשהו קצת יותר...יותר...מיוחד. וגם אם היסטורית/ביולוגית/אבולוציונית אין שום סיבה שהם יהיו שונים מאנשי הארץ/שפרד ושות', זה עדיין מאכזב מעט. הם התנהגו *לגמרי* כמו אנשים רגילים. קצב הדיבור, השפה, שפת גוף, מראה חיצוני ועוד. לפחות לכל הפרק היה גוון כחלכל/חללי יפה כזה

הלדין

New member
הם דווקא התנהגו בצורה הולמת

הקדמונים מוצגים, לצד כל המחמאות, גם כחבר'ה אטומים, משוכנעים *מאד* בצדקת עצמם ונוקשים. אומה דסלה ואורלין הם חריגים שמעידים על הכלל. כמו שלא צריך להאמין בקדושת האורי, לא צריך להאמין בקדושת הקדמונים. הם אף פעם לא טענו שהם קדושים.

Y. Welis

New member
אבל כשאתה מדבר על גזע עליון

זה אנטיתזה להציג אדם רגיל על כל חולשותיו (או רק לתת להם בגדים לבנים ודיבור והליכה 'סיסיים'). הם אמורים להיות מופת - סוג של דבר לשאוף אליו, כמו המיתוסים על העבר הרחוק. אם שברת את המיתוס, שברת את העליונות.

הלדין

New member
סטארגייט צריכים לשמור על עקביות

הם לא יכולים לומר שהגואולד והאורי מתחזים לאלים לצורך מטרותיהם האנוכיות ואז להציג גזע שבאמת צריך להתייחס אליהם , לצורך הנקודה, כאלים. זה בערך כמו המיתוס שהם פמפמו לאורך העונה הראשונה שהרפאים ניצחו את הקדמונים רק מכח עליונותם המספרית ולא משום שהם היו, חס וחלילה, חכמים בדיוק כמוהם. האם יש פרות קדושות בעולם הסטארגייט?

ayan2

New member
אני תמיד קיבלתי את הרושם

שמבין כל מי שמציגים עצמם כאלים, או כרמה אחת (לפחות) מעל כולם, הקדמונים נחשבו לטובים שבחבורה. הם הוצגו כחכמים מכולם, זה בטוח. אף פעם לא אהבתי את הקטע ה"לא מתערב" שלהם. זה תמיד נראה לי כראש קטן מצידם. אני לא יודעת עד כמה הם היו אמורים להראות אחרת (למרות שגם ציפיתי שאנשים יראו אחרת אם הם מגיעים מלפני עשרת-אלפים (!) שנה, אבל לפחות שמשהו בשפה שלהם ישמע אחרת גם אם היא אנגלית. לא ממש סביר בעיני וגם לא מאוד אמין שהקברניט/מפקד/וואט אבר ושפרד נראו לי כמו שני אנשים שחיים באותו זמן, שאין ביניהם כל פער של שפה, תרבות, חשיבה וכו'. אז...כן, קצת התאכזבתי

ayan2

New member
...בעצם, הקדמונים והמתעלים

זה לא אותו דבר, נכון? (קצת עשיתי סלט בין הקדמונים לבין ה"לא מתערבים" שהם אלו שהתעלו
)

Y. Welis

New member
שפה אפשר איכשהו להסביר דרך החיבור

המנטאלי (כמו קריאת מחשבות שלא מחייבת שפה), אבל כמו שנאמר בדיון לא מזמן בפורום מד"ב (161), אם אנחנו רוצים להציג משהו זר ובלתי אנושי בצורה משכנעת, אנו חייבים להשתמש בדוגמאות מוכרות וסמלים ידועים, אחרת זה לא יאמר לנו דבר - גם אם זה יהיה 'אמיתי' יותר.

Chelnak

New member
ברור שזה נעשה בעיקר לצורך הנוחות

(הרבה יותר קל אם כֻלם מבינים את כֻלם). אבל אפשר גם לטעֹן שזה מוכיח את עליונות הקדמונים - הנה, בני-אדם (או "האדם הקדמון", אם תרצו) מלפני עשרת-אלפים שנה, לא רק משתווים ברמתם לאדם המודרני, אלא אף למעלה מזה.

למעלה