סג"א - 2X7 - Instinct

noobster

New member
כן... לפתוח שרשר שעות לפני הפרק

ואז אני יגיב כי לא התאפקתי וראיתי אותו מהדודות ולא עכשיו כי יש יומולדת.. אז מה הקטע עם החיסון? משהו נסיוני? אז מה הוא הכין 4?? ואם ככה אז איך זה עבד על כול הניסויים ויצר תוצאה הפוכה בילדה? וסה"כ היה נחמד... וסוף די צפוי שהילדה אומרת שהיא גם אכלה (לפחות לי לא היה ממש הפתעה) עוד משהו.. סדרה מוזרה וצריך חיזרים אבל 2? רונן וטילה... למרות שרונן יותר נורמאלי מטיילה אבל למה יש לו חרב???? ועוד משהו. אם אתם זוכרים SG1 - טיאלק הלך תמיד עם הנשק מטה שלו ואז פתאום התחיל ללבוש מדים וכו'.. ואז (אמצע 7 ככה) הוא עבר לנשק ארצי... והיו מלא בדיחות על הנשק החייזרי מול הארצי (על הקליעים וכו') ואז באה טיילה... נו טוב... יודעת להילחם וכו.. טוב.. נשבעה אמונים וקבלה נשק. ורונן.. הוא היה חייל ורואים ישר שהוא יודע לירות בנשק ואז את העליוניות של הנשק שלו.. אז מה קורה פה? טוב הקיץ. מתי רואים את רונן על מדים? כי עכשיו הוא לא רוצה וגון אומר שהוא צריך הכשרה ושיט. ותוך עונה רואים אותו גם על מדים? וזה רק נדמה לי או שרודני מנסה להיות גקסון? אבל ממש מנסה? התנהגות והכול? והוא עבר ממש מהר ממדען לחצי לוחם.. לגקסון זה לקח כמה עונות...

ayan2

New member
אנחו צריכים להיות מוטרדים מהפצע

במרפק של שפרד? כי אני קצת מוטרדת...וגם הוא נראה לי קצת מוטרד...
פרק בסדר גמור. רונאן הפתיע אותי שפתאום הוא כזה צייתן. שפרד אומר לו להישאר עם טיילה בפקודה והוא נשאר. (ברור שזה החזיק בערך ארבעים ושתיים שניות, אבל עדיין - זה שיא אפילו בשבילו, לא?) ומה זה כל כלי הנשק של רונאן? אף אחד לא מתעניין בכל הצ'יכלולים האלה שלו? אף אחד לא משכפל ודואג שכל חברי הצוות יסתובבו עם כאלה כלי נשק מצ'וכללים? ולסיום (שמרתי לסוף, כי זו שאלה די מפדחת וקיוויתי שלא תגיעו לסוף הודעתי...
), מה זה השער הזה בתחילת הפרק של היום (ולא רק בו) שמרחף לו בחלל? בטוח שדיברו על זה והסבירו את זה ואני לא קלטתי, אבל איפה החייגן של הדבר הזה? ולאן מגיעים כשעוברים בו? לחלל? זה שער לכלי טייס? זה מה שזה?
(ו-וויר עיצבנה אותי עם הפרצוף המדושן שלה אחרי ששפרד סיפר בדיחה על מתבגרים וילדת הרייפ, אבל זה לא יפה לרדת עליה *שוב* אז אני אוותר) שבוע טוב לכולם!

noobster

New member
כן.. לכול הקפצנים יש חייגן

אז ככה זה... מה שמוזר שבפרק הקודם דיברו על זה שעל האי לא היה חייגן ואז הם השתמשו בזה של הקפצן (הקפצן השלוליתי - לא יותר מתאים?) וגם אני מסכים. כי היה פעם פרק בSG1שהיה בו נשקיה על כדור הארץ עם המון נשקי מטה וחליפות של גאפה ופתאום טילק הפסיק ללכת איתם. ומעניין שלכול החייזרים יש טכנולוגיה "ירודה" אבל נשקים טובים... כמו הגני גם עם הנשקים המגניבים שלהם (ראיתי אותם בסרט אחר ואני לא זוכר #@%$#%$#) וגם לרונן יש נשק מגניב והוא עדיין מתלהב מהטכ' של הארציאנים.. ואיך הם ישכפלו? מה הם משלבים טכ' זרות בנשרים ארציאנים?? אהם, גוואולד... אהם, טוקרה... אהם, ... נו הגזע של תור..

ayan2

New member
קיוויתי

שאפשר להביא עוד מהמקום שממנו הוא הגיע. או משהו כזה. אני יודעת שהמקום שממנו רונאן הגיע כבר לא קיים...אבל בכל זאת, אולי הוא יודע להסביר על היצור של הנשק. אולי עכשיו כשנמצאו עוד 400 מאנשי עמו יש משהו ללמוד מהם? כן. אני יודעת. אני אופטימית...

subatoi

New member
דווקא ריאלי, יחסית.

אפשר לתת לרודני את זלינקה לבחון את זה ולראות מה אפשר לעשות עם הנשק. אין בטחון שזה יצליח, אבל זה בטח לא יזיק. ולגבי החיוג - זו לא פעם ראשונה שרואים שער מרחף, ולדעתי זה אחד הדברים המגניבים שאטלנטיס חידשה (או לפחות משתמשת בהם, במקרה שבס"ג גם היה כזה). לא מחייגים בו מהכוכב עצמו, כנראה, אלא רק מהספינות שעוברות דרכו. מה שאומר שכמו לבני האדם, גם לרפאים יש חייגן בחצים שלהם.

סלמאק

New member
מה שיפה בזה

זה שעל הכוכב שסביבו נע השער הזה במסלול יכולה להתקיים תרבות פרימיטיבית שבניה אפילו לא מודעים לו, לא יודעים מהו ואולי גם לא יודעים שהעולם שלהם עגול... בערך כמונו לפני כמה מאות שנים. מי אמר שכל הכוכבים שיש בהם גישה לסטארגייט מכירים את העניין הזה של מעברים בין עולמות וגלקסיות?

Y. Welis

New member
הסוף היה קצת מאכזב - חשבתי שיהיה

איזה נאום מצד הרפאית ההיא, איזה לעג לבני האדם או מעין תוכחה שמראה שהמוסריות שלהם תמיד תכשל מול האינסטיקט הבלתי מתפשר של הטבע (נאמר). חבל שלא היה, והסתיים execution style. אחרי הכל הוכח שניתן לטפח את הצד האנושי שבהם, ולמנוע הרג מיידי. כלומר האינסטינקט החייתי ניתן לריסון.

subatoi

New member
בכלל היה מעניין לחקור את זה

קצת יותר, מאשר בפרק אחד ככה כ"כ במהירות. בטח בעתיד מתישהו. אולי. אני תוהה, אגב, אם יחזרו לתרופה הזו בעתיד. הרי בעבר הם לא היססו להפנות גב לטכנולוגיות מעניינות (ע"ע החיסון ש"הרעיל את הבאר", שבגלל מחלוקות אתיות (מוצדקות, מוצדקות) הם נטשו אותו לחלוטין(!) ). מעניין אם הם ימשיכו לחקור את התרופה הזו, או שלא.

סלמאק

New member
אבל המחלוקות האתיות במקרה ההוא

נבעו מהפגיעה בבני האדם המחוסנים, לא מפגיעה ברפאים... במקרה הזה, אם מדובר בפגיעה כלשהי, זה רק ברפאים - מה שהופך את הרטרו-וירוס הזה לאתי לחלוטין, כי כל המטרה שלהם היא לפגוע ברפאים, אז מה זה כבר משנה אם כמה מהם ימותו בדרך.

subatoi

New member
לא אמרתי שהם ינטשו את זה

בגלל מחלוקות אתיות. התכוונתי שהם אולי ינטשו את זה כי הם נוטשים דברים סתם ככה. גם אז, עם החיסון של "הרעלת הבאר", הם יכלו לצעוק על מנהיגי הכוכב ההוא, להעמיד אותם בפינה ל-47 יום, ואז להמשיך את המחקר המבטיח. אבל לא, הם היו חייבים להפנות את הגב לגמרי, ולהמשיך לברוח מהרפאים. לא חבל? בקיצור, חוש השיפוט שלהם קצת פגום, לדעתי. אז אני לא אתפלא אם לא יחזרו לתרופה הזו בעתיד

Y. Welis

New member
או שהיא היתה לוכדת את שפארד

ורונן היה מציל אותו, ונואם לו בעצמו (נאום קצר, כמובן) על חשיבות האינסטינקט.

הלדין

New member
הוכח כבר קודם שהרפאים חברתיים

הרפא "סטיב" חזר כל הזמן על כך שבני מינו יבואו ויעשו מאנשי אטלנטיס קציצות על כך שהעזו לכלוא אותו. הרפאים בד"כ מתחברים רק עם רפאים אחרים. הרפאית אליה התחברה עם זאדיק, ולמעשה, ראתה את בני האדם כשווים לה ולא כבקר כדרך הרפאים. גם העובדה שדאימוס נתן לאליה לאכול ביחד איתו מעידה על תפיסה חברתית יותר מהגואולד.ולמען האמת, האינסנקט הזה נראה יותר כמו רעב אנושי - אפשר לרסן אותו אבל זה יהרוג אותך לבסוף. בסך הכל, גם הדאימוס שלט בו - הרפאים ניזונים בתדירות הרבה יותר גבוהה כשיש להם גישה יומיומית לקורבנות.

neboris

New member
תשובה לשאלת החיסון

הוא הכין ארבע מנות כי בדרך כלל תוצאות של ניסוי אחד לא אומרות כלום במיוחד שתרופות/חיסונים. חוץ מזה תמיד טוב שיש לך עוד מנות למקרה שמשהו יתקלקל או ישבר. בעניין הניסויים, זה בדיוק מה שבקט אמר - שהתוצאות של ניסויים על תרביות במעבדה באטלנטיס לא היו טובות ולכן הוא מקווה שניסוי על נבדק חי אולי ילמד אותו מה הבעיה ואיך לגרום לחיסון לעבוד.

subatoi

New member
פרק מעניין.

חשבתי על זה שזה מגניב לראות את החבר'ה רצים ביערות (גם פרק שעבר אמרתי את זה, אני חושב), כמו שסדרת האם היתה עושה כשהיא היתה צעירה. אח"כ היא התעייפה והזדקנה והחבר'ה שלה כבר לא רצו ביערות. אבל החבר'ה של אטלנטיס עוד צעירים בשביל זה. היה פרק טוב. היה צפוי (אצלי לפחות) שיהיה סוף טוב איכשהו. בסוף גם היה סוף עצוב (היא מתה, הוא מת), גם הסתבר שהיא אכלה קצת, וגם התברר שהזקן הוא הבן של הזקן השני (
). כמו שציינתי כבר בהמשך השרשור, הרעיון של שערים מרחפים בחלל נורא מוצא חן בעיניי, שימשיכו ככה. בקט הופיע כמו שצריך, אחרי שפרק שעבר היתה לו סצינה אחת בלבד. רודני קיבל את הקטע הקבוע שלו עם אזכורי אוכל (גם שבוע שעבר היה לו, אני חושב. אולי הוא שוב עושה רצף כזה, כמו בעונה 1), ואפילו עם ילד. ומשהו שלא הבנתי - שתי הגופות שהראו לנו היו מרוחות בדם, במיוחד כל הראש שלהן. למה? ממתי ריית'ס משאירים דם על הקורבן? לא ברור
וכמובן - ג'ול סטייט אהובת הקהל מ"פיירפליי", שקיבלה פחות מדי שורות ויותר מדי צוויחות, לטעמי. שייני!

Y. Welis

New member
מה היא היתה ב'פיירפליי' - המכונאית?

אם כן, קשה מאוד לזהות... ואגב היערות אותם יערות - בסביבות וואנקובר שבקנדה. אחד המקומות האחרונים בצפון אמריקה עם יערות ענקיים (קל ללכת בהם לאיבוד, אגב).

subatoi

New member
כן,

אני זיהיתי רק כי חיפשתי אותה, אחרי שקלטתי את השם בקרדיטים של הפתיחה. אחרת אין מצב שהייתי מזהה. וסביר להניח שאלו אותם יערות ממוחזרים. נראה לי שאפילו זיהיתי שם איזה קטע ביער שהופיע ב"פרק יערות" אחר (ברצינות), אבל אני לא בטוח.

kinspirit

New member
אה, ברור

הם ממחזרים חופשי. היה קטע באחד "מאחורי הקלעים" שבDVD של סטארגייט SG1 שהם אשכרה מראים את המקום של הצילומים ומסבירים איך הם מראים את אותה קרחת יער כל פעם מזווית אחרת כדי שיחשבו שזה מקום אחר. ושיש שם איזה רכס שפעם הם מגיעים מזווית אחת שלו ופעם אחרת מזווית שנייה כדי שזה יראה שני מקומות שונים לחלוטין.

Y. Welis

New member
האיזורים עם העצים הנמוכים נראים

בסטארגייט המקורית ממש זהים בכל פרק. צריך קצת לגוון מסביב. ללוקיישנים האלה אגב התוודעתי לראשונה בעונות הראשונות של 'תיקים באפילה', שצולמו באותו איזור. טבע פראי ומרשים. בסידרה אחרת וטובה, 'אודיסאה 5' הלוקיישנים האלה היו אמורים להיות טקסס... אבל כמובן ירוקים מדי.

למעלה