וההערות שלי על פרקים 1+2 של העונה
1. הפרק הראשון היה כמובן מגניב. אקשן, בלגאנים, כל מה שצריך מפרק פתיחת עונה. כמו שבוריס הזכיר בשרשור ההוא, פורד נהיה פשוט דומה בצורה מדהימה/מפחידה לאפופיס באותו פרק. אמא'לה. טוב שהיו קרדיטים בהתחלה כדי להזכיר לי מאיפה קולדוול מוכר לי (לא שהייתי רואה הרבה אקס פיילז, אבל איך אפשר לשכוח את הבוס של מאלדר וסקאלי). ומשהו נורא מעצבן - יש את הקטע שאחד הריית' תופס את פורד, מצמיד לו את היד לחזה (נשמע כמו תחילה של פרשיית הטרדה מינית
), ואז, פתאום, אחד החיילים שנפל קודם הצידה, מחליט לשלוף רימון, להוציא את הניצרה ולזרוק על הריית' ועל פורד. שניהם נופלים למטה מהמעקה, ישר לים. ועל הסצנה המטופשת הזו נשאלות השאלות הבאות: 1. למה לעזאזל הוא החליט לזרוק רימון פתאום באמצע היום, שכהוא גם ככה שוכב חצי מעולף על הרצפה (אחרת הוא היה קם ויורה או משהו). בשביל להרוג את הריית' ולגאול את פורד מיסוריו? נגיד. 2. איך זה שפורד לא נפגע בכלל מהפיצוץ? מילא שהריית' לא נפגע, איכשהו, אבל למה פורד לא נפגע ממנו בכלל? הרימון התפוצץ 20 ס"מ משניהם. זה לא עשה להם כלום? 3. עם דברים בעייתיים בדברים שהיו הכרחיים להתקדמות העלילה אני עוד יכול לחיות. אבל מה היינו צריכים את הרימון הזה? אי אפשר היה להפיל את פורד לים בצורה אחרת? צריך את הרימון הזה? ולמה בכלל שייפול לים? לא הבנתי את הפואנטה שם... 4. וכשאני חושב על זה, את פורד הם הצילו. מה עם הריית' שהיה איתו? התייחסו אליו בכלל? כנראה שלא. 2. האמת שהיה פרק נחמד למדי. זה לא היה רק פרק על כדה"א (כי למי יש כוח לזה, היינו כבר באחד כזה ב-Home). וזה גם לא היה רק פרק על הדדלוס (כי היינו במספיק כאלה כבר בסדרת האם). היה שילוב. היה נחמד לראות פתאום את החבר'ה במקום שונה, על ספינה, מתמודדים עם קולדוול. היה הזוי לשמוע מוויר שהיא הביאה איתה לכדה"א את "כל הסגל" שלה, כדי לבחור אנשים חדשים (צריך להגדיל את המשלחת, אחרי כל הרדשירטס שמתו במהלך השנה הראשונה
). ומי נשאר מאחור? טיילה? ואם הריית'ס היו חוזרים פתאום? דבילי. לבקט היו רגעים מגניבים ("כולם פה יותר מוכשרים ממני"), וכמובן שגם לרודני (עם חוסר האוויר בתא הטייס, עם הקירבה לשמש, ובכלל בתוך תא הטייס). ועדיין לא נמאס לי מהאסגרד. נחמד לראות אותו ממלמל/מקלל מדי פעם, ומדבר בציניות. היה נחמד ששפרד התייחס אליו כאילו זה מוזר שהם עובדים עם חייזר, כי זה באמת מוזר שהם עובדים עם חייזר. אנחנו התרגלנו, אבל בשבילם זה חדש. יפה שהראו את זה. ומשהו לא ברור - הם אומרים במפורש שהם הביאו את האסגרד כי אין להם הרבה ניסיון עם העל-חלל של האסגרד. סליחה? ואיך הפרומתיאוס הסתדרה עד אז? לא היה להם מנועי אסגרד? איך הם הסתדרו בלי אסגרד-מחמד על הסיפון? אנא רעננו את זכרוני.
.