סג"א - 2X3 - Runner

סלמאק

New member
זו כל הפואנטה...

מראים אותם מופתעים מהעובדה שהוא למד איך לתפעל את הנשק בכזו מהירות... כל זה נובע מההבנה שלו בוחמה בכלל ובכלי נשק בפרק. וכנראה שיש לו חוש טכני מאוד גבוה, כזה שמסוגל להבין מהר מאוד איך מכשיר פועל, תוך נסיון שימוש ראשוני.

subatoi

New member
וההערות שלי על פרקים 1+2 של העונה

1. הפרק הראשון היה כמובן מגניב. אקשן, בלגאנים, כל מה שצריך מפרק פתיחת עונה. כמו שבוריס הזכיר בשרשור ההוא, פורד נהיה פשוט דומה בצורה מדהימה/מפחידה לאפופיס באותו פרק. אמא'לה. טוב שהיו קרדיטים בהתחלה כדי להזכיר לי מאיפה קולדוול מוכר לי (לא שהייתי רואה הרבה אקס פיילז, אבל איך אפשר לשכוח את הבוס של מאלדר וסקאלי). ומשהו נורא מעצבן - יש את הקטע שאחד הריית' תופס את פורד, מצמיד לו את היד לחזה (נשמע כמו תחילה של פרשיית הטרדה מינית
), ואז, פתאום, אחד החיילים שנפל קודם הצידה, מחליט לשלוף רימון, להוציא את הניצרה ולזרוק על הריית' ועל פורד. שניהם נופלים למטה מהמעקה, ישר לים. ועל הסצנה המטופשת הזו נשאלות השאלות הבאות: 1. למה לעזאזל הוא החליט לזרוק רימון פתאום באמצע היום, שכהוא גם ככה שוכב חצי מעולף על הרצפה (אחרת הוא היה קם ויורה או משהו). בשביל להרוג את הריית' ולגאול את פורד מיסוריו? נגיד. 2. איך זה שפורד לא נפגע בכלל מהפיצוץ? מילא שהריית' לא נפגע, איכשהו, אבל למה פורד לא נפגע ממנו בכלל? הרימון התפוצץ 20 ס"מ משניהם. זה לא עשה להם כלום? 3. עם דברים בעייתיים בדברים שהיו הכרחיים להתקדמות העלילה אני עוד יכול לחיות. אבל מה היינו צריכים את הרימון הזה? אי אפשר היה להפיל את פורד לים בצורה אחרת? צריך את הרימון הזה? ולמה בכלל שייפול לים? לא הבנתי את הפואנטה שם... 4. וכשאני חושב על זה, את פורד הם הצילו. מה עם הריית' שהיה איתו? התייחסו אליו בכלל? כנראה שלא. 2. האמת שהיה פרק נחמד למדי. זה לא היה רק פרק על כדה"א (כי למי יש כוח לזה, היינו כבר באחד כזה ב-Home). וזה גם לא היה רק פרק על הדדלוס (כי היינו במספיק כאלה כבר בסדרת האם). היה שילוב. היה נחמד לראות פתאום את החבר'ה במקום שונה, על ספינה, מתמודדים עם קולדוול. היה הזוי לשמוע מוויר שהיא הביאה איתה לכדה"א את "כל הסגל" שלה, כדי לבחור אנשים חדשים (צריך להגדיל את המשלחת, אחרי כל הרדשירטס שמתו במהלך השנה הראשונה
). ומי נשאר מאחור? טיילה? ואם הריית'ס היו חוזרים פתאום? דבילי. לבקט היו רגעים מגניבים ("כולם פה יותר מוכשרים ממני"), וכמובן שגם לרודני (עם חוסר האוויר בתא הטייס, עם הקירבה לשמש, ובכלל בתוך תא הטייס). ועדיין לא נמאס לי מהאסגרד. נחמד לראות אותו ממלמל/מקלל מדי פעם, ומדבר בציניות. היה נחמד ששפרד התייחס אליו כאילו זה מוזר שהם עובדים עם חייזר, כי זה באמת מוזר שהם עובדים עם חייזר. אנחנו התרגלנו, אבל בשבילם זה חדש. יפה שהראו את זה. ומשהו לא ברור - הם אומרים במפורש שהם הביאו את האסגרד כי אין להם הרבה ניסיון עם העל-חלל של האסגרד. סליחה? ואיך הפרומתיאוס הסתדרה עד אז? לא היה להם מנועי אסגרד? איך הם הסתדרו בלי אסגרד-מחמד על הסיפון? אנא רעננו את זכרוני.
.

AtlantiX

New member
תור

בפרק Disclosure בו מספרים לעוד כמה שגרירים על הפרוייקט אך הם אוהבים דווקא את ההצעה של קינסי להעביר את הפרוייקט לידיים של NID ואז תור מופיע. אחד השגרירים שואל בפליאה, האם תור הגיע כל הדרך רק בשביל להביע עמדה. תור עונה שגם בשביל להתקין מגינים ונשקים בפרומתיאוס. שום מילה על על-חלל.

subatoi

New member
אז הדדלוס

היא הראשונה שהיה לה מנוע על-חלל? סבבה, טוב לדעת

הלדין

New member
מנוע העל-חלל של פרומתיאוס...

היה מתוצרת הגואולד. הספינה עצמה נבנתה בידי גואולד סהרוריים במסגרת פרויקט כלשהו.

סלמאק

New member
אז ככה:

1.2: לגבי השאלה שלך על פורד והרפא, אני מניח שהרפא מת כתוצאה מפיצוץ הרימון (או לפחות נפצע קשה, והנפילה חיסלה אותו סופית), בזמן שהוא משמש כמגן אנושי (בעצם הוא לא אנושי
) לפורד, שלא ספג את מלוא ההדף והרסס של הרימון, בגלל המגננה שיצר לו גופו של הרפא. ושארית ההדף והרסס שפורד כן ספג, כנראה לא כ"כ השפיעו עליו בזכות אותו אנזים שהוחדר אל גופו במשך ולאחר ההזנה של הרפא ומותו... שגם הציל אותו מהחבטה העצומה בפני המים. האנזים שהמשיך להזריק אל גופו של פורד למשך דקות ארוכות לאחר הנפילה, הציל את חייו של פורד מהקיפאון והחנק של המים. 1.3: -הרימון - בשביל האפקטים... אבל לא רק: איך בדיוק הרפא אמור היה למות? ואיך שניהם היו אמורים ליפול משם? קריסה של המעקה? -הנפילה לים - כי אם הם היו נופלים מגובה כזה ישר לקרקע מוצקה, פורד היה נמרח על הקרקע, שום אנזים או סם או כל דבר אחר לא היה עוזר לו במצב כזה. (אני מניח שיכלו במקרה כזה לעשות את פורד נופל על גופו של הריית', ובכך מרכך את החבטה בקרקע, אבל זה היה כבר יותר מדי בשביל "מגן אנושי" לסצינה אחת, וגם דבר נדוש שכבר נראה ביותר מדי סרטים למיניהם.) 1.4: לא מבין את השאלה שלך... את פורד הם הצילו - מעולה. למה הם צריכים להציל את הריית'? בהנחה שהיה בכלל מה להציל... אני מניח שלקחו את הגופה שלו לצורכי מחקר. (אולי כדי למדוד את כמות האנזים שהוזרק לגופו של פורד ע"י השוואה עם גופת ריית' אחרת מבין אלה המפוזרות ברחבי העיר) אבל למעשה כל העיר היתה מלאה בגופות של רפאים, אז היו להם מספיק מושאי מחקר לעבוד עליהם... וזה מוביל אותי לשאלה חדשה: למה פורד היה צריך "לשדוד" מבקט את האנזים שהיה לו במעבדה? הוא יכול היה ללכת ולאסוף את האנזים מכל הגופות שהיו שרויות ברחבי העיר... זהו...

shelNom

New member
מה שהציל את פורד הרג את הריית'

הגיוני לא? האנזים המשיך לזרום ממנו אל פורד מה שאומר שהוא נשאר עם פחות הגנה. וחוץ מזה אולי ריית' ומים לא הולכים ביחד? מחוה לקוסם מארץ עוץ.

neboris

New member
לא מדוייק

לפי מה שהבנתי, האנזים לא מחזק את הרפאים אלא רק בני האדם. כך שזה לא מה שהרג את הרפא אלא השילוב של רימון ונפילה מגובה רב. הרעיון של המים נחמד, למה הם לא ניסו אותו על בוב או רפאים אחרים שהיו שבויים אצלם?

למעלה