נלי פורטדו - הקומונה

cold metal ass

New member
אחי , זה הקסם שבך .

כוללננו אוהבים סימפסון . איפה אתה רואה סימספון באמת , אף פעם לא יוצא לי לראות את זה , אפילו לא בסטאר וורלד.

brass monkey

New member
אינטרנט... יש לי מלא פרקים...

וגם נכנסתי לפורום סימפסון שם עזרו לי למצוא אתרים טובים....

כמה דברים

הכנסת בהודעה שלך הרבה דברים, גזענות, דת, פוליטיקה ועוד כמה דברים. קודם כל:"אני שמן אני מכוער אני טיפש" ואז:"למרות שאני אוהב להתווכח, כי אני תמיד צודק" שני קצוות שונים, גאווה וההפך(שנאה?חוסר ביטחון?), אני לא בטוחה אם היית רציני באחד מהם אבל אם אז אתה בטח יודע שלבן אדם אסור לשנוא את עצמו כי הוא נברא בצלם אלוקים וגם אסור לו להתגאות, מעפר באת ואל עפר תשוב. ו"אם אתם מחפשים תשובות, אני אשמח לדבר איתכם ולהראות לכם את האמת..... לכם יש עולם הבא, אתם פה בשביל לעבוד!!! לא לכייף!! תכייפו בעולם הבא!!!" אז קודם כל כן צריך להנות מהעולם הזה, ראה חסידות ברסלב איזה מאושרים הם ואיזה כיף הם עושים(לא כל הזמן)אבל יש זרמים אחרים בדת שאומרים שלא צריך וחיים בכוונה חיי סגפנות ועוני(יותר סבל פה, פחות סבל בעןלם הבא). וגם המוזיקה שאתה שומע מבחינת הדת היא תרבות רעה ושל גויים, זה אפילו לא מוזיקה חסידית שמבחינתם עוד נסבלת זה סתם בזבוז זמן ואנרגיה וגם כיף(לא כיף טוב,כיף רע), כך שאתה סותר את עצמך. אז לפני שאתה מנסה להנחיל או להטיף לאחרים דת, תהיה סגור על עצמך או תתחזק בעצמך.

brass monkey

New member
או... let the fight begin

א. יא אמבה אחת!! אני בכוונה כתבתי אחרי "אני תמיד צודק" סמיילי, עם דגש לשים לב שכתבתי סמיילי כי אני צוחק... דרך אגב זה מראה שקראת בריפרוף רק כדי "להטיף" לי מוסר... ולא באמת להבין את דברי. ב. אני לא שונא את עצמי. אני מודע למה שאני, אני מודה לה', אני מבין כמה שאני "עפר ואפר בחיי - קל וחומר במיתתי".... ג. אין לי שמץ איך קישרת בין "לכייף" לבין סגפנות, ולברסלבים. אני יודע שברסלבים מאושרים(כלפי חוץ אני יודע, לא יודע מה בפנים- אבל אני מאמין שגם), אבל הם מאושרים לא מ"כיופים", הם מאושרים כי הם רואים את האור האלוקי. בקשר לסיגופים. כדי להכין את הגוף לעבוד את הקב"ה, ולהגיע לרמה של לימוד תורה לשמה, צריך לעשות הרבה דברים. זה מאוד לא קל. ואז כמו שאומר הרב הגאון והמקובל הרב אשלג, יש כמה דרכים להגיע לכך. (נב- בימינו לא ידוע אם יש אפילו אחד שלומד לשמה, כמו שאמר לי רב, תלמיד חכם)... יש את הדרך של סיגופים, להרגיל את הנפש לחיות בכמה שפחות גשמיות, ורק ללמוד תורה...וכך להגיע לרמה שכל מה שאתה עושה הוא נחת רוח לבורא יתברך (שבשביל זה נוצרנו כמו שכתוב בהקדמה לספר "מסילת ישרים") . חכמי המשנה למדו אותנו זאת ע"י המשנה הידועה בפרקי אבות "פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה - כי בתורה אתה עמל" אך אמוראים(חכמי התלמוד) הוסיפו דרך קלה יותר "מתוך שלא לשמה יבוא לשמה". אם ממש מענין אותך כל הקטע אני אשמח להזמין אותך לכוס שוקו בבוקר, או קולה בצהריים, וללמודאת זה יחד איתך מהספר של הרב אשלג "ספר ההקדמות". לפי הידע שלי אני חושב שהתבלבלת בין סיגופים למה שכותב הרמב"ן ב"אגרות תשובה" לראש השנה. שם הוא כותב ומסביר מדוע יש "צדיק ורע לו, רשע וטוב לו" - שזה בגלל שנותנים לרשע להיפרע מכל הטובות שהוא עשה בחייו, בעולם הזה, כדי שירד לגיהנום ויזכה להכי הרבה שכר שהוא יכול לקבל( מהמעשים שלו) והצדיקים סובלים כדי להיפרע מהחטאים שלהם. שיהיו נקיים לעולם הבא. אך לא לשכוח "עוד לא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם" ועוד פסוקים מסוג זה- נכונים. אבלמדברים על צדיק קדוש שלא חטא ושאין לו ממה להיפרע בעולם הזה. אם תרצי ללמוד את זה, שוב בשמחה... מהדברים הנ"ל, הוכחתי שהסתירה בדבריי היתה בצחוק (שמסתבר שלמרות שהסברתי טוב, לא הבנת (את בטח בלונדינית
) ... חוץ מזה יישבתי כל קושיה שהעמדת בפני חוץ מאחת. ואני עכשיו בהמון מחשבות עליה. מה עם המוזיקה?? אני לוי, אני צריך ללמוד כלי מוזיקה. ומוזיקה טובה לי, עושה לי טוב... ומי יודע אולי אני אגיע למסקנה שאני אצטרך לעזוב אותה. נב - כשאני אומר "אם למשהו יש שאלות, אני אשמח לענות " אני מתכוון: "יהודי יקר, אנא תן לי לנסות לעזור לך" ועכשיו: שאלות? בעיות? מענות? הארות? הערות? קושיות? המצעות? הפתעות? תגליות? חידושים? עב"מים...חייזרים... ושאר ירקות ???

קודם כל,

די עם ההתנשאות, אל תקרא לי אמבה, אל תקבע אם הבנתי או לא, ואם אני יבין או לא, ולמה התכוונתי או לא. יש לי הרבה מה לומר על הדת, אבל אתה דיברת בעיקר על הלכות, ציוויים וכו' וזה פחות מעניין אותי, וקיבלתי את זה מספיק בחיים שלי.(אז בינתיים אני לא יהיה החברותא שלך{:) ממש לא קראתי ברפרוף ושמתי לב לסמיילי בגלל זה כתבתי- אני לא יודעת אם התכוונת ברצינות. ובקשר לכיף- אז כמו שאמרת יש שני סוגים של כיף, כיף "כשר" וכיף "טמא" אני קישרתי לברסלבים כי אמרת שהחיים זה לא כיף אז אמרתי שיש סוג של כיף אחר שהוא כן מותר ואפילו רצוי(בזרם הזה), ואתה בעצמך אמרת שאולי תצטרך לעזוב תמוזיקה שאתה שומע ואוהב עכשיו יום אחד, זה אומר שאתה מודע לזה שהיא לא "כשרה" אז אני רק אומרת אל תטיף לאחרים כשאתה עושה את אותו דבר וגם עסוק ב"הבלי העולם הזה".אני פשוט רגישה לעניין הזה כי אחי הוא וונאבי ברסלב חושב שהוא צדיק גדול וכל הזמן מנסה להחזיר אותי בחזרה לדת, למרות שהוא ממש לא טלית של תכלת.

brass monkey

New member
פי...נעלבת מה"אמבה"?!?

חחח.... חזק משהי נעלבה מהכינוי הזה....חחחח זה כמו קללה בשביל להוציא כעס, אבל בלי לפגוע באף אחד....אין לה מטרה לפגוע... אני כתבתי, אני לוי, מוזיקה עושה לי טוב, ומי יודע אולי יבוא יום ואני אעזוב אותה... לא כתבתי למה. את הפעלת המוח שלך בשביל לקרוא מחשבות. אז עכשיו הסיבה היא פשוטה מאוד למה אני לא עוזב את המוזיקה, והיא כי אני לא יודע אם צריך! אם לשמוע מוזיקה היתה כמו לחלל שבת- לא הייתי שומע מוזיקה. אבל אין על זה איסור הלכתי אפילו!!! לא!! ואני לא שופט אף אחד, אני לא מטיף. אני אומר דבר אחר. אני אומר שאני אשמח להחזיר יהודים בתשובה. ואם יש לך בעיה עם הדת, שוב אני מוכן להזמין אותך לכוס שוקו ולהסביר לך למה הדת כן נכונה. ואין איתה בעיות. אני אמרתי דבר שהוא ברור בתור "תזכורת"... (הלוואי והיה לי בן אדם שיזכיר לי לפעמים כשאני שוכח...) אני לא אמרתי שאני טלית שכולה תכלת. הפוך אמרתי שאני לא מרוצה מעצמי אפילו. ותראי איזו הערה מצחיקה. מצד אחד את אומרת "מי אתה שתאמר לא לכייף" מצד שני את מסכימה איתי שלא לכייף בצורות הללו הטמאות. כבר חצי מסכימה. החצי השני הוא טעות שלך. המטרה היא לשאוף למעלה... לרצות להגיע הכי גבוהה. לקבוע עיתים לתורה, ולגדול בתורה. השאיפה היא לא "לכייף"...אז זה לא רצוי. זה טוב בשביל ניקוי ראש, לא רצוי! אנחנו הקטנים הפכנו את רשימת המטרות שלנו והחלטנו שכתוב שם לכייף. אבל זה לא נכון. הכיוף הזה הוא לאכול מאכל טעים ולהודות לה' על ההנאה הזאת(למשל שוקולד), לא ללכת לשחק סנוקר ולומר וואי תודה ה' על המשחק הנפלא...למרות שזה גם אפשרי. זו שאלה של דרגה. זו מעיין גדולה של ה', הוא שמח(כך הוא הראה לנו) שלנו טוב. ואם זה לא היה חטא, אז הוא ישמח בשבילנו(אבל לא יוסיף על כך מצווה לרשימה שלנו).. את מכירה אותי שאת אומרת שאני עסוק בהבלי עולם הזה? לא! אבל אני אומר לך, אני עסוק בהבלי עולם הזה, אבל שואף להתרחק כמה שאפשר. ובקשר להערת הסיום. את מוציאה עלי כעס שיש לך על אח שלך? או שלא הבנתי...? ואין לי כוונה לפגוע בך, חס וחלילה. אם משהו פגע בך, תאמרי ואני אחזור בי אם אני אוכל. בסידר? נב - אמרת שציוויים והלכות פחות מעניינים אותך, למה את אומרת את זה?

אוקיי,

אז אני יענה לפי הסדר. אולי תלך לשאול רב בקשר למוזיקה? ועדיף כזה שחזר בתשובה אחרי שהיה חילוני גמור כי נראה לי שיהיה קשה להסביר למישהו שלא יודע מזה רוק כבד, ולא יודע מזה בכלל ז'אנרים במוזיקה מה "טמא" במוזיקה הזאת. אני מצדי מאוד רוצה ללכת לרב ולשאול אותו הרבה דברים אבל לא נראה שיש רב שיסכים לדבר איתי\: וממש אין לי בעיה עם הדת "נטו" אני אפילו בד"כ מאוד אוהבת אותה ורואה בה הרבה יופי שקשה למצוא בדברים אחרים. יש לי בעיה עם הערך המוסף של הדת, יש דברים שמפריעים לי, לא בהכרח בדת אלא בעיקר בדתיים. אני לא מכירה אותך אבל אני יודעת שאתה שומע מוזיקה שנכללת בהגדרה של"הבלי העולם הזה" בגלל זה כתבתי את זה. ואני לא מוציאה עליך כעס שיש לי על אח שלי, יש לי כעס על כל האנשים שמטיפים כשהם בעצמם לא צדיקים גמורים(יש דבר כזב בכלל?..) ואני לא מטיפה לך שהמוזיקה הזאת טמאה אני פשוט אומרת לך מה הדעה של החרדים בקשר למוזיקה הזאת(אתה כבר יודע), ויש סוגים של כיף שכן רצויים אבל שוב הם כשרים כמו בחגים למשל או באירועים משפחתיים, או סתם לרקוד ברחוב(יש איזה ברסלב שכל הזמן רוקד בשכונה שלי חח..) הלכות וציוויים פחות מעניינים אותי כי אמרתי לך כבר קיבלתי מזה מספיק בחיים שלי(אני דתיה לשעבר) וזה היה יכול לעניין אותי אם זה היה הלכות שקשורות אליי בעניין שמעניין אותי והיו מסבירים לי את זה בשפה "הדיוטית"(מה לעשות, אסור לי ללמוד גמרא\:) ובכלל היחס שלי לזה (ובכלל לדת) מאוד אמביוולנטי, ישר שראיתי תהודעה שלך וראיתי דיבור"הלכתי" נרתעתי, אבל עדיין הדת וההלכה מעניינים אותי.

brass monkey

New member
או...סוף סוף הודעה רגועה... ../images/Emo13.gif

אף רב לא יאמר שיש רע במוזיקה חוץ מאשר כשמקללים.... וזהו... (אני בדקתי את העסק לעומק.). העניין הזה הוא שאם אני אקדיש את כל כולי לתורה, ואפסיק ללמוד בבי"ס/אוניברסיטה/מה שזה לא יהיה... אז קל וחומר גם לעזוב את המוזיקה... ואת משחקי המחשב וכו'.... בע"ה, אם אני אוכל, הרגע הזה יגיע. אני מקווה
(לא זו לא בדיחה, זה חיוך על תקווה לעתיד
) אני יכול לתת לך רשימה ארוכה של רבנים שישמחו לדבר איתך. אבל עזבי "לא בשמיים היא" אני מזמין אותך אלי לכוס שוקו על זה. לא בתור דייט. ואם את מפחדת דברי עם רעות (jומס ' כלשהו) היא תאמר לך שאין ממה לפחד.... או עם קרני... אני מוכן להקדיש לזה כמה זמן שאת צריכה, ללכת לשאול רבנים ומה שלא תרצי. על זמני הפנוי. למה?? לא יודע...אני פשוט רוצה. ובקשר לדת בכללי: יש לי לכל מה שאמרת עד כה מה לאמר לך. אבל אני שותק כי את צריכה לעשות את הצעד הראשון בכדי להקשיב לאמת יוצאת לאור. (אני מתלהב בכך שאני חכם, אני פשוט יודע שה' יעזור לי להאיר את עינייך (כמו שכבר עזר לי בעבר)) וזהו. הפסקתי להציע. מעכשיו תחליטי את.... והלאה. יופי לברסלב שרוקד. הוא מרגיש טוב עם זה, הוא משמח יהודים...הוא עושה מצווה. אבל ללמוד תורה וללמד(אני מדגיש וללמד, בגלל שלימוד תורה הוא פחות חשוב מלימוד תורה לאנשים אחרים...) שווה הרבה יותר, ותורם יותר... ואל תכלילי..."בדתיים", כי יש אטנשים שהולכים עם כיפה, אבל הם לא דתיים, והם הורסים לדתיים אמיתיים. וזהו. אני את שלי אמרתי נראה לי....

brass monkey

New member
עשיתי טעות קטנה

בסוגריים... התכוונתי "זה לא שאני חכם, זה שה' עוזר לי"

אז זהו..

שבינתיים אני לא מוכנה לעשות תצעד הראשון, או שבכלל יאירו את עיניי כי בינתיים(בדר"כ)טוב לי להיות חילונית ויש לי מה שנקרא "צלקות טריות" מתקופתי כדתיה, ואני לא מכלילה, אבל הרבה דתיים\חרדים שהיו סביבי גרמו לי רתיעה מהדתיים, וגם שבין החרדים שאני לא מכירה יש אמנם פחות בעיות(מהחילונים)אבל מסוג שונה ולא פחות חמורות שקיימים אולי רק אצלם. ולא נראה שהרבנים האלה יסכימו לדבר איתי, לא רק בגלל שאני בת עשרה חילונית, גם יש לי מראה שהם יירתעו ממנו( בוא נקרא לזה מראה של "פריקית"
)אבל אם ממש יהיה דחוף לי אני יכולה למצוא מישהו באשדוד, או קרובי משפחה שהם רבנים. אז זהו, היה דיון נחמד ולא היית תוקפני(בניגוד לאנשים אחרים
) ומאחלת לך ולי שנמצא את עצמנו
.

brass monkey

New member
תודה...אמן...

אצלי זה כבר לא למצוא את עצמי... זה באיזה דרך ללכת...

כוסאמק!!!!!!!!!!!!! דיייייייייייייי

את חייבת להתחיל מריבות בכל פורום?!?! סעמעמק!!!!!!!!!!! דיברנו על זה בMSN, אז סבבה, אני לא אכנס למריבה הזו, אבל רבאק, תתחילי לרסן את עצמך!!! אחרי זה תתלונני שאני תוקף אותך, רבאק ערס.

מה אתה מתערב בכלל?!

מישו דיבר איתך? מישו אמר תשם שלך? מישו דיבר על נושא שאתה מבין או או יודע שיט עלוב עליו בכלל? אם לא אז תרסן את עצמך וסתום.

ו...

ממליצה לך לקרוא את שאר השרשור ןלראות איך מנהלים דיון לא תוקפני ובלי קללות(אמבה לא נכנס לקטגוריה)ובלי אלף סימני קריאה.

למה? כי עשית לי בדיוק אותו דבר!!!!!

עשיתי דיון שקט עם מישהו ופתאום את מתערבת ומעלה נושא לא קשור בכלל. ואין לי תרבות דיון, טוב? אני פשוט שונא אנשים כמוך שמעצבנים לי את החיים.

למעלה