משכורת...

M o n a L i s a

New member
../images/Emo41.gifמשכורת...../images/Emo55.gif

איך אתן מסתדרות עם המשכורת ("דמי כיס") החודשיים שלכן? בכל הולך ביומיים הראשונים? חוסכות ומפזרות לאורך כל החודש? על מה הולך רוב הכסף שלכן? אוכל? בגדים? נסיעות? טוב... אני בזבזנית מטבעי, ואני אוהבת לקנות בגדים. כמעט כל המשכורת שלי מתבזבזת בשבוע הראשון על בגדים, יציאות ואוכל. ואת החודש אני מסיימת עם מינוס...וזה לא משנה כמה אני מנסה, אני אף פעם לא מצליחה לשלוט על זה! מה איתכן?

עוד לא קיבלתי משכורת!!

הבטיחו לנו שנקבל ב29.9 ולא קיבלנו שקל!!! בחודש הראשון הכל היה על חשבון ההורים. הוצאתי בסביבות 100 שקל על אוכל (שתיה,חלב,מנה חמה ועוד כמה שטויות שאפשר להכין מזה אוכל) עוד 200-300 שקל על בגדים וכו'... ו 144 שקל על החופשי חודשי נשארים לך בסביבות 250-300 שקל בזבוזים כל חודש..לא שווה??

אני לא מאמינה שזה קרה לי

בדרך כלל אני מסתדרת עם הכסף אבל פעם ראשונה שיש לי מינוס אני ממש מאוכזבת מעצמי המשכורת נכנסה לי ב- 29.9.04 והיום ה- 3.10.04 ואני במינוס אני ממש מאוכזבת מעצמי בדרך כלל אני מחושבת והבאסה שהקדימו את המשכורת כי עכשיו אני עד ה- 10/11/04 בלי כ-ס-ף דיכאון!!!! ולחשוב שהמצב הכלכלי שלנו על הפנים שאפילו כסף לברד אין לאמא שלי לתת לי אני לא יודעת איך אני ממשיכה את החודש אני רק יודעת שזה הולך להיות חודש קשה!

Ronitka

New member
יש לי שאלה

היי לובה
מה ניינים ? תגידי...מתי אנחנו מקבלות את המשכורת שלנו הראשונה? נדמה לי ב-8 לחודש ,עוד כמה ימים לא ?? שלחת כבר את הדו'ח החודשי שלך? ואם שולחים אותו לא בזמן אז המשכורת מתעכבת גם?

M o n a L i s a

New member
אהלן רונית ../images/Emo9.gif

אני משום מה כבר קיבלתי את המשכורת שלי...לפי מה שראיתי בחשבון. אבל כעיקרון בין ה-8 ל-10. שלחתי אתמול את הדו"ח, ואם לא שולחים בזמן צריך סיבה מוצדקת אחרת באמת תהיה בעיה עם המשכורת. (אם זה יקרה לך תדברי עם יעל)

Ronitka

New member
תודה שעניתן לי ../images/Emo13.gif

אוקיי הבנתי ..טוב אז לא יודעת אולי בעצם כן קיבלתי כבר,האמת היא שאני אפילו לא בדקתי עדיין כי הבנתי מיעל שמקבלים ב-8 אז לכן אני שאלתי טוב אני אלך ואבדוק באמת..אולי יש כבר כסף. תראי אני שלחתי את הדו'ח שלי עוד ב-29 האמת,אבל שלחתי למשרד הראשי ברמת- גן איפה שאמרו לנו לשלוח...אבל אח'כ הבנתי שבעצם צריך לשלוח למשרד בבית עופר כי שם יעל מקבלת את הדו'חות. אז שלחתי שוב לפני יומיים. חח טוב נו..פעם ראשונה שלי אז אני לא יודעת מה איך ומי..

Mיקי_

New member
ב 8 לחודש בדר"כ

אבל בחגים זה מתאחר או מקדים בדר"כ מקדים.... וגם אם לא שלחת את הדו"ח בזמן הכסף יעבור.

אני-../images/Emo29.gif

בקושי מבזבזת
אני מוציאה כל חודש על הנסיעות ובדרך כלל זהו... חחח אני קונה רק מה שאני צריכה באמת לא מעבר. אני חסכנית

השערוריה הסוציאליסטית הגדולה.

ברוב הקיבוצים ה"ישנים", כלומר אלה שטרם הפכו להיות ישובים קהילתיים או משהו בסגנון, ישנו נוהל בקשר לחיילים, שינשינים וכן בש"לים, שיסודו הוא בעצם "השלמת הכנסה". בקיבוץ כלשהו, בו מתגוררת בשלי"ת שאני מכירה (בלי שמות), המשרתים למיניהם מקבלים תקציב מהקיבוץ מעצם היותם בני משק, בנוסף למשכורת שלהם ממקום השירות (אם בצבא ואם בש"ל). לתומי, חשבתי שכך מתנהל הדבר גם אצלנו בקיבוץ - יש אפילו דף שקיבלתי, ובו כתוב מה הסכום שמקבל ש"ש ומה הסכום שמקבל חייל (מובן שהסכומים שונים). אולם לא כך הדבר! רק לפני כמה ימים, הסתבר לי שלא די בכך שאינני מקבלת השלמת הכנסה מהקיבוץ (ולא שביקשתי, טוב לי עם המשכורת של השירות גם בלי שיוסיפו כסף, למרות שמצד שני, זה לא יכול להזיק...
), אלא שהקיבוץ מוריד לי מהשכר! כן, כן!!! מטעמים קיבוציים, שכן אנחנו בכל זאת חיים בחברה סוציאליסטית-שיתופית-בלה בלה בלה, ההחלטה הגורפת היא שכל החיילים (וזה כולל גם אותי, כיוון ששירות לאומי הוא במקום שירות צבאי, ובא באותם תנאים) מקבלים תקציב זהה מהקיבוץ. מה זה אומר? כל חברי הקיבוץ נותנים את המשכורת שלהם לקיבוץ, ואת כל הסכום המשותף מחלקים שווה בשווה, וכך קורה גם עם החיילים: כולם נותנים את המששכורת שלהם - חיילX מקבל בחודש 1,300 ש"ח כי הוא קרבי והוא קורע את עצמו בג'נין וחוזר פעם בשלושה שבועות הביתה אז לפחות הוא מקבל איזשהו תגמול חומרי על העבודה הנוראתי שהוא עושה, בת שירותX (זו אני, לצורך העניין, בת השירות היחידה בקיבוץ) מקבלת 734 ש"ח בחודש כי היא צריכה לדאוג לעצמה ולחיות בדירה עם עוד חמש בנות, לקנות אוכל, מורידים לה פיקדון מאיזושהי סיבה דבילית שהדירה חס וחלילה תיהרס וכן יש עוד כל מיני הוצאות שבאות בחשבון, וחיילX2 מקבל 400 ש"ח בחודש, כי הוא ג'ובניק וכו'. במקום שכל אחד יקבל את מה שמגיע לו, שכן אנחנו לא חברי קיבוץ והעובדה שההורים שלנו בחרו לחיות כך, לא אומרת שהשירות שלי (שלי, לצורך העניין) צריך להידפק בגל זה כי אני אכנס למינוסים, כולם מקבלים משכורת שווה מהקיבוץ. לפי מה שהבנתי, המשכורת הזו עומדת על בערך 700 ש"ח. באופן עקרוני, יורדים לי רק 34 ש"ח ואני אצליח להסתדר עם זה כי אני לא בזבזנית כלל, אבל בכל זאת - זה כל-כך מקומם! כן, בסדר, ככה זה הכי שוויוני, אבל אנשים שחיים בקיבוץ, כל חברי הקיבוץ, אפשר לשים את הצרכים שלהם על מפה שווה, כי כרולם חיים באותו מקום, ואוכלים באותו המקום (ניתנת להם בחירה, אבל הם יכולים כולם לאכול בחדר האוכל) ויש להם אותן הוצאות, מי יותר מי פחות, זאת בלי להוסיף את העובדה שמשפחה מקבלת תקציב עפ"י מספר הילדים שיש לה, אז סך-הכל כל אחד כן מקבל כמה שהוא "צריך" (לא נכנס לפרטים קטנוניים). אני, לעומת זאת, לא כמו כל החיילים. אין לי ארוחות שמספקים לי, אין לי משוגרים שמספקים לי, לוקחים לי כסף על הדירה (אותו פיקדון דבילי), אני צריכה לשלם על כרטיסיות ורק בסוף החודש מחזירים לי עליהן כסף (וגם מי יודע - אולי דווקא את הכסף שמורידים לי הייתי צריכה בשביל ההחזר? מה אם אני משתמשת כמעט בהכל?!), ויש לי הוצאות רבות יותר משל חייל רגיל, על אחת כמה וכמה חייל קרבי. לחיילים הצבא מספק כל מה שהם צריכים: אוכל, נסיעות, בגדים!!! כן, בגדים! אני צריכה לרכוש לעצמי חולצות צנועות למוזיאון, נניח, אבל חייל קרבי שמתבקש להשיג חליפה כלשהי, לא צריך לקנות אותה - הצבא משלם לו עליה! הצבא מספק לחיילים כל מה שהם צריכים, והשירות הלאומי מספק לי דירה ומשכורת, וגם היא מוטלת בספק. זהו, זה כל מה שהיה לי להגיד. - נעמה, לא מבזבזת כי אין לה מה
.

למעלה