מזגן מפוצל

Just ice

New member
../images/Emo41.gifמזגן מפוצל

1. כמה כוח סוס מומלץ עבור מזגו מפועל לדירת 2 חדרים (גדולים) ? ברור לי שצריך בדיקה וייעוץ פרטני של בעל מקצוע, אבל הכוונה היא רק כדי לסבר את האוזן ולקבל קנה מידה. 2. איך אני ממיר כוח סוס לוואט ? (כדי לחשב בערך עלות מזגן דולק לשעה) ? תודה !

Just ice

New member
תודה, וכמה כ"ס ממוצע צריך

למזגן ל 2 חדרים גדולים ? אגב, מזגן שבו יש בכל חדר פתחים, הדלקת המזגן מקררת את כל הבית, נקרא מזגן מרכזי או מפוצל ?

מאגר

New member
במקום לדבר על כ"ס דברו על BTU/H

זו היחידה בה נימדדים מזגנים בכדי לדעת איזה מזגן אתה צריך לכך חדר מדוד כמה מ"ר יש לחדר הכפל את זה ב-650BTU/H ותקבל איזה תפוקת מזגן אתה צריך לפי זה תדע איזה כח כיום ישנם מזגנים שיכולים לתת ב-1 כ"ס 12,500BTU/H דבר שמקטין עלויות צריכת חשמל בהרבה

Just ice

New member
לא הבנתי את הקשר

שבין BTU/H לבין כ"ס... נניח חדר של 20 מ"ר, להכפיל ב 650 ? קיבלנו 13,000 BTU/H מה המספר הזה אומר ? מה הכוונה "יכולים לתת ב 1 כ"ס 12,500 BTU" ?

wil

New member
נצילות.

1 כ"ס (או 754 וואט...) מודדים את צריכת החשמל של המזגן. 12000 BTU, לעומת זאת, זה מדד לתפוקת הקור של המזגן. כדי למזג מ"ר דרושה תפוקה של 650 BTU. (פלוס מינוס, תלוי באיזור בארץ, האם יש חלון פונה לדרום למשל, וכו') ככל שהמזגן יותר יעיל (מקדם יעילות, COP, גבוה) הוא יוציא יותר BTU לכל כ"ס.

Just ice

New member
OK אז אם אני

רוזה למזר נניח 80 מ"ר, אני צריך מזגן של 650 * 80 BTU, זה מה שאני צריך לדרוש כשאני הולך לחפש מזגן ? המוכרים יודעים מה זה בכלל ?
כלומר, מזגן יעיל יפיק יותר BTU מבלי לצרוך יותר חשמל, זה הכיוון ? אגב, מזגן של 3 כ"ס עולה לי כשקל לשעה, נכון ?

fireman

New member
אני לא דיברתי על BTU

מאחר ואני לא מבין בזה. חלק משאלתו הייתה כיצד ממירים יחידת כ"ס ליחדות של וואט\קו"ט....ועליה עניתי.

למעלה