מוזיקת עולם בשנטיפי 2005

../images/Emo41.gifמוזיקת עולם בשנטיפי 2005

שנטיפי 2005 !! 10-11-12 ביוני חוף אכזיב 3 ימים של קסם בחוף היפה ביותר בארץ מכירת הכרטיסים החלה הפסטיבל מוגבל ל-6000 איש אז מהרו לרכוש כרטיסים. סדנאות, הצגות תאטרון,מתחם DJ'S,כיתת אומן,בית תפילה,מרחב ילדים,קרקס, אנשים יפים,צוות מלאכים,וכמובן הופעות מדהימות של מיטב המוסיקאים בארץ... הופעות: מוש בן ארי במופע סיום למסע ההופעות "דרך" שבע-מופע חדש שוטי הנבואה,מוקי ופילוני,אריאל זילבר,קנגרו,סוליקו,איאם,זהב שחור, התקווה6, לבי ער,ישראל אידלסברג,מצ'ומרה,סופיה ועוד הרבה הפתעות. ילדים עד גיל 10 חינם בליווי הורים הסעות ממרכז הארץ + הסעות הלוך וחזור, ירושלים והאיזור, ת"א והאיזור, 240 ש"ח. לפרטים - 054-2222232 או 02-6233360.

שמישהו יסביר לי פעם

את הקונספט הזה של "מוזיקה עולם". אילו ארצות שייכות ל"עולם" לפי הגדרת המוזיקה הזאת ואילו לא? מדוע מוזיקה אמריקאית לא ומוזיקה אירית כן? ואם רק מוזיקה אמריקאית פופולרית לא ואילו מוזיקה אמריקאית עממית כן, מדוע לא "מוזיקה עממית" במקום "מוזיקת עולם"? ומה לגבי מוזיקה ישראלית? היא בעולם או לא? או שרק חלקים מסויימים שלה הם כן והשאר לא מספיק עולמיים? קטונתי.

האם את יודעת מי טבע את המונח

"מוזיקת עולם"? אני זוכרת את י. קוטנר מזכיר המונח כבר לפני שנים, אך לא יודעת אם הוא המקור לכך. איך יוצרים את ההבחנה? נדמה לי שכבר את ענית. אמריקה: מוזיקת קאנטרי - מוזיקת עולם. מדונה - מוזיקת עלמה. גרמניה: הזמרת אניה - נחשבת כיוצרת מוזיקת עולם. השיר ג'ינג'יס חאן - אין בו שום סממן גרמני. יכול להיות שצלילי ה"אוזן של פעם" הם אלו שמסייעים בהגדרת מוזיקת עולם.

רק עכשיו נופל לי האסימון:

יכול להיות שהוא אמר שהסעה מירושלים לאכזיב ובחזרה עולה 240 ש"ח?!

למעלה