מאמר חדש

../images/Emo41.gifמאמר חדש../images/Emo41.gif

נפשנו עוד לא נרגעה מהסערה הענקית שחולל מאמרי הקודם בסדר יום הציבורי וכבר נוסף לו אחד חדש ומחודש...
אבל ברצינות: כמה מילים על... נקודות למחשבה בכל הקשור לגילויים האחרונים בפרשת טננבאום: פרשת טננבאום היא אחרת מהחמורות בתולדות מדינת ישראל, קבעו חברי הכנסת החברים בועדת המשנה לשירותים חשאיים של ועדת החוץ והביטחון (וביניהם, אגב, ח"כ אילן ליבוביץ). אינני יודע אם הדבר נכון או לא, ואינני מתעסק בשאלה אם העסקה הייתה ראויה או לא. כל שאני רוצה לעשות כאן, בפשטות, הוא לעצור קצת את סחף הביקורת והחשדות נגד ראש הממשלה שרון בכל הנוגע לגילויים לפיהם אביה של גרושתו הוא מכר אישי של רה"מ, ומכאן הטענות לניגוד עניינים של שרון בפרשה, ולהסתרת הפרטים הללו מהציבור. אז ראשית, אני חייב לציין כי אני מאמין לראש הממשלה. אני מאמין שהוא לא ידע שכהן הוא קרוב משפחה של טננבאום. ניתן לראות היום בעיתון ידיעות אחרונות מסמכים המצביעים על הפסקת שיתוף הפעולה העסקי בין כהן למשפחת שרון עוד לפני שנים רבות. בעיתון מעריב ניתן לראות גרסאות רבות מגוונות ומיותר כמעט לומר סותרות של דברי שלמה כהן – שאחרי הכול טבעי שאדם בגילו יאמר הרבה דברים על אותו דבר, וחלקם סותרים. אך בוא ניקח צעד מעבר לכך: האם באמת נראה לכם שראש הממשלה, אריאל שרון, ישחרר מרצחים במאות, ואת קלפי המיקוח על רון ארד רק בגלל שאותו אדם שאמור לשוב בעקבות העסקה הוא מישהו שבגד, רימה ושיקר לבת שלו ? לי זה לא נראה סביר מספיק... ובוא ניקח הנחה ששרון ידע על העסקה: יפי הנפש, בתמימותם, יגידו לכם ששרון היה צריך לגשת לעם ולממשלה ולומר: רבותי, אני מכיר את האיש, יש לי קשרים כאלו ואחרים עם אנשים אלו ואחרים ממשפחתו, ואני מבקש ממכם לתמוך בדעתי ובעסקה הזאת בלי קשר לכך. אבל דבר אחד פשוט וקטן הם שכחו: מה חיזבאללה היו עושים כשהיו קוראים בעיתונים, ושומעים את ראש הממשלה מצהיר כי החטוף שנמצא בידיהם הוא מקורב אליו? אפשר להסכים עם העסקה הזאת, ואפשר שלא. אפשר לומר שטננבאום הוא פושע ועבריין שצריך להירקב בכלא, וסביר להניח שבגדול הדברים נכונים: במקרה המינימאלי ברור לנו שהוא החזיק בדרכון מזויף, סחר בסמים ונסע ללא היתר למדינת אויב. אך כך או כך – ראש הממשלה חשב את שחשב כי בעיניו זה היה הדבר הנכון לעשות. במקרה הזה, אני גם מסכים איתו. ש.

למעלה