מאמרים בנושא תוכים

• פותח הנושא champ
  • פורסם בתאריך

Plok2

New member
מעניין למה

מעניין למה היא כותבת בסוף: "הכי חשוב: אחרי שקונים תוכי - להביא אותו לבדיקה לוטרינר שמטפל בציפורים" הרי ברור שיש לה אינטרס. אין צורך לקחת תוכי לוטרינר במידה והוא אוכל שותה ונראה בסדר גמור. הרי גם וטרינר הוא טראומה מסויימת עבור תוכי.

champ

New member
אני לא חושב שהיא התכוונה לכל תוכי

וכן, אני מסכים איתה שרצוי לבדוק אצל וטרינר, כל בעל חיים חדש שמביאים הבייתה.

OMRI666

New member
../images/Emo128.gifשלומית לוי...

היא וטרינרית, לא מגדלת! העיצות שלה בגידול תוכים בדר"כ גרועות, ולא נכונות. גם בתחום הוטרינריה, יש הרבה יותר טובים וזולים ממנה ובטח שיותר נחמדים(!), ההבדל זה שאף אחד מהם, לא הצליח לעשות לעצמו יחצ"נות כמוהה... היא לא מוצלחת בגלל הקישורים שלה, אלא בגלל פירסום נכון והוצאת ספר, שמגדלים טריים וחסרי ניסיון מתלהבים ממנו וחושבים, שהוא מקור מידע של ממש. אחרי שהם צוברים ניסיון/מתייעצים במגדלים ובעלי ניסיון אמתיים, הם בדר"כ תופסים כמה הספר עלוב...

guya1

New member
לחשוב פעמיים

מעניין מה ד"ר שלומית לוי היתה אומרת על הדברים שאתה מפיץ עליה. אני מציעה לך להיזהר שמא תתבע על לשון הרע והוצאת דיבה. הספר בהחלט עונה לצמא של מתחילים.

champ

New member
בהחלט עילה לתביעת הוצאת דיבה! ../images/Emo123.gif

אני בטוח שאין לך מושג מי היא ד"ר שלומית לוי מאחר ומעולם לא ביקרת אצלה זה קל מאוד להפיץ שקרים ושמועות מעל דפי הפורום, אך יש להיזהר
כי הגבול בין הבעת דיעה והוצאת דיבה הוא גבול דק מאוד.. אני מסכים עם המלצתה של שלומית לגבי הצורך בבדיקת תוכי חדש ואני מתייחס בעיקר לגבי תוכים מיובאים ו"גדולים"... ראה את מחלת הקלמידיה כדוגמא קטנה...

Plok2

New member
היא התכוונה לכל תוכי חדש

אם התוכי מרגיש טוב למה לקחת אותו לוטרינר? איך היא יכולה לתרום לתוכי שמרגיש טוב?

guya1

New member
בדיקת ווטרינר

יש מחלות שמקננות בגוף הציפור העלולות להתפרץ ביום מן הימים. יש מחלות העוברות גם לבני האדם. אם ציפור החדשה עומדת להיות במגע יומיומי עם בני המשפחה, לדעתי האישית חובה לקחת את הציפור לווטרינר. לא כדאי לחסוך כאן.

למעלה