לדעתכם

ziv85

New member
../images/Emo41.gifלדעתכם

אתם חושבים שכל מתנדב בתרם יוכל לפעול צריך לעבור הכשרה בסיסית כמו במכבי אש או במד"א על מנת שיוכל להתחיל לפעול? או שמא התדריך בתחילת המשמרת מספיק?

Super Go

New member
אני חושב ש...

אני חושב שכל הכשרה שהיא תמיד טובה שתהיה. ישנה בעיה שלא תמיד ניתן לספק את ההכשרה הזו מפאת שאין אנשים שיעבירו אותה, או מפאת זמן של המתנדבים לעבור אותה. בבסיסי, אני אחראי על הנוער, וכן העברתי להם למשל הכשרה של טיפול בזירה עם חפץ חשוד ואפילו תירגלנו את הדבר בחוץ בעזרת מספר חפצים, דיווח (בכאילו כמובן) בקשר), הרחקת קהל וסגירת האזור. דבר שאגב עלה מאוד יפה.

alomm

New member
לדעתי...

צריך איזה קורס מה שאפשר לעשות זה פעם בכמה זמן לעשות מן מחזור... אני למשל לא עברתי שום הכשרה חוץ משתי הדרכות.

MANCHI

New member
קורס!!! חובה קורס!!

כמו במד"א ובמכבי אש... אני כל הזמן אומר את זה נסיתי לדבר על גם עם המב"סית שלי אבל אין שום עשייה בנושא.. זה פשוט חובה לההעביר אותנו קורס שיהיה מורכב מהדרכות ולא הרצאות! כל ה"הדרכות" שלנו זה בעצם הרצאות משעממות שדוחפים איזה 50 מתנדבים לחדר ומתחילים להרצות להם חלק נרדמים, חלק עוזבים באמצע ורק איזה אחוז קטן מקשיב ואחרי ההדרכה אף אחד לא זוכר מה דיברו בכלל.. צריך לעשות הדרכות לתרגל איתנו דברים.. הרי זה ממש מטופש שכל אחד שרוצה להתנדב ממלא טפסים עובר השבעה ויאללה- זורקים עליו אפוד בוא צא לרגלי/ממונע/מחסום או כל מה שבא ליד... אני זוכר למשל שאיזה משהי אמרה כאן שבבסיס שהיא מתנדבת בירושליים, עוברים איזה קורס של חודש שבו יש להם שיעורים על הנושאים הכי בסיסיים שיש כמו חובות וזכויות, מעצר וכו'... ורק בסופו מקבלים את התעודת מתנדב ומורשים לעבור מטווח!! ככה זה צריך להיות! למה זה לא ככה בכל הארץ? ועוד דבר חשוב: חובה אבל פשוט חובה ללמד אותנו הגנה עצמית!! כן כן! לא משנה מה מי אפילו איזה 4 3 מהלכים של התגוננות עם הנשק, משהו הכי בסיסי שאפשר- פשוט חובה!!! ואל תגידו לי "לא צריך לא צריך.." צריך ועוד איזה צריך!! זה גם יקנה תחושת ביטחון יותר למתנדבים וגם יאפשר להם להגן על עצמם בשעת הצורך!!! אני מלא פעמים הייתי נוכח במקרים שמתנדבים פשוט לא ידעו מה לעשות!! ולא אי אפשר להסתמך רק על הקטע של "תדווחו קודם וכבר תגיע ניידת למקום" לא לא לא!!!!! מה לא נראה לכם הגיוני שבגוף כמו המשמר שאמור להיות חלק מכוחות הביטחון לא ילמדו הגנה עצמית כלשהי? כשניסיתי לדבר על גם עם המב"סית שלי היא אמרה לי את הדבר המוזר הבא:" ישנה תקנה אשר אוסרת על מתנדבים ללמוד הגנה עצמית"... מה??!?!? זה לא הדבר הכי מטומטם שמעתם אי פעם?!?! משהו יודע אם באמת יש תקנה כזאתי??

פוגלר

New member
אבל אי אפשר להעביר קורס לכל אחד

בהרבה מקרים החומר המשטרתי הוא חסוי זה לא כמו במד"א שיש שיטות ריפוי חסויות או בכיבוי שיש שיטות כיבוי סודית, במשטרה יש כל מיני נוהלים ומידע שלא כל מתנדב בכיתה י' צריך לדעת ולפעמים גם מתנדבים בוגרים יותר ואפילו מתנדבי נוער בוגרים לא צריכים לדעת

or_k

New member
לדעתי אתה טועה

מה יכול להיות חסוי בלטפל בחפץ חשוד או בזירת ת.ד.? מה הבעיה ללמד מתנדב לרשום ד.פ. או דו"ח עיכוב / מעצר??? לדעתי כל אירוע שמתנדב נשלח לטפל הוא צריך לדעת לטפל בו גם אם זה הקמת רעש, זריקת אבנים, וכל האירועים... ולדעתי זה לא חסוי בכלל.

ziv85

New member
זאת דעתי בנושא

המשמר האזרחי מאבד מאיכות אנשיו בכך שהוא לא נותן לו הכשרות מתאימות בטרם הוא יוצא לפעול, דבר שפוגע גם כלפי האזרח שלאחר מכן מזלזל במשמר האזרחי(כמו שנאמר בורום פעמים רבות על כך שצריך לשמש דוגמא לאזרחים) וגם יחס השוטרים הופך להיות בהתאם כלפי המתנדבים. אין סיבה שטיפול באירועים שלהם יועד המשמר האזרחי (לא פריצות לבתים או שחרור בני ערובה) לא יעשו במקצועיות. אין ספק שהנסיון מאפשר למתנדבים עם הזמן יכולת לטפל במגוון ארועים בצורה המקצועית ביותר, אך לפי דעתי צריך להיות לפני כן הכשרה למתנדבים בטרם הם יצאו לפעול. נושאים כגון דיבור בקשר, מילוי דו"ח פעולה, או באמת טיפול בחפץ חשוד ודיווח עליו הם נושאים בסיסים שהעדר ידע בהם פוגע במקצועיות ובשמו של המשמר האזרחי. מדי פעם נעשים סדנאות העשרה בנושאים מגוונים שבאמת נועדו להעשיר את הידע הרבה פעמים, אך הרבה פעמים היחס כלפיהם הוא זלזלני ואכן כמו שנאמר כאן, מרצים מאחרים, אנשים נרדמים וכו'. מזיו

MANCHI

New member
אתה כל כך צודק!!!

המשטרה ממש מזלזלת בנו... וחבל.. תחשבו על הפוטנציאל

ziv85

New member
לא יודע אם מזלזלת זאת המילה הנכונה

ראשית האפשרות שמשטרת ישראל נותנת לכל אזרח להתגייס לכח משטרתי ולקבל על עצמו סמכויות של שוטר מן המניין זה יפה מאוד ואין הרבה מדינות בעולם שהאפשרות הזאת ניתנת. מה שכן ישנה הרגשה כי משטרת ישראל נשארה עם אותה הגדרה של המשמר האזרחי כאשר הוא הוקם כנגד ארועי פח"ע, אך עם השנים המתנדבים הפכו להיות יותר רציניים ולעשות גם כן ימים כלילות ולא רק כלהוות הרתעה כנגד גורמי פח"ע. נראה לי שמשום כך נובע המחסור בהדרכות וציוד במקומות מסוימים. ברגע שמשטרת ישראל תפקח את העיניים ובאמת תגלה את הפוטנציאל שטמון במספר מתנדבים שעוזר בכל אירוע אפשרי ומשמש ככח נוסף במשמרות, ולא יתיחסו אל המשמר כאל חברת שמירה (סליחה על הביטוי), שמספיק ניידת ואפודה על מנת לגרום להרתעה כנגד גורמי פח"ע כאלה ואחרים או בין אם זה לשמור בארועים גדולים בעיר. היחס הזה גורר יחס של אנשים ושוטרים כלפי המתנדבים שבאמת מנסים להוציא את המירב מהמשמר האזרחי בין אם זה בקניית ציוד שיעזור להם, או באמת יציאה לסיורים ומחסומים. אולי בבוא השנים או שהמשטרה תגלה את הפוטנציאל של המתנדבים או שהמתנדבים יתאשו מלנסות להילחם בקיר. מזיו

זיו כנס לפה

נכון- קראתי את השרשור אתה צודק תראה- אני גם רציתי אחרי המשא"ז להתנדב במד"א אבל ששלתי את האופציה הזאת מכיוון שאחרי שראיתי מה הולך שם -החבר'ה נהדים חבר'ה ממש חמודים -אבל אין את האופציה שם להתקדם- יש שם את הקורסים שהם עולים הרבה כסף לי אישית אין לי בעיה אם כסף מי שמכיר אותי- אבל זה מוגזם שעל כל פלוץ קטן זה עולה הרבה כסף. אתה יכול ללכת על האופציה הזאת שלהתנדב ב2 מקומות אם זה במד"א או במשא"ז או במכבי אש- אני לא יודע את גילך-אבל אם אתה בגיל של נער או משו כזה- אתה יכול להתנדב ב2 מקומות תפעילות במשא"ז אתה יכול לעשות פעם בחודש -ולשלב את זה אם מד"א או כיבוי אש- כי סך הכל כולנו כל הכוחות עובדים ביחד אבל קח בחשבוןשיש אירועים גדולים כמו יום העצמאות או יום הזיכרון או שאר הדברים שמחייבים אותך לבוא למקום התנדבות שלך או למתקן(תחנה) שזה לא ידפוק לך את הקשר בינכם . תחשוב על אותו שיקול דעת שאתה עושה שלא ידפקו אותך אבל סך הכל אם אתה נותן זה מכל הלב כמוני אני נותן את הנשמה שלי ונתתי-איפה שהתנדבתי למרות שאני בחוץ -אבל החבר'ה כמו המישפחה השניה שלי ואני מאוד אוהב אותם זה לא כמו שאר המקומות שאתה בא עושה את הפעילות שלך והולך המקום שהייתי פה זה היה מקום קטן- אבל אם הרבה חום ואהבה למתנדבים ואתה רואה כמה שהם מגובשים ותומכים זה בזה-וזה יפה זיו- אני מקווה שתעשה את שיקול הדעת הטוב ביותר והמון בהצלחה שיהיה לך יום נעים ושבוע טוב רועי

ziv85

New member
לרועי

שלא תבין אותי לא נכון. אני במשא"ז, אני נהנה מזה, אני עושה יותר ממשמרת אחת בשבוע, ובנתיים חלא מתכוון להפסיק עם זה. אני באמת נער (גיל 18) אבל בכל זאת כמעט ולא מגבילים אותי, ובאמת שכל סוג של סיור שאני מעונין אני יכול לעלות. בדבריי התכוונתי להצעת שיפור למשא"ז, פעמים רבות יצא לי לשמוע בקשר אנשים שלא יודעים לדווח בקשר כמו שצריך, וכתוצאה מכך גם פעמים רבות הוזמן חבלן שלא לצורך וכו'. אין ספק שזאת העבודה שלהם אבל זה סתם מתריח פעמים רבות את המערכת וגורם לכך שהמשמר האזרחי יראה חובבני. בנוסף לכך גם הייתי בסיורים עם אנשים מבוגרים שבאמת כל הכבוד להם על התרומה,אבל חוץ מלהראות נוכחות ולאכול בתחנה הם לא ממש יעילים. עוד יותר מכך פעמים רבות אפשר למצוא בניידת דו"חות פעולה של אנשים שרואים שהם אינם יודעים למלאם. כל הדברים הללו היו יכולים להיפסק ע"י הדרכה מסודרת לפני התחלת התנדבותם ובכך המשא"ז היה משתפר באופן ניכר לטעמי. שבוע טוב מזיו

זיו אתה צודק בדבריו

לפי דעתי החבר'ה המבוגרים הם עושים תעבודה שלהם בצורה הטובה ביותר הייתי מתנדב במשא"ז כשנתיים בגלל באלגן קטן שהיה לי אני לא מתנדב את ההדרכות בדרך כלל המפקדים מעבירים את זה למלות ד"פ(דו"ח פעולה) -זה הדבר הכי קל שבעולם כולל שאר הדוחות ברגע שמסבירים לך אתהישר תופס את זה בלי שום בעיות

לרועי

אין לי שום ספק בעולם כי לדבר בקשר או למלות ד.פ הם דברים פשוטים מאוד. הענין הוא שצריך לדעת לעשות אותם.

אם כך

את יכולה לראות את המב"ס שעושה את זה ושהוא ילמד אותך וזה הכי קל בעולם

למעלה