יד ושם

thunderstorm

New member
../images/Emo41.gifיד ושם../images/Emo41.gif

טוב, אז אתמול בערב חזרתי מסמינר בירושלים, ובין היתר - היינו ביד ושם. בשבילי זו הייתה הפעם הראשונה שהייתי שם. היה מעניין, אבל חבל שכ"כ קצר - היינו מוגבלים בזמן והמדריכה נורא נורא מיהרה, אז לא הספקנו ממש להסתובב ולראות דברים.. היינו ביד לילד, וזה נורא יפה איך שזה בנוי שם, עם הנרות והכל.. ורציתי לשאול אתכם משהו: המדריכה שלנו שם אמרה שהמוזיאון בנוי בצורה שמפרידה בין הזוועות שהיו בשואה לבין החלק של הגבורה - המרידות ותנועות הנוער, והמוזיאון פיסית בנוי בצורה שיש עלייה בין החלק של סיפורי הזוועה לבין החלק שמספר על הגבורה. מה אתם חושבים? זה נכון לעשות את ההפרדה בצורה כזו? מה דעתכם על הטענה שרק מי שנלחם הפגין גבורה? יאללה, תתחילו לענות....

מדריך1

New member
גבורה-התנגדות

התנגד מי שהבריח ככר לחם התנגד מי שלימד בחשאי התנגד מי שכתב והפיץ והזהיר וקרא אשליות התנגד מי שהגניב ספר תורה התנגד מי שזייף תעודות התנגד מי שהבריח מארץ לארץ התנגד מי שכתב את הקורות וגנזם התנגד מי שהושיט עזרה התנגד מי שקישר בין נצורים התנגד מי שהבריח הוראות וכלי נשק התנגד מי שלחם עם נשק ביד ברחובה של עיר,בהרים וביערות התנגד מי שהתקומם במחנות התנגד מי שמרד בגיטאות, בין קירות נופלים,במרד הנואש מכל התנגד מי שחי ושרד כל מי שהתנגד גיבור הוא כל מי שהתנגד לחם כל מי שלחם גיבור הוא

אנדרטת רפפורט?!

אנחנו גם עושים שם את הטקס- טקס סיום אנחנו טסים עוד חודש ואין לנו עוד כלום... ספרי לי קצת על מה אתם עשיתם... יש לנו רעיות לנושאים אבל לא בחרנו עדיין אחד מרכזי!!! אני אשמח לרעיונות....

M S 3

New member
הטקס היה

בנושא גבורה עם דגש על המרד... אם תרצי קטעי קריאה אני אשמח להעביר לך.. תצרי איתי קשר באימייל: [email protected]

M S 3

New member
כן

אבל אי אפשר לשלוח דרכו קבצים.. בכל מקרה אם בא לך, זה המספר: 245136713

Pukipsey007

New member
המ..

יש גם מרד פסיבי, התנגדות שקטה לנאצים [כמו התחבאות בשעת אקציה] גבורה זה מונח רחב לדעתי.

למעלה