טיפ השבוע

coocoola

New member
ואם כבר החלטתם

שאתם כן רוצים לכתוב בצבעים.. (ליאורליאורליאור יסלח לי אם אני חוזרת על דבריו- אני לא מצליחה להכנס לשום בלוג כרגע...) אז- בתכל,ס אם כבר רוצים לכתוב בכמה צבעים לא לכתוב את אותה מילה בצבעים שונים וגם לא באותה השורה.. זה יכול להביא אנשים לאבד ריכוז וזה לא נעים לעין ובטח שלא לקריאה. אם רוצים להשתמש בכמה צבעים אז רק בפסקאות... לכל העצלנים... :)

L a b a m b a

New member
סליחה על אי ההסכמה שלי

אבל אני חושבת שזה טיפ ממש לא ענייני. אני רושמת במלא צבעים, מלא גדלים, לאחרונה גם גיליתי את קסמם של האייקונים ואני לא שומעת תלונות.. זו דעתי. והנה הוכחה - הבלוג שלי מאוד צבעוני ויש לי מין רשומה שמתעדכנת בכל פעם - מדריך הפרקים - (כי נוספים פרקים) וכל פרק צבוע בצבע אחר ואני חושבת שזה מושך את העין ומעניין. אבל שוב, זו זעתי.

mary lou

New member
ובכן...

בבלוג שלך ספציפית זה מתאים ברוב הבלוגים זה לא. לדוגמא במדריך הפרקים כמו שכתבת, אם הכל היה בשחור זה היה יוצא מאוד מונוטוני ואולי אנשים היו פחות מתעניינים. הטיפ (כמו שאני מבינה אותו לפחות) מופנה בעיקר לאלו שכותבים פוסט של מלל רגיל לחלוטין ובלי שום סיבה משתגעים עם הצבעים ועלולים לגרום לקוראים שלהם לאבד עניין או לקחת אותם לא ברצינות או לא יודעת מה. בנוסף, צריך לזכור שטיפ הוא רק טיפ ולא אקסיומה או דבר האלוהים לא כל טיפ מתאים לכל בלוג ולכל מצב...

כמו שאמרו לפני

ייתכן ובמקרה שלך זה מתאים, ויכול להיות שמקרים אחרים גם. לפי ניסיון אישי, בהחלט יש עדיפות לצבעים מעטים ככל האפשר בכל הנוגע לטקסטים - אישית אני משתמש רק בשחור, וכשיש צורך להדגשות מסויימות (לעיתים רחוקות) אני משתמש ב-Bold או בצבע אדום לדוגמא, אבל לא יותר מזה. וכן, יש מקרים אחרים בהם ניתן להשתמש ביותר מצבע אחד וזה ילך יופי. אבל בכל מקרה, לא כדאי להעמיס בצבעים בד''כ. זה פשוט יותר קריא ונעים לעין.

rotema8

New member
עוד טיפ קטן

תפרידו את הצבעים של הקישורים מהצבע הרגיל של האותיות ז"א שאם אתם כותבים בשחור אז רצוי שהצבע של הקישורים יהיה כחול לדוגמא (או צבע חזק אחר אבל לא צהוב) . זה נכון בעיקר אם אתם משבצים קישורים בתוך הטקסט עצמו (שהמילה עצמה היא קישור) .אל תתנו לגולשים לנחש מה זה קישור ומה זה סתם קו תחתי . בברכה רתם

למעלה