חידון

amitp

New member
תודה לנצי אבל

אני חושב שאולי יהיה נחמד להתחיל אחד כאן. מישהו מעוניין? בכל מקרה, אני אתחיל עם שאלה, נראה אם זה יתפוס. הכללים דומים (
) - כל מי שעונה נכון מוסיף שאלה בעצמו. השאלה שלי - מה היא מחלת הזאבת (לופוס - lupus), מהו הטיפול עבורה וכיצד נתגונן מפניה בשטח?

cold fire1

New member
lupus ../images/Emo184.gif

מצורף קישור המסביר על המחלה... הנ"ל מחלה כרונית של העור שאלה: מהם תפקידי הכליה ?

perfectionist

New member
תפקידי הכליה

1. סינון הדם והפרשת חומרי פסולת מתוכו ע"י יחידות הנקראות נפרונים (את התהליך לא נפרט כי ארוך) 2. תפקיד חשוב בויסות ל"ד- בגדול, ע"י האטת/האצת קצב יצור השתן 3. הפרשת הורמונים (כמו: אדרנלין, מבלוטת האדרנל שמנצאת כפי שמה- מעל הכליה, אד=מעל רנל=כליה). 4. הפרשת הורמונים אחרים מבלוטות שנמצאות בג'וקסטמדולה (נפרונים שנמצאים קרוב למדולה של הכליה.

amitp

New member
ושאלה איפה?

תפקידים נוספים של הכליה: 5. שמירה על משק הנוזלים בגוף. 6. שמירה על מאזן המלחים והחומציות - ביחד עם מנגנון הויסות הנשימתי 7. הפרשת גורם גדילה בשם אריתרופואטין הגורם ליצור כדוריות דם אדומות 8. חשובה לסינתזת ויטמין D - החשוב למאזן הסידן בגוף

evilbanana

New member
ועוד כמה

הבקרה על לחץ הדם נעשית גם הודות למערכת המורכבת מההורמונים רנין ואנגיוטנסין ז"א שיש גם השפעה ישירה על לחץ הדם ולא רק עקיפה באמצעות ויסות נפח הדם. אגב, מבחינת מערכות משוב בגוף (מערכות שמתקנות הפרות באיזון כמו אצידוזיס מטבולי או רספירטורי, ל"ד וכו'), הכליה נחשבת למערכת בעלת הגבר אינסופי- היא מדוייקת מאוד אממה לוקח לה הרבה זמן.

amitp

New member
שלום שלום

נכון מאוד (את רנין-אנגיוטנסין הכנסתי לויסות משק הנוזלים אבל בהחלט יש לה גם השפעה ואזו-קונסטריקטיבית, שזה באוזבקית מדוברת - כיווץ כלי דם)
קצת נעלמת, אף פעם לא הגבת כאן על ההודעה בקשר להתמחות בטראומה... מקווה שהלימודים בסדר (עד כמה שאפשר
)

evilbanana

New member
אף פעם לא ראיתי את התגובה..

נכנסתי אחרי ממש הרבה זמן והמערכת כבר לא הראתה לי את התגובה, בלה בלה, אישה- מחשבים... תוכל לתת לי לינק..? הלימודים בסדר, עד כמה שידוע לי, אני לא ממש נוכחת...
השמועות אומרות שבסדר

amitp

New member
לא בדיוק

מן האתר שצירפת: "לופוס היא מחלה סיסטמית, המערבת מספר מערכות בגוף" - מדובר על מחלה אוטואימונית (בה הגוף תוקף את עצמו) הגורמת לנזק לכליות, לב וכלי דם, עור, מפרקים ועוד איברים רבים. הטיפול בה הוא ארוך ומסובך. שאלתי כיצד נתגונן מפניה כקוריוז, זכר לנסיעה מסויימת שבה הונחה צוות אמבולנס לבן להתמגן על ידי ערכת מיגון נגיפית לצורך הטיפול בחולה... זאבת

amitp

New member
מי, אני?

טוב.. שאלה
שמתם לב שהדופק משתנה כששואפים שאיפה עמוקה/בנשיפה? אם לא אתם מוזמנים לנסות עכשיו.. זאת לא הפרעת קצב, זה המצב הפיסיולוגי, והשאלה היא- - מהו השינוי - ומדוע הוא מתרחש?

E y a l H

New member
אני ינסה...

אני חושב שאתה מדבר על sinus arrithmia. שזה לא ממש הפרעת קצב,זה קורה גם אצל אנשים בריאים,הסינוס לא יורה פולסים בקצבים מדוייקים,וייתכנו אי דיוקים קלים. גורם שכיח הוא הנשימה השאיפה גורמת לקצב לב להתגבר מעט ונשיפה להאיט את קצב הלב,אני לא סגור על עצמי אבל אני חושב שזה עקב גירוי ווגאלי או שינוי לחצים בבית החזה. אייל מד"א ק.מלאכי

E y a l H

New member
אני יודע... ../images/Emo6.gif

אבל טכנית,אם אני רושם אני אנסה ובאותה הודעה אני רושם כבר את התשובה,אז זה אומר שכבר ניסיתי,לא? ככה שהכי נכון לרשום זה "אני מנסה..." כי באמת באותו זמן ניסיתי ולא רק חשבתי על לנסות בעתיד. מה את חושבת על זה אבשלומית?
אייל מד"א ק.מלאכי נ.ב הכל בצחוק...אני אוהב שמתקנים אותי.

nsr

New member
אם אתה אוהב שמתקנים אותך... : -)

SINUS ARRYTHMIA וכן, זה קורה בגלל גירוי ואגאלי.

rotemtem3

New member
טוב אני יתן שאלה כי אתם לא נותנים

מהי דיסאוטונומיה?ובאיזה אוכלוסיה היא פוגעת?

דיסאוטונומיה

דיסאוטונומיה (נקראת גם תסמונת "ריילי דיי" על שם שני רופאים אשר תארו אותה לראשונה ב1949) היא מחלה תורשתית חשוכת מרפא. המחלה פוגעת ביהודים ממוצא אשכנזי בזכרים ובנקבות כאחד. המחלה מועברת לילד משני הוריו הנושאים את הגן החולה אך הם אינם חולים בה. בכל הריון להורים הנושאים את הגן הפגוע יש הסתברות של 25% לילד חולה, 50% לילד שיהיה בריא אך נשא של המחלה, 25% לילד בריא שאינו נשא. שכיחות הנשאים בין האשכנזים היא 2% - 5% (בדומהלמחלת טיי זקס) .שכיחות המחלה בישראל ביהודים אשכנזים היא 1:3703 לידות. המחלה פוגעת במערכת העצבים האוטונומית (הלא רצונית) במערכת התחושתית ובמערכת המוטורית (השרירית). הפגיעה לכן היא רב מערכתית ומתבטאת בחוסר תיאום ושליטה על התפקודים הרצוניים והבלתי רצוניים של הגוף. עד לפני מספר שנים רוב הילדים לא חיו מעבר לגיל ההתבגרות. עיקר הפגיעה מתבטאת ב: 1.בעיות בויסות לחץ הדם וקצב הלב 2.פגיעה ריאתית קשה 3."התקפי דיסאוטונומיה" 4.חוסר דמעות 5.פגיעה במערכת העצבית האוטונומית 6.בעיות במערכת השלד והשרירים עוד על המחלה http://www.fd-israel.org.il/h-dysa.htm שאלה..ממ... אסטרוגן ופרוגסטרון - היכן נוצרים? מתי? תפקיד / השפעה?

למעלה