חידה

../images/Emo41.gif חידה ../images/Emo41.gif

אחד מחכמי "הראשונים" לפני בערך 800 - 700 שנה הכריז על עצמו כמשיח.....
האם ידוע לכם מיהו אותו "ראשון"
התשובה מחר בשעה 18.00 בערב בתודה מראש למשיבים

אם זה משיח בן יוסף

אז זה יכול להיות אחד מהראשונים שנהרג על קידוש השם והוא כבר חזה ברוח קודשו שזה אמור לקרות, או שאתה מתכוון למשיח בן דוד?

לשבתי צבי אתה מתכון? ליעק

שעל שמו נקראה התנועה "פרנקיסטים" שהיו חלק מכת שבתאי צבי והאמינו במנהיגם שהוא התגלות המתיח, וכל גדולי הדור החרימו את חברי הכת, זה היה בימי ר` יהונתן איבשיץ, אינני יודעת מתי ולפני כמה שנים זה היה!

עפרא לפומיה,

זה לא יכול להיות הוא, כי הוא בכלל לא ראשון ולא אחרון ולא כלום אלא עוכר ישראל שעם ישראל הוקיע אותו בכל הדורות, וודאי שלא איליו כוונתו של לוי יעקב.

אני יודעת? מה אני מבינה ב

ואחרונים? רק ניסיתי מזלי עם אסוציאציה שעלתה מהזכרון!

את זה לא מלמדים אותנו... ח

בספר שלם על ר` יהונתן איבשיץ ולא מצאתי אפילו תאריך אחד!

סידיש

New member
התשובה: ר` אברהם אבולעפיה

כל זמן שאני כאן-חידותיך לא תחזקנה אפילו 10 דקות...ומי זוכה כאן להאדמה? אפס ריקני כמו רפוש...עולם הפוך ראיתי!

א77

New member
תקופת הראשונים לא היתה כבר

לפני שבע מאות שנה. כמדומני שהמאירי היה מאחרוני הראשונים. מעט יותר מ800 שנה.

רמז עבה ביותר ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה היה קצת לפני תקופת הרמב"ם במצריים , והחכם היה מסיעת המתנגדים והלוחמים הגדולים והחריפים נגד שיטת הרמב"ם וסיעתו .

../images/Emo41.gifפיתרון החידה../images/Emo41.gif

החכם שמו בישראל הוא:
רבי דוד אלרואי
שהיה בקי עצום בכל חדרי התורה והחכמה, וחי בבבל בתקופה סמוך להגעת הרמב"ם למצריים לקראת סוף ימיו הכתיר את עצמו כמשיח בן דוד וכל חכמי דורו החרימו אותו עד שלבסוף חתנו הרגו . הוא היה תלמיד של הרב חסדאי בר דוד שהיה ראש הגולה של יהדות בבל. וכן תלמיד של רבי עלי בר שמואל (בנו של רבי שמואל בר עלי) שהיה ראש ישיבה בבבל בתקופת ר"ת . הרב דוד אלרואי מחכמי יהדות בבל שהתרכזו בעיר בגדד שהיתה מלאה בתלמידי חכמים ומלאה בהמון ישיבות . חכמי בגדד לחמו בחירוף נפש נגד שיטת הרמב"ם וספריו הפילוספיים כגון מורה נבוכים וספר המדע וכ"ו אני יודע שהפרטים מאוד לא ברורים אפילו לי אשמח מאוד אם מישהו יוסיף פרטים על הדמות הנ"ל . תודה לכל המשתתפים

א77

New member
פרטי אלרואי אינם ברורים גם לא לך

בענין משיח השקר שבתי צבי, דשדשו, וכדאי היה, רק בשביל ללמוד לפרוש מכאלה. בענין אלרואי, לא דשדשו, ונראה לי שזה לטובה. לא כל מתחזה, ולא כל בעל תמהון לבב, יש לדבר לחרוש ולעקוב אחריו. הנה גם כאן, מאמר לא גדול. ולצערי, עיקר המידע שמביא כתב זה, מסתמך על כתביו של מומר מסויים, עניינו של אותו מומר בסיפור הדברים כמו שכתבם, אולי יש בזה אינטרס לאותו מומר ולאנשים שכמותו, ברור לא לנו.

למעלה