ה א מ ת

רותי 11

New member
../images/Emo41.gif ה א מ ת ../images/Emo41.gif

האמת היא מאוד פשוטה ומאוד אינדבדואלית, אין באמת אמת אחת אבסולוטית, בכל אופן לא בעולמנו, אכן יש אמת אבל לנו בני האדם קשה להתמודד איתה ולכן היא ממש מושגת לנו היא כאילו מתעתעת בנו, אבל זה גם לא ככה אנחנו אלה שמתעתעים בעצמנו ובתפיסת האמת שלנו. האמת בעצם נתונה ליכולת ההכלה שלנו ליכולת התפיסה שלנו לגבי, האמת היא אמת ואנחנו אלה שנותנים לנו הרבה פרשנויות, בהתאם להבנות ולידע שיש לנו. גם כשהדברים נראים חד משמעית הם הרבה פעמים תעתוע של הפרשנות שלנו, דרך ההבנות ודרך העיניים הפיזיות שלנו. מה התפיסה שלכם לגבי האמת? איך אתם תופסים אותה?

אלמקס

New member
אני חושב ש-אמת זו האמונה שלנו

הרי כל אחד הולך עם האמת שלו ואם הוא בטוח בעצמו ובמה שהוא עושה, אז יש לו אמת=אמונה שמתווה אותו. אני לדוגמא מאמין שאסור לאכול גוף של חיה (בשר) וזאת האמת שלי. אני פשוט מאמין שזה לא נחשב למזון וזהו.

רותי 11

New member
האמת מעורבת ממספר גורמים

חלק העיקרי שלה זאת האמונה שלנו וחלק זה ידיעה, אבל גם זה משהו שמשתנה עם החיים. לדוגמא אם פעם האמנתי וחשבתי שאלוהים הוא גם א לרחום וחנום וגם מעניש היום אני יודעת שהוא רק אל רחום וחנון והוא כולו אהבה, אז מבחינתי האמת לגביו השתנתה. וכמובן שיש עוד הרבה דוגמאות אחרות

מבחינתי, אמת היא נתון אבסולוטי

אשר ניתן לפרשנות דרך חוויה או צפיה או חינוך (ואולי גם בדרכים אחרות) ובדרך הזו, בעצם, היא מתעוותת ומכאן השאלה ... מבולבלים? גם אנחנו
מה שאני מנסה לומר הוא שהאמת מאוד קשה להבחנה. אני מאמינה שהיא קיימת כגרעין המכיל את כל ה"ויטמינים החשובים" ומה שעוטף אותה הוא סוג של קליפה, בעלת ערך רב כל זמן שהיא משרתת אותנו... אך הקליפה הזו אינה בהכרח משקפת את האמת כולה אלא רק חלק ממנה, והקליפה הזו גם משתנה בהתאם לאדם שניזון ממנה ובהתאם לתפיסתו, אמונותיו, ניסיונו האישי, חוויותיו בחייו וכו'. (נראה לי שקיבלתי את זה מאיפשהו.. אני בדר"כ לא כותבת דברים כאלו...
..)

ענתי44

New member
האמת

בעיני האמת היא קודם כל עובדות והפרשנות הסובייקטיבית שלנו להן. אני יכולה לומר שהאמת היא כמו ירח מאיר רק שכל אחד רואה אותה מהמקום הספציפי שלו.

למעלה