הסקר עודכן...

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
../images/Emo41.gifהסקר עודכן...

לפי תוצאות הסקר: 37% חושבים שבית"ר צריכה להשקיע בעיקר בעיירות הפיתוח, 32% חושבים שדווקא במרכז הארץ צריך, 16% חושבים שיש"ע זה הכי הכי 10% רוצים מעו"זים סוף סוף במשקי חירות-בית"ר ורק 5% חושבים שבית"ר צריכה להשקיע בצפון. והסקר החדש: האם בית"ר צריכה להמשיך את החרם על גרמניה?

zavia

New member
החרם על גרמניה

בתור אחת שיש לה אזרחות גרמנית מתוקף זה שהיא נכדה של גרמנים רציתי לומר שזה נראה לי כבר ממש מיותר! [אני למשל תוצרת גרמניה:)] זה לא מוביל לשום דבר חוץ מלהתעסקויות קטנות ושוליות. אני ידעת שיש כאלו שיתצבנו עלי. מה לעשות? אם צריך לעשות חרמים זה על תוצרת ערבית- לחנוק את המחבלים. לעשות חרם על אלו שקוראים למסירת שטחים מארץ ישראל.. באמת שלא חסרות לנו צרות היום- לעשות חרם על חברות שמנצלות בני אדם ... למה לשקוע בעבר? כשיש לנו יום יום כל כך עמוס???

MS6

New member
אני למשל לא חושב כך...

אני נגד איזשהו קשר עם גרמנים אלא אם כן הם יהודים או צאצאים של חסידי אומות עולם גרמנים. בכלל אני חושב שהחרם הזה צריך לחול לא רק על גרמניה אלא גם על ליטא, לטביה ואסטוניה. ארצות שבהם לנאצים הייתה עבודה קלה מאוד בגלל שהמקומיים רצו להרוג את היהודים יותר מאשר הנאצים.

patch8

New member
בטוח?

רומניה והונגריה שיתפו פעולה עם הנאצים וגם השתמשו בצבאות שלהם כדי ללחום בבעלות הברית. למעשה ליטא לטביה ואסטוניה היו חלק מבריה"מ שנלחמו נגד הנאצים.

MS6

New member
לא...

ברומניה למשל "רק" 50% מהיהודים נרצחו בשואה ובהונגריה יהודים רבים ניצלו. זה שממשלות הונגריה ורומניה שיתפו פעולה עם הנאצים לא אומר שגם העם שיתף איתם פעולה. ליטא, לטביה ואסטוניה חיו תחת כיבוש סובייטי כשהגרמנים כבשו את הארצות הללו התושבים שמחו על שיחרור הכיבוש הסובייטי ומיהרו להרוג כל מה שהיה קשור לקומוניזם.. בין השאר הם טעו בטעות הנפוצה והרגו גם יהודים רבים. הנאצים לא היו צריכים לעבוד קשה בארצות האלה, ועובדה שבליטא 97% מהיהודים ניספו.. ואם אני לא טועה באסטוניה למשל פחות מאחוז שרדו.

דווקה את זוויה צריכה להתכבר יותר

מהרבה מאיתנו למשפט המצוטט לצורך הבהרת החרם על גרמניה "זכור את אשר עשה לך עמלק" מה עוד שזה משפט בשבועה הבית"רית (לא בשיר השבועה)... ועוד אמרו חכמים ממני שבלי "היסטוריה אין עתיד" (ועוד משפטים בסגנון נאמרו אין סוף פעמים על עם שמתאלם מעברו)... בברכת תל-חי וא"י השלמה יאיר קלויר....

kalimik

New member
תוצרת גרמניה

זויה , מכיוון שאמרת שאת תוצרת גרמניה שמתי תמונה של המוצר. ולגבי טענותייך , אשמח לדבר על כך ביום חמישי לילה טוב אורן

יש בעייה קלה אם הסקר...

הסקר עוסק בשאלה שהיא מצויינת וחשובה לדאבוני לפחות...אך יש בעייה אם זה הריי כפי שכתבתי בהודעה נוספת שלי פה באשקול (נדמה לי ששם קראתי לזה שבועה לא בכוונה) החרם על גרמנייה הוא חלק מהנדר הבית"רי (לא מופיעה בשיר אלא בנדר עצמו סעיף 7 שמהווה דימוי היסטורי) ולכן זה בעייה כפי שאתה "נודר" להאמין בארץ ישראל השלמה גם זה חלק מהנדר שלך נכון שהיום כל אחד בוחר אם הוא רוצה להאמין בזה או לא וזה מבלבל אבל זה למעשה לא אמור להיות בחירה כאילו להפסיק את זה זה צריך להיות הסרה של חלק מהנדר שאם אינני טועה כך זה היה לפחות דבר שהוא קשה מעוד לביצוע ורבים לא כל כך רוצים בו... בברכת תל-חי וא"י השלמה יאיר קלויר

MS6

New member
ניתן לשנות את הנדר..

אם אני לא טועה מנחם בגין שינה אותו. אבל בכל אופן הנדר כבר מזמן לא נדר אמיתי. אני לא חושב שאפשר להשוות אותו היום נניח לשבועה הצה"לית.

אתה צודק במובן מסויים

דבר ראשון נכון שבגין שינה אותו אבל לא לגמרי הוא לכח סעיף קיים ושינה לו את הנוסח וגם זה בכינוס עולמי (ה-3) אם הצבעה וכו' אני עדיין חושב שזה לא פשוט ואני חושב שלא צריך... ובקשר לדבר השני, אין מה להשוות לרוח צה"ל או לשבועה הצה"לית מכיוון שאנו מדברים על גוף ציבורי שאיפה שהוא גם מכרייח אותך להישבע (ואני כמו אני מקווה כל חברי הפורום גם רציתי בכך) ואילו בית"ר היא גוף עצמאי ו"חופשי כוננתי עלי גדר" אני עושה זאת מרצון ומהצהרה כן אני מאמין במה שאני נישבע עליו מרצוני החופשי וילחם עליו גם אם הוא לא קונצנזוס... בנוסף אני לא מסכים איתך בקטע של "פג תוקפו" שכן בית"ר כולה תנועה ישנה שמרצונה במשך שנים לא שינתה את האידאולוגיה התפיסה והמנהגים שלה (אגב מה ששמר אותנו אם אותו הקסם שהיה פעם לתנועות הנוער ומה שמושך אילנו נוער איכותי שמעוניין ללמוד ולא רק לעשות פעולות שוקולד וכד'...) ולכן אם הנדר אינו בר תוקף כיום שהרי כל התנועה אינה הנדר הוא אחד מאותם בסיסים עליהם מושתת התנועה אחד ממרכיבי הגרעין ואתה צריך להאמין שאתה הבית"רי הוא הקטליזטור ולא אני הבית"רי ארכאי שנס ליחו כי זה מה שמקובל היום לחשוב וזו הנורמה גאוותה של בית"ר היא מדבקותה באידאלים שלה על אף הכל "עלי בריקדות ניפגש"... בברכת תל חי וא"י השלמה יאיר קלויר

אני יודע ששהודעה למעלה קצת ארוכה,

אבל אני מבקש מכולם לקרוא אותה זה דיון חשוב על מהות בית"ר היום ואני חושב שחשוב שכל באי הפורום איתנו עליו דעתם בתודה ענקית... יאיר קלויר

סיפור קטן

בלי הצהרות של התנועה ובלי הפצת הרעיון סביבי, אני מקפידה לא לקנות תוצרת גרמניה. לפני מספר שבועות התחדשתי בציוד לטיולים,כשנכנסתי לחנות הדגשתי בפני המוכר שאני לא מעוניינת בתרמיל תוצרת גרמניה ולצערי הרבה בחירת תיק נעשתה קשה כי רוב התיקים שהיו להם לצערי הגיעו משם. בסוף מצאתי את תיק חלומותי וקניתי אותו - תוצרת ארה"ב, זה מה שחשבתי לפחות, אך כשבאתי הביתה ובדקתי את האותיות הקטנות התאכזבתי לגלות את האמת. כבר למחרת חזרתי לחנות להחזיר את התיק המושלם שלי שלא היה מושלם בכלל. במשך כמה שבועות חזרתי לחנות שוב ושוב בתקווה שיקבלו סחורה חדשה. לשמחתי הרבה השבוע מצאתי לי חלופי והשימחה היתה כפולה - תוצרת הארץ SOURCE אני לא מכריזה על חרם או מאבק, אלה מגדירה את זה כבחירה סמלית שלי.האמת שהתגובה הכי היסטרית שאני מקבלת היא על הימנעות מוחלטת משימוש באמצעי מניעה תוצרת גרמניה. אז למי שלא ידע - R3 תוצרת גרמניה!

Gafsou

New member
החרם על גרמניה...

החרם על גרמניה הוא אחד הדברים שגורם לי להיות גאה שאני בתנועת הנוע"ר בית"ר. אל לנו להפסיק את החרם ואל לנו לשכוח. אל תשכחו שאת החרם על ספרד המשכנו 500 שנה ופה מדובר על דבר הרבה יותר גרוע.

שוקו לד

New member
מסכימה עם ללי

גם אני, מבלי לעשות רעש סביב הענין, פשוט לא קונה מוצרים מתוצרת גרמניה פשוט מכניסה את זה כשיקול במכלול השיקולים לקניית מוצר ולגבי השאלה למה רק על גרמניה? כי גרמניה מסמלת עבורי את הנאציזם. נכון, מדינות רבות שיתפו פעולה עם הנאצים ושמחו להיפטר משכניהם וחבריהם היהודים, אבל מה חדש? כ"כ הרבה שונאים לנו... ועם זאת, הנאציזם עלה לשלטון באופן דמוקרטי בגרמניה ולכן אני רואה את גרמניה דווקא כנבדלת מכל השאר

למעלה