ההגיגים של סיוון

A N I g M A

New member
../images/Emo41.gif ההגיגים של סיוון ../images/Emo41.gif

אתמול ישבתי (יותר נכון שכבתי
) והקשבתי לשיר "סופי". איזה שיר מקסים. הוא אפילו גרם לי לבכות. הוא גם גרם לי לחשוב על רעיון - פינה לניתוח (אוף מילה כבדה) השירים של גלעד שגב. כל שבוע (בערך) אני אבחר שיר, עד שהם יגמרו :( תשתפו פעולה, טוב? השבוע: סופי סופי תוהה איך זה שהזמן עבר והיא עוד ככה... עדיין חיה. אולי היא מקווה למות כדי שתוכל להיות עם בנה שמת. החלוק פרחים והשמש מסמלים משו יפה, שמח, בתוך כל העצב שלה. הילדים שדוהרים בחדר המדרגות מזכירים לה את הבן שלה. חשוב לסופי להיראות יפה, כי היא עדיין מאמינה (כנראה) שבנה נמצא שם, שהוא רואה אותה. והיא יודעת שהוא שם כל עוד היא זוכרת אותו. אמהות שכולות בד"כ נשארות עם אמונה שכזו. מסרבות להשלים עם העובדת שילדיהן אינם. האיש בחנות הספרים יכול להיות אדם שמזכיר לה את הבן שלה, או אדם שהיה קרוב לבן. היא מבינה שתקופה מסוימת בחיים שלה נגמרה, והיא צריכה להמשיך הלאה. אח"כ, כשהיא רואה את האיש חסר היד היא נזכרת שוב בבן, וזה עוצר אותה מלהתקדם. בסוף השיר כבר כתוב די בבירור שסופי איבדה את הבן שלה. הבן של סופי=אחיו של גלעד. זו דעתי, בכל אופן. אתם מוזמנים להגיב

איף

New member
ניתוח מעניין...אני רוצה להוסיף..

שאני גם חשבתי על הסיבה שהוא בחר דווקא בשם "סופי". הרי זה לא השם האמיתי של אמא שלו. אולי בגלל שהמוות הוא סופי,מלשון המילה "סוף"...ואין המשכיות אחרי המוות. אז סופי זה שם סמלי כזה.. סתם מחשבה שעלתה במוחי,סביר להניח שזה בכלל לא נכון..הממ..

אמממ אחלה ניתוח

אצלי סופי מעורר משו אחר , בלי להתייחס לשורה "היא אמא עצובה שנארה בלי בן" .. סופי תמיד הצטיירה בעיני דווקא כאישה זקינה כזאת ,שגרה ליד מחנה יהודה (אם יש פה ירושלמים הם יבנו על מה אני מדברת ..) כאילו היא מישהי שעברה הרבה ועדיין יש לה מעין שיגרה שכזאת , לא יודעת בדיוק .. אבל למרות שהיא עברה הרבה היא נעצרה בעבר שלה ! היא תקועה בו ואין לה שום כוונות לצאת ממנו , קצת מזכירה לי איפשהו את סבתא שלי .. ואגב אהבתי את הרעיון על השם של השיר

../images/Emo9.gif../images/Emo45.gif

וואי זה מזה רעיון טוב לנתח את השירים.. אני מזה אוהבת שגלעד מספר בראיונות על מה מדברים השירים שלו
מישהו יודע אם הוא סיפר על עוד שירים חוץ מ"מותק שלי" ו"עכשיו טוב"

3נטוש

New member
רגע מה הוא אמר על "מותק שלי"

זה לא נכתב על החברה שלו ? איריס?

לא זה לא

לפי מה שאני זוכרת גלעד אמר שמותק שלי לא נכתב על בחורה מסויימת אלה מאוד בכלליות

למעלה