דיון

the mush

New member
../images/Emo41.gif דיון../images/Emo70.gif

נתקלתי במצב הזה הרבה בזמן האחרון, אז גרם לי לחשוב עליו...
לרקוד פצוע
בתמונה הזאת, מהמופע דון קישוט שהיה והסתיים הסוף שבוע הזה ישנם 3בנות [2 הקטנות יותר, ברמה 7, כל אחת קיבלה סולו בנפרד [הן ממשממש טובות!] וזאת עם הטוטו, היא כבר מקצוענית וכמובן- גם קיבלה סולו.] ש2 מתוכן פצועות *קשה*, תנסו רק לגלות מי משלושתן פצועה. גילתם
האצמעית [עם הטוטו] והשמאלית. לשמאלית, הקרסול ש-ב-ו-ר, לא נקע, לא פצע, ש-ב-ו-ר. היא לא הסכימה לא לעלות על הבמה, אחרי חצי שנה שהיא התאמנה על הריקוד. אחרי כל עליה שלה על הבמה, היא הייתה חוזרת למאחורי הקלאים, וכולם כבר היו מוכנים עם מים וקרח בשבילה, היא ישר הייתה נופלת על הרצפה בבכי מרב כאב. זאתי עם הטוטו "קרעה" את השריר במפשעה, וישר אחרי ההופעה האחרונה הלכה לבית חולים לניתוח. כמובן- שכל בן אדם בבית ספר התנגד לזה שהם יעלו על הבמה, אבל רצונן ניצח.
מה אתם חושבים על זה
יש מתישו שצריך לשים גבול או שלאהבה לריקוד אין בכלל גבול? ומה *אתם* הייתם עושים במצב הזה

Vitamin Chick

New member
דעתי בעניין!

אוקיי... בתור אחת שעברה 2 שברים, נקע, ודלקת בפיקה של הברך... צריך להכיר את הגוף שלך ולדעת מה הוא כן מסוגל ומה הוא לא מסוגל. אני למשל שברתי את הבוהן ביוני ועד עכשיו לא עולה על פוינט - כי אני ממש מפחדת שכשאני אעלה אני אשבור שוב את האצבע. מצד שני, עשיתי 3 הופעות עם הבוהן השבורה *שלא לדבר על מספר החזרות...*, עם יד שבורה עשיתי חזרות לכרמיאל ואחרי הורדת הגבס הופעתי בסוף שנה וכרמיאל, ועם הנקע - אפילו באותו יום רקדתי אפילו בלי ששמתי תחבושת. אני לא אומרת שזה דבר טוב לעשות, זה אולי אפילו די טיפשי. אבל החלמתי מכל הנ"ל... אפילו עם איומים של הרופא "אם תרקדי יהיו לך מים בברך וזה... את תצרחי... את פשוט תבכי..." "אם תרקדי יש סיכוי רציני שהחתיכה מהעצם תינתק לגמרי והאצבע שלך תשאר לא יציבה לצמיתות" "אל תרקדי שבוע" "אל תרקדי בכלל" צריך לקחת את הכל בפרופורציה. לדעת מה כן ומה לא. אני לא חושבת שהייתי מופיעה על פוינט עם קרסול שבור... אגבל היה לי גם קשה מאוד לוותר. וזה מה שעשיתי בכל הפעמים - לא ויתרתי... לא יכלתי לותר

amitush26

New member
../images/Emo187.gifיש גבול מסויים.

אחרת זו אובססיה. אבל אני מצליחה להבין את זאת עם הקרסול.. היא עבדה על זה כל כך הרבה.. כל השנה... קשה לוותר על משהו שכל כך חיכית לו ועבדת כלל כך קשה בשבילו...

סתיף

New member
עדיין..

השאלה מה יותר חשוב.. ההופעה הזאת או ההופעות הבאות שאולי לא תוכלי לעשות אותם כי בהופעה הזאת רקדת עם שבר או משהו שלא יוכל להירפא כראוי... ואז גם לא רקדת 100 אחוז אלא 90 אחוז וגם יכול להיות שעשית נזק לכל החיים ובמקרה החמור מאוד ביותר שיש גם בכלל לקריירת הריקוד שלך... אז השאלה היא עד כמה הפציעה חמורה. וכמובן שכדאי להתייעץ עם רופאים כי בסופו של דבר הם מבינים יותר מאיתנו מה הן ההשפעות.. כמה שזה מעצבן וקשה אולי לפעמים הכי טוב זה לוותר.. אני יודעת שאם הייתה לי איזושהי פציעה שהייתה יכולה להשפיע לי על העתיד הייתי חושבת הרבה יותר מפעמיים לפני שהייתי מופיעה..

מרנינית

New member
../images/Emo29.gif אני יכולה להבין את כולן...

כי גם אני בטוח הייתי עושה אותו דבר...להתאמן על משהו כ"כ הרבה זמן, לעבוד עליו עד שיהיה מושלם ובסוף לא לעשות אותו?!באסה רצינית!! אבל מה שכן, רואים שלזאת ששברה את הקרסול ממש קשה, כאילו היא לא עולה על פול פויינט(או שככה היא עולה
)... בכל אופן אני חושבת שזה מאוד מסוכן לעשות את זה!! אבל שוב אחרי שעובדים על משהו כ"כ הרבה, זה פשוט לא פייר שלוקחים לך אותו!! אז אני דיי יכולה להבין אותה... אוף לא יודעת! יש פה סתירה של הדברים...אני לא יודעת מה אני הייתי עושה...תלוי במצב
אה והאמצעית?נראית מושלמת...כאילו לא כואב לה כלום!חחח תמסרי החלמה מהירה!

לא הייתי רוקדת..

אני מעדיפה לוותר על הופעה אחת ולא על הרבה אחרות שיבואו אחריה בגלל משהו שעשיתי ובכך גרמתי נזק תמידי לרגל שלי או משהו..

SoulDancer

New member
:/

אם היתי מגיעה למצב כזה של קריעת שריר או שבר, גם אם הייתי רוצה להופיע לא היו נותנים לי... אבל בו נגיד שאני מעדיפה לא להגיע למצב כזה.. הספיק לי הגב:) -אנחנו צריכים לשמור על עצמינו בממקצוע הזה!-

../images/Emo42.gif

אני חושבת שזה כמובן לא נכון ולא רצוי לעלות על במה פצועע....במקרה שלהן הן מקצועניות אבל לרוב עולים על במה פצועים ורואים את זה בצורה שרוקדים אם אני הייתי נפצעת לפני הופעה אני יודעת שאני ירגיש הכי הכי הכי רע בעולם..רק המחשבה גורמת לי חלחלהה

חח מוסיפהה

*אני תמיד שולחת לפני שאני מסיימת זה מעצבן
* אזז קיצר כמה שזה רעע להפסיד הופעה אני חושבת שעדיף לחשוב שוב...כי אם חושבים על זה עדיף לפספס הופעה ולהחלים מאשר להחמיר את הפציעה ולקחת את הסיכון של אולי לא להופיע שוב לעולםם! ממ וזהו עכשיו באמת סיימתי :]

פיפוש5

New member
בעקרון, אני די יכולה להבין אותם.

מגיל קטן אני עם דלקת מפרקים, וכל הזמן הזהירו אותי- "תני למפרקים לנוח" "תוותרי לכמה זמן" אבל אני לא הקשבתי להם ואני עדיין ממשיכה, וכן, כואב לי שאני עושה פלייה או שיש על המפרקים עומס אבל אני שותקת. זה כ"כ חשוב לי שכבר לא אכפת לי שזה כואב כי אני לא חושבת על הכאב אלא על מה אני עושה ועל מה אני רוצה לעשות. אבל עכשיו שאת מספרת עליהם אני אומרת לעצמי- מזה הם הורסות לעצמם את הבריאות ובטח את העתיד, אבל מצד שני, זה קשה לוותר על כל זה ובטח על משו שעבדת עליו חצי שנה. להופעה אני לא הייתי עולה עם שבר או משו בסגנון (טפו טפו טפו חמסה חמסה
) ותגידי, אתם עומדים להופיע במפצח האגוזים?

hila ivgi

New member
מבינה אותם ממש גמאני כזאת!

אני לא בטוחה שזה דבר נכון לעשות אבל אני ממש מבינה את הרצון שלהם לרקוד
שנה שעברה היה לי נקע רציני בקרסול(זה היה ממש על סף שבר..)
ולא הסכמתי לוותר על שיעור פתוח! ועכשיו יש לי לעיתים די קרובות נקעים קטנים וזה לא כיף בכלל... ושבוע לפני ההופעה גילו לי דלקת חריפה ממש בשתי הברכיים ואסרו עליי לרקוד! ואני פשוט התעלמתי ממה ששמעתי אז נכון הייתי בכל החזרות עם ברכיות אבל עליתי לבמה בלי שום דבר על הברכיים ונתתי את הנשמה בגלל שרציתי להוכיח ששום דבר לא ישבור אותי במיוחד לא אם עבדתי על ריקוד כ"כ הרבה זמן במיוחד לא איזה דלקת בברכיים..(וגם בגלל שהמורה בחרה אותי לרקוד בעוד ריקודים כי היו חסרות לה רקדניות..) וזאת היתה טעות נוראית
(למרות שהיתי עושה את זה שוב..)אח"כ סבלתי כל החופש ואפילו עד עכשיו יש לי בעיות ברכיים די קשות
..וזה עדיין לא עוצר בעדי לרקוד כי אין מה לעשות יש אנשים שכלום לא יעצור אותם.. ועכשיו כמו שכולכם יודעים היד שלי שבורה וכן אני מתכוונת ללכת לשיעורים אבל לא לעשות מה שאני לא מסוגלת כי זה סה"כ שיעור..אבל אם זאת היתה הופעה אני משערת שהייתי מופיעה.. אוקיי אני יודעת שאני נשמעת לא החלטית אז אוקיי דעתי היא כזאת: אסור לרקוד פצועים בשום מצב ואני מודעת לעובדה כמה הזקתי לעצמי אבל מי שמסוגל לוותר שיעשה את זה!!! מניסיון זה סבל נוראי אח"כ

n o a k

New member
לדעתי

זה אמנם מבאס לא להופיע לאחר הרבה חזרות והרבה עבודה... אבל מה עדיף? לנוח ולהפסיד הופעה אחת או שתיים- או לעשות נזק לגוף ולא לרקוד אף פעם אחרי זה?

yaeltal12

New member
אני שברתי את הרגל בהופעה האחרונה של

הייתי מזה עצובה! אבל אני כמובן לא יכולתי ללכת וידעתי שזה יעשה לי נזק לכל החיים, או לפחות לשנה. האורטופד שלי לא המליץ ולמרות שאפילו קצת בכיתי לא עליתי למופע. אסור לעלות, ההפסד של ההופעה הרבה יותר קטן מההפסד של הריקוד. זה סדר עדיפויות. אגב אני די חדשה פה, אז היי, אני יעל בת 13, אני רוקדת מגיל 7 בערך.

the mush

New member
ודרך אגב אנשים,

מה אתם חושבים על תמונה
התלבושות, הבנות וכו'.

פיפוש5

New member
האמצעית נראית כאילו לא קרה לה כלום

היא נראית כ"כ טובה, השמאלית נראת סובלת. וואוו והתלבושות ממש יפות.

הייתי עולה לבמה בכל מצב..טוב או לא

טוב אני מכירה את עצמי
אני לא אשאר מחוץ לבמה אחרי שהתאמנתי על ריקוד..

למעלה