בדיקות גנטיות

danonit

New member
זה הרבה כסף - כמה אופציות

קודם כל, מה עם בעלך? הוא זכאי להחזרים? יש לו מושלם? כעקרון אין שום סיבה ששני בני הזוג יעשו את כל הבדיקות, רק אם לאחד יוצאת בדיקה לא תקינה יש טעם שהשני יעשה גם. עוד אופציה היא לחכות עד שתיכנסו להריון ואז לעשות, נכון שזה יכול להיות יותר מלחיץ אבל, מה לעשות, זה יכול לקחת זמן. כשהתחלנו "לעבוד" בעלי היה חודשיים חבר במושלם, והיום הוא כבר זכאי להחזר (חצי שנה, אם אני לא טועה).

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Mylight

New member
ת'שמעי נתת פה עצה טובה מאוד

הבעלול שלי בקופת חולים כללית מושלם שנים רבות אנחנו רשומים כזוג כי הצטרפתי גם ועשינו איחוד תשלום (רק לצורכי דואר אין בזה הנחה מסוימת) השאלה הבאה, איפה עושים אז הבדיקה הגנטית ז"א אני יודעת שיש מכוני גנטיקה השאלה האם צריך הפניה מהקופה או רק להגיע (לקפלן למשל) ולהידקר ? בתודה מראש

../images/Emo45.gifרצוי לעשות

פעם לפני יותר מ-10 שנים, כמעט ולא שמענו על סל הבדקות האלו, אז עשיתי את הטי-זקס וזהו. אבל גם עשיתי מי שפיר באופן פרטי. כעת עם התקדמות הרפואה החלטתי להשלים את החסר ועשיתי את כל הבדיקות המומלצות. יש לי כבר שני ילדים בבית ולא רציתי להרוס להם את החיים. אני דוגלת בשיטה שאומרת אם כבר המציאו בדיקה שיכולה לגלות מומים ומחלות, אז חארם על הכסף וצריך לעשות.

Liav 2003

New member
ללא נושא

אני עשיתי את כל 8 הבדיקות (לא לוקחת צ'אנסים). בעת ביצוע הבדיקות ניתן לקבל ייעוץ, ועקב העובדה שאני ובעלי אשכנזים, המליצו לי לעשות את כל השמונה... בינתיים גם הבנתי שיצאה בדיקה חדשה - ניימן פיק, אשר אני מניחה שגם אעשה בקרוב (עדיין לא קיימת במכבי). צריך לקחת בחשבון שהבדיקות הן חד פעמיות (גם להריונות הבאים...) אז שווה לדעתי להשקיע, אבל שוב... זה תלוי בכם. בהצלחה!

אופירה 1

New member
אני ....

לא חשבתי שאעשה את כולן אך כנראה שזה מה שאעשה. את ואני באותה קטגוריה (שני הצדדים אשכנזים). אני חשבתי שגושה אין טעם לעשות אך הבנות כאן ממליצות לעשות. אם יש לך מושלם אז ההנחה די גדולה ואם מסתכלים על זה כך את הבדיקות האלה עושים רק פעם אחת בחיים. אז לעשות ולהיות שקטה.

אפרסקה

New member
עשיתי את כל השמונה ../images/Emo91.gif

עשיתי את כל השמונה, ממש לא הקדשתי לזה תשומת לב וזה היה רק כדי "לצאת ידי חובה", הייתי בטוחה שלא יצא כלום ויצאתי נשאית לגושה. בעלי נבדק וב"ה הוא לא נשא כך שזה מאחורינו, אבל זה שכנע אותי שיש דברים ששוה להשקיע בהם את הכסף למען השקט הנפשי. כמובן שיש עוד מיליוני מחלות בעולם שלא ניתן לאבחן, אבל אני בעד להשתש במה שהמדע מאפשר לנו. זו אכן הוצאה אבל אני חשבתי על זה ככה: א) אם חלילה נולד ילד חולה הכל מתגמד, ההוצאות הן אסטרונומיות וכמובן כאב הלב וחיי הצער. ב) באותו זמן בדיוק חשבנו אולי לקנות סלון חדש לדירה החדשה, אמרתי שאני מעדיפה את זה במקום סלון, עד היום (7 חודשים אחרי) אנחנו עם אותו סלון ישן ומסמורטט אבל אם לב שקט. בהצלחה!

meme1975

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif למי שהתייחסה, שנית -

מה זו הבדיקה של טיי-זקס? האם עושים אותה בנפרד? האם ניתן לעשותה בקופ"ח או בבית חולים? האם היא בתשלום? האם שוב מדובר בבדיקת דם - שלי או של בן זוגי? והאם יש בדיקות גנטיות נוספות שקופ"ח לרוב לא ממליצה ואילו מכונים פרטיים כן ממליצים לעשותם???? פשוט אני לא רוצה לפספס שום דבר? אני קצת בלחץ וסליחה על ההתקפה שבשאלות

אפרסקה

New member
ל-meme ול-gumi קצת תשובות ../images/Emo101.gif

קודם כל נא לא להבהל. כל הבדיקות נלקחות בפעם אחת, חוץ מטיי-זקס. כך שמדובר רק בשתי דקירות, אחת לטיי-זקם ואחת לשאר. את הבדיקות הגנטיות עושים במכונים השונים. את בדיקת הטיי-זקס המדינה מממנת ויש ימים ושעות קבועים שבהם יש את הבדיקה במספר מקומות ברחבי הארץ. באיזור המרכז נדמה לי שיש בנתניה, בתל השומר ובבית הרופאים בת"א. זה די משעשע- מגיעים ויש אתכם מיליון זוגות אחרים, ממלאים טופס קצר ועושים בדיקות צ'יק-צ'ק כמו באיזה פס ייצור... את בדיקת הטיי-זקס יכול לעשות גם הגבר, ואכן כשאנחנו הלכנו ראינו שרוב מי שעשו היו הגברים (אם אנחנו עוברות לידה אז הם יכולים לעבור בדיקת דם אחת, לא?). גם אני כמובן שלחתי את בעלי האמיץ לעשות את הבדיקה. לגבי הבדיקות האחרות - האמת שממה שהבנתי, חוץ מהאיקס השביר שהאישה חייבת לעשות, כל השאר יכול גם הגבר, כי העניין הוא לגלות שבן זוג אחד לפחות איננו נשא. אבל מכיוון שממילא את צריכה להדקר בגביל האיקס השביר, כבר לוקחים ממך את השאר באותה דקירה ולכן אין טעם שהגבר יבדק. זהו, מקווה שעזרתי.

m i c h a l y

New member
אני רק רוצה להוסיף ש...

אני יודעת שהשרשור הזה לא משאיר הרבה ספק אבל - משהו חשוב - במסגרת לימודיי האקדמיים עברתי כמה וכמה קורסים המתייחסים לאנשים שנולדו עם תסמונות גנטיות כאלה ואחרות. מה אגיד ומה אומר - קורס שלא נותן לישון בלילה! לחשוב שבהרבה מהמקרים המשפחה הגיעה למצב כזה (של לידת תינוק עם תסמונת כזאת או אחרת) בגלל שלא ערכו את הבדיקות זה פשוט מחמיץ את הלב!!!!!!!!! אז נכון שיש גם הרבה דברים שעלולים להשתבש ושאינם תלויים בנו, ונכון שעד היום יש תופעות (כמו אוטיזם למשל) שאין שום שום שום דרך לאתר אותן מראש -אבל כל מה שניתן לאיתור זה פשוט טיפשי לא לנסות לאתר מראש!!!! אני יודעת שאני קצת מגזימה עם המילה טפשי, אין לי כאן כוונה להעליב אף אחד. אני יודעת שלפעמים מסיבות מהותיות הבדיקות לא נערכות - דת, מצוקה כלכלית ואחרות, אבל - אני חושבת שאם העניין כבר עומד על הפרק אז בכלל לא צריך להיות ספק! טוב, יש לי עוד כ"כ הרבה מה לכתוב בנושא אבל זה נראה לי כבר מספיק ארוך.... מקווה שלא העלבתי אף קורא, זו ממש לא היתה כוונתי! מיכל

עשינו רק טיי זקס

אבל מצד שני הוא עירקי ואני אשכנזיה (אז יש פחות מחלות גנטיות משותפות), ובניגוד למשפחה שלי (שמרביתה נמחקה בשואה) המשפחה שלו מונה כמה מאות- וטפו טפו טפו- אין מחלות. אבל זו הבחירה שלי. כל אחת מחליטה לעצמה.

למעלה