בדיקות גנטיות

meme1975

New member
בנות, צריכה עזרתכן וניסיונכן../images/Emo92.gif

היי לכולן, יש לי שאלה בנוגע לבדיקות גנטיות טרם הריון. אני ובעלי אשכנזים, ולפי מה שאמרו לי בקופת החולים (מכבי) אנחנו צריכים לעשות 8 בדיקות גנטיות - 4 הן חובה: X שביר, CF, קנוון, דיסאוטונומיה משפחתית. 4 מהן פחות מומלצות כי הן מחלות נדירות - בלום, גושה, פנקוני, ML4. אני מבולבלת מאוד מאוד, כי אמנם זה יקר ועולה לא מעט כסף אבל האם באותה מידה עדיף לי להיות שקטה ובטוחה?!?!?! שאלתי היא אם כדאי לעשות את כל הבדיקות כולן, גם את ה"נדירות" שברשימה, האם יש צורך להתייעץ עם רופא לשם כך? מה אתן עשיתן (מי שעשתה, ומי שצריכה לעשות את כל השמונה...)
עזרו לי
תודה על התייחסותכן מראש

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Mylight

New member
כללית מושלם

שאלה לי בנות אני חברה חדשה בקופה, החזר כסף בבדיקות גנטיות (על חלק מהן) מקבלים רק אחרי תקופת המתנה השאלה - האם זה החזר משמעותי ששווה לחכות לו ? את הT זאקס עשינו את השאר (אשכנזיים....) עוד לא במקביל אנחנו מנסים לקראת הריון, ככה שיש סיכוי שתהיי היקלטות ורק אח"כ (עוד חודש) בדיקות גנטיות. שגם את התוצאה שלהן מקבלים אחרי X זמן, נכון ? לדעתכן כדאי לחכות עוד חודש או לא ?

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

zamzam

New member
בדיקות גנטיות../images/Emo35.gif

אני ממוצא ספרדי ובעלי ממוצא אשכנזי. התייעצתי לגבי בדיקות גנטיות במכון פרטי ונאמר לי שאנו צריכים לעשות 4 בדיקות: X שביר , סיסטיק פיברוזיס, דיסאטונומיה משפחתית, ועוד בדיקה עוד יותר נדירה שאיני זוכרת את שמה לאחר מכן התייעצתי עם יועץ גנטי דרך קופת החולים שלי בטלפון והוא אמר לי שעל פי המוצא שנינו צריכים לעשות שתי בדיקות בלבד: X שביר שאני עשיתי וסיסטיק פיברוזיס שעשה בעלי. שתי הבדיקות יצאו בסדר גמור ( תודה לאל) ובעלי עובר היום את בדיקת טי-זקס. עלה בי החשש אולי לא מספיקות הבדיקות שהיועץ אמר לי ( הוא מנהל המחלקה בבית החולים) ולהקשיב למה שאמרו לי במכון הפרטי ( מצד שני בעלי אמר שזה עסק פרטי והם רוצים כסף ויכול להיות שבגלל זה הם אמרו לי 4 בדיקות ) מה אתן אומרות?

limorlevin

New member
פונג היי

יש ליש שאלה ראיתי את הטבלה לגבי הבדיקות. מה אומר ה-X האדום?

אופירה 1

New member
למי שכן עשתה את הבדיקות הגנטיות

כשביצעתי את הבדיקות לקחו לי דם בלבד. למרות שקראתי שיש בדיקות כגון(קנוון ופנקוני)שמבוצעות על ידי דגימת רוק. איך אתן נבדקתן?דחוף!!!!!!!! אופירה.

sipor

New member
אני ספרדיה והוא אשכנזי צריך בדיקות

האם צריך גם בדיקות? אף אחד מאחי לא עשה שום בדיקות.. רק אחותי עשתה מי שפיר כשהיא ילדה בגיל מאוחר... האם אני שאני ספרדיה מלאה.. משני הצדדים והוא אשכנזי צריך גם בדיקות ?

anatbit

New member
לא לחסוך ולהבדק!!../images/Emo70.gif

היי! אז גם אני ובן זוגי אשכנזים. הגעתי למרפאה הגנטית בידיעה שאעשה בסביבות 5 בדיקות, ובפגישה שם סופר לי על כל המחלות. ניתן לומר שממש חטפתי "BLACK OUT" מרב הסיפורים ונחרדתי, והחלטתי להבדק לכל המחלות שהאשכנזים בקבוצת סיכון אליהן.אז נכון- עלה לי כמה אלפים, אבל הידיעה שעכשיו אינינמצאת בטווח "מכות הטבע" שכן המחלות הנבדקות לא סימפטיות בכלל- מרגיעה אותי וזה שווה כל שקל. אני ממליצה בחום לעשות את הבדיקות המומלצות ע"י היועץ הגנטי ולא להצטמצם רק לאלו המסובסדות ע"י משרד הבריאות. (שיקולי משרד הבריאות כלכליים נטו בעוד ששיקולייך שונים.). אל תשכחי לעשות בדיקת טיי-זקס. בהצלחה!

m i c h a l y

New member
כן. זה משתלם

עד כמה שזכור לי זה היה די משמעותי(הופתעתי לטובה...) ואני לא זוכרת כמה זמן עד שהתוצאות הגיעו.... מיכל

פּוֹנְג

New member
ליועץ אין אינטרס, לעומת זאת למכון

דווקא יש. יש במאמרי הפורום מאמר על הבדיקות הללו, איזו בדיקה בודקת מה, ולאיזו עדה היא במסגרת הסיכון - את יכולה לעיין בו להחליט לבד.

פּוֹנְג

New member
../images/Emo62.gif תסתכלו על הקובץ המצורף../images/Emo62.gif

עשיתי ריכוז של המחלות הנפוצות אותן בודקים בבדיקות הגנטיות, ואת העדות בהן הן קימות. מי שאמר שתמיד דופקים את השחורים, יכול לישון בשקט עכשיו
ואשמח לקבל עידכונים שקרוב לוודאי יהיו.

פּוֹנְג

New member
ה X האדום... והקובץ המעודכן

אומר שהמחלה יכולה להתקיים אצל העובר רק אם שני בני הזוג נשאים. זאת אומרת שאין צורך (ראשוני) ששני בני הזוג יעשו את הבדיקה. ו

נשואה 28

New member
אני עשיתי את כל הבדיקות...

וגם לי לקחו רק דם. לא שמעתי על בדיקה עם רוק.

פּוֹנְג

New member
יש למעלה בטאגליין קישור

לשירשור שהיה פה אתמול ולטבלה שהכנתי בנוגע לבדיקות. בעיקרון אם אתם מעורבים אז אתם צריכים לעשות רק את הבדיקות שמתיחסות לשתי העדות. תציצי שם, אני לא זוכרת בעל פה.

sipor

New member
קראתי ש X שביר קשור לבדיקת מי שפיר

כלומר, אם יש משהו לא בסדר צריך לעשות בדיקת מי שפיר בהמשך ההריון. אני בכל מקרה מתכוונת לעשות בדיקת מי שפיר, האם אז גם אני צריכה לעשות בדיקת X שביר? יש לציין שזאת הבדיקה היחידה שקשורה לעדה שלי.. ????

lulyK

New member
לא בודקים נשאות ל-X שביר

במי שפיר באופן שגרתי. רק אם תבדקי ותדעי מראש שאת נשאית (חס וחלילה) יבדקו את העובר.

למעלה