בדיחה....

אליק ועזרא וכל המגיבים

דבריכם נכונים והגיוניים אבל לא לשכוח - נעשנו יותר ויותר רכושנים. פעם היינו בחברה שיויונית, כל אחד דאג לזולתו. עד כדי כך שהיתה בדיחה נפוצה, על נישואים בקיבוצים. הרב היה מדקלם לאשה העתידית, והיא החרתה אחריו: "הרי אני מקודשת לך ולכל הקיבוץ". החולצה היתה נלבשת על ידי כמה חברים ולא רק של אחד פרטי. כשרקדו במעגל נתנו ידיים , תמכו בחבר שלא קלט את הריקוד. היום בורחים מהנחשל, יוצרים קליקה של מובחרים. גם בוזות מחפש ים את הטוב ביותר , המהססים יושבים ביניים כלות ומקנאים במוצלחים. אני מבין את עזרא. הבנות מחפשות רקדן להקה מוכשר, אשר כולן רוצות לרקוד אתו. כמה שיראה מבוקש , כך יוגבר הרצון להשיגו. יש לנו כאלה בפורום. האהובים והמבוקשים. וכל אחד דואג שהוא ישאר שלו וברשותו לתמיד כי החלופה משפילה. מאחל לכולנו , שנעבור בשלום גם את התקופה הזו ושנחזור להיות רגישים לזולת. יענקלה לוי

יענקלה - הרבנות משמרת מתירנות...

כשבני זוג מגיעים לרבנות ע"מ להתגרש, אומר הבעל לאשה: "הרי את מותרת לכל אדם". יכול להיות יותר טוב מזה?

לאלמונית החמודה.אל תכעסי עלי

אבל זה לא מדוייק. מבחינה דתית, לכוהנים היא לא מותרת,

אה... אז הם משקרים!

חוצמזה - על מי הם מנסים לעבוד, ועל מי באמת זה עושה רושם (כהן או לא כהן). פעם לכוהנים היה תפקיד מכובד וייחוס. אבל מה היום? (הכל קשקוש חוץ משוש). ואם כבר בכהנים עסקינן - יש לי חברה גרושה, שהתחתנה עם כהן. הכיצד? (אף פעם לא שאלתי אותה). אולי מישהו יכול להאיר את עיני בקשר לתופעה?

אני כהן.(אני לא חייב להקרא כהן)

לכהנים היום נותנים את הכבוד לעלות ראשונים לתורה בבית הכנסת וגם לברך את הקהל בברכת הכהנים. יש הרבה כאלה שגאים בכהונתם. החברה שלך כנראה שהתחתנה בחתונה אזרחית, כמו שעשו רבים והתחתנו בקפריסין. כיום החתונה הזאת תופסת מבחינה חוקית,אבל לא מבחינה דתית. למשל היא יכולה לקבל כל מה שמגיע לה מהמדינה בתור אשה נשואה. נדמה לי ששולמית אלוני חברת הכנסת לשעבר התחילה בהטבות האלה . למען האמת ,אני לא יודע את מה שאומרים הרבנים כאשר אשה מתגרשת,כי לא התגרשתי מעולם. אולי הניסוח שלך לא מדוייק עד הסוף.אולי חסר ,פרט לכוהנים. אולי מותרת לכולם פרט לחתונה . הדתיים שבינינו ואולי יוסטיק יוכל לברר את הסוגיה הזאת אצל הרב.

התאזר בסבלנות עזרא...

ובסוף גם אתה תדע מה אומרים הרבנים. ממש פאר היצירה!
עזרא - אם חתונה אזרחים תופסת מבחינה חוקית, אך לא מבחינה דתית, מדוע זוגות שנישאו בחתונה אזרחית צריכים להגיע לרבנות ע"מ להתגרש?

לאלמונית החביבה שלנו.ראשית

אני חושב ,שכיום לא הרבה ממהרים להתחתן לא ברבנות ולא בחתונה אזרחית. האנשים מחפשית את החופשיות ואת החרות שלהן. אבל כל בחורה רוצה שיהיה לה ילד או ילדה. הבחורות האלה שיש להן ילד ,הן יותר מאושרות מאשר הרווקות הבוגרות שאין להן ילדים. אני אישית ממליץ לכל רווקה שמתקרבת לגיל 40 לעשות ילד מהצד ולגדל אותו בשמחה, מאשר להישאר לבד ובלי ילדים. בחורה כזאת יכולה גם לעשות הסכם עם בן זוגה אצל עו"ד. היא יכולה לאמר שהיא אם חד הורית ותקבל את כל הזכויות שמקבלות אמהות חד הוריות, בעזרה לדיור,מס הכנסה,ארנונה ועוד.בן זוגה יכול לבקר אצלה מתי שמתחשק לו. זאת המציאות הקיימת. יש כמובן הרבה כאלה שרוצים להתחתן רק ברבנות ובעיקר בכדי לכבול את בן הזוג , שלא יעזוב אותן על כל שטות קטנה, כי מי שמתחתן ברבנות ,קשה לו להתגרש בקלות. ויש כאלה כמובן שמטעמי דת ,גם אם הם לא דתיים ומתוך הרגל רוצים להרגיש שהם באמת נשואים ורוצים רק ברבנות ולא מאמינים שיהיו להם אי פעם בעיות עם בני הזוג. לך האלמונית ,אני מאחל לך המשך זוגיות נפלאה עד 120.

יענקלה.אם הסבבים היו קצרים ולא יותר

מ-20 דקות כל סבב אז לא היה קורה שבני זוג היו מקובעים כמו עכשיו. הסבבים הארוכים הם שגרמו לזוגות הקבועים. בסבבים קצרים אין חשש שנהיה תקועים עם בן זוג לפחות חצי שעה גם אם הוא לא ממש מתאים לנו,לא נורא לרקוד רבע שעה או עשרים דקות עם אחד כזה.בסבב הקצר הבא נרקוד עם רוקד אחר. הסיבה השניה היא,כידוע שהמרקידים נותנים הרקדות למשך כ-4 שעות,כלומר יש איחוד בין הרקדת המתחילים והמתקדמים, לא מוציאים החוצה את המתחילים לאחר כשעתיים,כמו שהיה פעם. יוצא מכך שהמרקידים חוששים לתת הרבה סבבים ,כי הם חוששים שרוב הרוקדים יברחו הביתה בסבב האחרון וההרקדה שלהם תתקצר בשעה שלמה.הרבה רוקדים יגידו, די רקדנו היום מספיק פעמים בזוגות עכשיו נלך הביתה נישן יותר בלילה ונקום פחות עייפים. בארצות הברית זה כמו שהיה פעם אצלנו,כי בין כה וכה הרשויות שם לא מרשות לרקוד בשעה מאוחרת מאד באולמות וההרקדות שם קצרות מאשר בארץ.שם ההרקדות לא יותר מאשר שעתיים או מקסימום 3 שעות. במשך שעתיים אלה המרקידים בחו"ל נותנים 6 סבבים קצרים ,3 זוגות ו-3 מעגלים.ולפעמים אולי 8 סבבים קצרים. אז מה הבעיה אם ארקוד כרבע שעה עם מישהי שלא יודעת לרקוד,באמת לא נורא, אצלנו שהסבבים ארוכים ולפעמים אפילו כל סבב יותר משעה, אני לא יכול לרקוד עם רוקדת אנונימית שאולי לא יודעת לרקוד.אם אעזוב אותה באמצע הסבב אשאר בלי בת זוג. קשה מאד בארץ לשנות את המציאות החדשה שקיימת ,כי כל מרקיד מעוניין שההרקדה שלו תהיה ארוכה ולא קצרה ורק 3 שעות הרקדה.אלה הבודדים שירצו להמשיך ולרקוד גם בשעה הרביעית יתאכזבו וילכו לרקוד בהרקדה אחרת שנמשכת 4 שעות עם הרבה רוקדים גם בשעה הרביעית ואפילו גם בשעה החמישית. לכן אנו בארץ נמצאים במילכוד ובזוגות קבועים בניגוד לחו"ל.

ספיקטו

New member
ממש לא אישי

אני מתחיל להבין מדוע הבחורות מסרבות לרקוד איתך. מה זה החפירות האלו ?

חספיקו.צריך להתעמק במה שכתבתי

אני מקוה שלא קראת ברפרוף. אני ממש לא הבנתי למה אתה מתקוון חפירות. זאת המציאות שלדעתי בגללה אנו מקובעים בזוגות קבועים, הרי לא סתם ולא באשמת הרוקדים נוצרו הזוגות הקבועים. אם היו מסוגלים המרקידים להתלכד בהחלטה אחת ולא להתחרות בניהם, אז לא היו זוגות מקובעים למשך שנים רבות. זה אפילו יוצא מהאף.

ספיקטו

New member
לא הבנתי

למה מישהי שרוקדת עם בן זוג מסויים, צריכה להיות בסבב עם בני זוג ולרקוד איתך, אם היא לא מעוניינת ? למה צריך סבב ? ואם אתה לפעמים רוקד זוגות לבד (כמו שכתבת פעם ) בזמן הסבב מישהו אחר ירקוד בגללך לבד ?

חספיקו,לא לכולם יש כושר גופני טוב

כמוך לרקוד שעה ללא הפסקה ,או אפילו חצי שעה ללא הפסקה. כמו כן אם רוקדים עם בת מזדמנת שלא ממש מתאימה לא נורא לרקוד איתה רק בסבב של רבע שעה ,זה יכול להיות אפילו כיף, אבל לרקוד איתה סבב ארוך של 45 דקות זה יכול להיות עינוי כשהיא לא ממש מתאימה. חוץ מזה ,בן הזוג שלה ירקוד עם בת הזוג הקודמת שלי, אף אחד לא ישאר ללא בת זוג, לזוגות הקבועים יש חיסרון נוסף גדול והוא, שאם בן הזוג לא הגיע אז בת הזוג שהגיעה לוקחת את הרגליים והולכת הביתה. חיסרון נוסף בזוגות הקבועים הוא שאחד מבני הזוג לא רוקד עד שבן הזוג השני לא הגיע. לגעתי כל העניין של הזוגות הקבועים בסבבים הארוכים הוא גועל נפש, שלא נמצא לו בינתיים פתרון. ובכלל המעבר ממעגלים לזוגות הוא גם אוירה מגעילה,במיוחד בהרקדות הגדולות שבני הזוג הקבועים מחפשים בין המוני הרוקדים את בני זוגם הקבועים כמו במשחק מחבואים.

צליל ב

New member
זה שהבנות לא רוקדות איתך

זה מפני שאתה ממש ממש לא יודע לרקוד. אין לך מושג. צריך כבר מישהוא שיזרוק לך את האמת בפנים.

ספיקטו

New member
עדיין לא הבנתי

1. מה אכפת לך מזה שהבת זוג שלו לא הגיעה ? 2.למה לי לרקוד עם הבת זוג שלך (בסבב) ? לא בא לי, מה אנו בביה"ס יסודי ? 3. למה כשמחפשים את בני הזוג להתחלת הזוגות, זה מגעיל ? אותך? 4."הזוגות הקבועים בסבבים הארוכים הוא גועל נפש", למה מי אתה שתקבע לי ולאחרים עם מי לרקוד ?

רק לעדכן אותך עזרא

ההרקדות בחו"ל נמשכות יותר משעתיים, אצלנו בד"כ 4+ שעות. לפחות בהרקדה שלנו, עליה אני יכולה לספר, אין סבבים של שלושה ריקודים בלבד. אמנם הסבבים מעט יותר קצרים מאשר ההרקדות בארץ (לפחות אלה שאני מכירה - של גדי), וזה פשוט נובע מכמות האנשים, שמכתיבה גם כמות זוגות, אך עדיין "יש עליהן בשר". וכמו בכל הרקדה אחרת, כנראה, אפשר למצוא זוגות קבועים מזה שנים ואפשר למצוא זוגות מתחלפים בטבעיות רבה, ללא דרמות. אצלנו, מכיוון שמטבע הדברים אין כמות בלתי מוגבלת של אנשים, זוכה לרקוד כל זכר שחפץ בכך. בדרך כלל אני מגיעה עם הסנדביץ האהוב עלי מהבית, אך בימים שהסנדביץ עסוק או מטייל בעולם יוצא לי לרקוד עם בן זוג אחר. תאמינו לי - חוויות! נראה לי ממש נחמד לרקוד כל פעם עם מישהו אחר - הגיוון מוסיף.

סנדוויץ'??? את רוקדת עם סנדוויץ'???

הממ... מעניין איך ה"סנדוויץ" מכנה אותך כשאת לא בסביבה....

למעלה