א ז ה ר ה

../images/Emo41.gif א ז ה ר ה ../images/Emo41.gif

מכירים את המשקל השטוח הנמצא בקופות המרכולים? אז היום גיליתי אי התאמה שערורייתית בשקילה, רכשתי 12 סוגי ירקות ופירות בהיפרנטו בקניון איילון- ואי ההתאמה בין המשקל האמיתי לזה שהופיע בקופה הסתכמה ב-15.60 ש"ח!!!! תשאלו איך גיליתי? אחרי ששילמתי - הצצתי כהרגלי בחשבון והפריט הראשון היה פילפל ירוק דק קטן אחד (שקניתי לתיבול מרק) בחשבון הופיע 1.91 - נראה לי מוגזם, הסתכלתי במחיר לק"ג- נראה תקין אבל המשקל 345 גרם לפילפל קטן אחד????... זה הפעיל אצלי פעמון אזעקה וניגשתי ישר לקופאית וביקשתי ממנה לשקול שנית את הפלפל הפעם הראה המשקל 352 ג' זה הלחיץ אותה והיא ניגשה לקופה אחרת ושם הפלפל שקל 105 גרם!!!! כמובן שהוצאתי מהעגלה את כל הירקות...לקח לקופאית הראשית חצי שעה לבטל ולשקול מחדש וקיבלתי 15.60 ש"ח בחזרה....שום התנצלות....שומכלום....תארו לעצמכם כמה אנשים שילמו תשלום מופרז על קניותיהם היום.... בשלב כלשהו ניגש מנהל הסניף ולחש לקופאית ושידוע לו שהמשקל הספציפי בעייתי. לא היה לי כח לצעוק -וגם בזבזתי על העניין המון זמן- ועזבתי. זו שערוריה!!!!!! אז תפקחו עיניים ....גנבים כולם!!!!!!!

תגידו, איך אתן הייתם נוהגים במקומי?

האם הייתם פונים לרשות לצרכנות? מבקשים פיצוי? מה לדעתכם צריך וכדאי לעשות ע"מ למנוע הישנות הונאות שכאלה??

maxima

New member
חונה...מאחר וקיבלת את ההחזר

ולא ניזוקת לא ניראה לי שתיזכי בפיצוי

offe

New member
../images/Emo50.gif יעלי עם הקומונה

נכנסתי, רפרפתי, אולם מאחר ויש לי פרוייקט עצמי לגמור שמעסיק אותי, איני יכולה להתפנות לעוד ועוד חומרים - אני בטוחה שמי שאוהב איך אומרים את הז'אנר הזה - ייהנה ועוד איך. שיהיה לך בהצלחה והמונמון משתתפים. offe

emmy5

New member
חונה ,טוב שפרסמת את זה ..היום

כבר בדקתי ..אבל לא נתן תמיד לבדוק אפשר לפרסם בעיתונים ...

offe

New member
רמאות במרכול ../images/Emo4.gif צריך שריף ../images/Emo150.gif

חונה, לפני מספר שנים - חברתי (הייתה חברתי) מספרת לי כי במרכול השכונתי שאנחנו קונות (מאוד יקר שם אולם הסחורה מאוד מעולה) פשוט מרמים בקופה. היא אישית כל פעם תפסה אותם - הסתכלה על המחיר על גבי המוצר והוכיחה להם שעל סרט הקופה המחיר שונה. כל פעם החזירו לה כסף מזומן. היא המשיכה לקנות שם מהסיבה שהייתה פורטת אצלהם שיקים וזה היה נוח לה, וגם שקיבלה תמיד את כסף המרמה חזרה. כשאמרתי לבעלי ז"ל בוא נפסיק לקנות שם - לא רצה כי הוא אהב סחורה יוקרתית וכמה שקלים אמר שלא מזיזים לו. גם אשת הבוס שלי לשעבר הייתה קונה שם - וכשחברתי סיפרה לה על המרמה - היא אמרה אני אוהבת לקנות פה כי הסחורה מעולה ואני בכלל לא בודקת את סרט הקופה ולא מעניין אותי (מצבה הכספי מעולה). נו, אין במדינה אדם שמוכן להתלונן בפני הרשויות כל זמן שהוא מסדר לו את ענייניו כראות רצונו. אגב, יום אחד בקו-אופ לידי - הייתה קופאית חדשה - קניתי מספר דברים קטנים ויצא 113 שקלים - אוף אמרתי לעצמי זה לא יכול להיות - בדקתי והתברר שהיא טעתה בכמעט מאה שקלים. עקבתי אחרי אנשים אם הם בודקים את הסרט קופה - נאדה - לא בודקים. אני מאז בודקת - יותר נכון מרפרפת ורואה אם אין משהו חריג. אז אם אכפת לכם - תבדקו - תדרשו - תתלוננו. סליחה שגוזלת מזמנכם - עוד סיפור קטן: עומדת בקופה - לפני אשה הדוברת רוסית שמה מספר מצרכים על הדוכן - ובידה מחזיקה שקית נוספת עם מוצרים אותם לא שמה על הדוכן - הקופאית גם דוברת רוסית - הן מדברות ביניהם - הקופאית רושמת את המוצרים - ואני מחכה שהלקוחה תוציא את שאר המצרכים - נאדה - עוברת מבלי לשלם. אני המטומטמת - ניגשת לקופה הראשית - זה עיצבן אותי - ומבקשת את המנהל להתריע על משהו שלא כשורה - הוא פשוט לא מגיע - לא מגיע - אמרתי לעצמי באמת מטומטמת - הרי לאף אחד לא אכפת - והלכתי הבייתה. offe

דרדרית

New member
../images/Emo41.gifלעיתים הטעות היא בתום ../images/Emo23.gif

למדתי לבדוק את הסרט! זה לא גוזל זמן רב אבל נותן הרגשה ש"אתה לא פראייר של אפאחד" ההתחלה הייתה ב"מקרה"- בדקתי ת'סרט ושומו-שמים: הקופאית תקתקה במקום 2 חלות ליום שישי שקניתי- 22 חלות!! כמובן שהטעות התגלתה ומאז אני עוקבת. אבל- יש טעויות מסוג אחר והן ההבדל בין מה שרשום על המוצר לבין מה שהסרט מראה. ההפרש הוא תמיד לרעת הצרכן. אני "נהנית" להראות לקופאית/למנהל הסופר/לאחראי... ולעיתים זה הפרש רק של מספר שקלים. תמיד הם מחזירים! זה כבר עיקרון מטופש. אבל- זכותי כצרכן לשלם על המחיר שנקוב על המוצר וזכותי הגדולה יותר היא לקבל תמורה מלאה בעד כספי!

eruka6

New member
יש מקום להתלונן../images/Emo108.gif

קרןב לודאי שמאות קונים שילמו מחיר יקר לקניה שלהם

מנורה

New member
יריך להתלונן במועצה לצרכנות|פטי

או בלשכת המסחר והתעשיה. צריך רק לכתוב מכתב ולצרף את החשבון מנסיוני זה פועל והם מטפלים בכל תלונה. זו גם הסיבה מדוע יש את התוכנית "כלבוטק" ו"אמנון לוי" כי יש עדין אנשים שאכפת להם. ורק כך אפשר במקצת למגר את הגנבות. בשנים האחרונות אנשים למדו להתלונן על מוצרים פגומים ולהגיש תביעות קטנות מי שלא יודע אלה תביעות עד סך 5,000 ש"ח שהאזרח יכול להגיש לבית המשפט ללא יצוג של עורך דין. בית המשפט מנסה לפשר בין הצדדים ובאם לא ניתן הוא ממנה מומחה מטעמו שמגיע לבית התובע ובודק את הסחורה הפגומה והשופט קובע את פסק הדין על פי חוות דעתו.

bimbo.

New member
חונה, לדעתי את צריכה להתלונן.

אם לא מתלוננים, זה נותן לגיטימציה להמשיך בהונאה.

izuizu

New member
בקר טוב מנורה בקר טוב לכולם

תקון קטן : תביעות קטנות אפשר להגיש עד 18.000 שקל ולא עד 5000

dani 123

New member
מזל טוב חונה הגעת לראש השער

הנושא שהעלת הוצב בראש שער תפוז, לפחות כאשר נכנסתי

למעלה