אמון.

ganeden02

New member
../images/Emo41.gifאמון.../images/Emo41.gif

בעת פרידה מבן זוג/ בעל/ חבר יכול להווצר משבר אמון, אכזבה, פחד מזוגיות שניה/פרק ב. האם גם אתם חווים פחד זה? משבר אמון או חוויתם? ויותר מכך..איך ניתן להתגבר על משבר אמון זה ולהיות עם מישהו חדש, לתת אמון, להפתח בלי הפחד להפגע שוב?.. אשמח לתגובות ותשובות כנות. תודה ושבוע טוב עדן.

לוקח זמן עד שמתבשלים לפרק ב ויש

עוד כמה נקודות ציון בדרך שצריך לעבור אבל קודם כל צריך לבנות איזו שהיא מסוגלות אישית ואז ידי אמון במסוגלות הזו ניתן להתגבר על הפחד

פעם כן, ופעם לא...

כשחווים משבר אמון, משהו בפנים נשבר, בזה אין ספק. אבל שניה אחרי הפרידה צריך לחזור ולתקן את השברים. קודם כל בשבילנו, ואחר כך בשביל האחר. חשוב להבין שלא כולם אותו דבר, ואסור לנו להיכנס לקשר חדש עם משקעים מהעבר, כי בלי אמון בסיסי אין ולא יכול להתפתח שום קשר. הדבר היחידי שצריך לקחת מהעבר זה לקחים להתנהגות בעתיד. ואחרון, מוכנות לפגיעה חייבת להיות תמיד, אם כי אנחנו אמורים להיות מנוסים וחכמים מפעם לפעם.

ganeden02

New member
מסכימה לגבי המוכנות לפגיעה..

אך מה קורה ונפגעים פעם אחר פעם? ולא, אני לא מדברת על עצמי אלא באופן כללי. איך ניתן לשקם את האמון?

לשקם אמון...

בד"כ הייתי מתייחס לשני הצדדים.. הצד השני כצד שאמור לעשות צעדים בוני אמון, ולצד הנפגע. מאחר ולא מדובר על יחסים עם הצד הפוגע, אנסה להתייחס רק לצד הנפגע. אם מישהו נפגע פעם אחר פעם, נדמה לי שהוא צריך לעצור לרגע, ושלאול את עצמו למה הוא נפגע פעם אחר פעם. האם הפגיעה היא אותה פגיעה, או כל פעם זו פגיעה אחרת. איך הוא מגיב לפגיעה? מה הוא לוקח איתו לפעם הבאה? האם הוא מפיק לקחים? האם הוא נותן לצד השני אשראי בלתי מוגבל כבר מהדקה הראשונה? קצת קשה לכמת את זה, אבל לדעתי יש להתחיל יחסים עם אמון של נגיד.. 10% , ולהגדיל את האמון כלפי הצד השני, עם התקדמות היחסים. כמובן שצריך להפעיל שיקול דעת, וההגדלה צריכה להיות בהתאמה למעשים של הצד השני. רק מי שראוי לאמון, יקבל אותו !!!

destiny36

New member
לפעמים זה לוקח יותר זמן

ולפעמים פחות זמן. העיקר זה את מי פוגשים בפעם הבאה. בעצם אנחנו פוגשים במי שאנחנו בוחרים. ואת מי שאנחנו בוחרים זה בא מתוך המקום בו אנחנו נמצאים. כך שבעצם צריך לצאת מתוך משבר כדי לא להכנס לאחר.

למעלה