התנהגות פורצת גבולות ונורמות -המלצה על דרך
שלום , אני אם לילדה בת חמש וחצי שאמצתי מאוקראינה ( בגיל שנתיים פלוס). הילדה בגן חובה ומדברי הגננת יש בעיה בהטמעת החוקים והגבולות של הילדה בגן ,הילדה נגררת אחרי ילדים "מושכי אש ", מעוללת מעשי קונדס חמורים כגון : לקיחת חפצים מתאים של ילדים אחרים , הוצאת חפצים מציוד הגן , קריעת ספר מהספריה בגן ועוד . אוסיף לציין שחלק "ממעשי הקונדס" הם בשיתוף פעולה עם הילדה המתסיסה ויש גם הפרעות עצמאיות לכיתה בשעת הריכוז , השתוללות בעת חוג בצהרונית ועוד . הסביבה בגן תוססת מאוד (לכיוון הלא חיובי ..) , המסגרת היא של גן בחטיבה צעירה שהיא מסגרת פיזית לוחצת וחלל בעייתי ,כפי הנראה המסגרת והדרישות מלחיצות את ביתי וקשה לה למצוא שלוות נפש/ לימוד/ עשייה כייפית במסגרת הגן לעומת אושר גדול ותפקוד נפלא מחוץ לכתלי הגן . המצב כרגע : • הילדה לא מספרת לי על "מעלליה" בגן – לשאלותי התשובות הם : שכחתי , אני לא זוכרת , כלום .אם אני מתארת אירוע מתוך ידיעה (לדוגמא : "לצבוע/למרוח/ללכלך" בצבעי גועש את המדפים בחדר הפעילות ) היא שותקת מסתכלת לי לתוך העיניים ופורצת בבכי קורע לב ואמיתי . • הילדה מורחקת (יחד עם הילדה מתסיסה) למנהלת ,ננזפת ומוענשת בשל מעשיה (למרות שהיא נגררת – אבל את מי זה מעניין היא חלק מהבלאגן ..) ,מבטיחה לשפר התנהגות ולא עומדת בזה ואני מרגישה זה כואב לה . • הילדה מתנהגת כאילו יש עולם בגן ובהפרדה מלאה יש את שאר העולמות: הבית , החברים , החוג שבהם מתנהגת אחרת לחלוטין ,ונהדרת . לסיכום :נראה לי שהילדה במצוקה רגשית/התנהגותית הנמצאת אצלה עמוק בלב ללא שותפים, וטיפול/סיוע מתאים עשוי להצליח לפתור בעיה זו . המטרה שלי : להביא את הילדה להתנהגות "נורמטיבית " עם גבולות וחוקים ברורים במסגרת החינוכית שבה היא נמצאת (היום גן , עוד שנה כיתה א וכל המסגרות המחכות הלאה ...) בדומה להתנהגותה בבית , אצל חבר , בחוג אחר , תוך ידיעה שהיא מאומצת ויש "בור לא ידוע " שאני מניחה תורם להתנהגות / רגשות לא מוכרים לי אצל ביתי הבאים לידי ביטוי בחריפות במסגרת החינוכית ששם היא מבלה את רוב יומה . איך עושים את זה ? איזה כיוון טיפולי לקחת ? המלצות על מטפלים בתחום . המון תודה לאמא מאוד מאוד מודאגת