זה לא כל כך עניין של "החשבות"
כאשר המוצר אינו בצורה בה הוא מופיע בטבע, אלא תוצאה של תהליך כלשהו, הוא "מעובד". בדרך כלל לא מתייחסים למעיכה או לבישול כאל 'עיבוד'. אבל הפקה של חומרים עם תכונות שונות משל המרכיבים הם 'עיבוד' לכל הדעות, שבמהלכו לפעמים אובדות תכונות רצויות ולפעמים נוספים מרכיבים לא רצויים. במיוחד במקרה של עיבוד תעשייתי, לעתים קרובות ישנו גם זיהום מיותר של הסביבה, המצטמצם למינימום כאשר אוכלים מזון בצורה הקרובה למופע הטבעי של מרכיביו (מבחינה זו רצוי גם לאכול ממקורות מקומיים ככל האפשר. הסעה של מזון למרחקים ארוכים כרוכה בהרבה זיהום מיותר).