איפה הבושה?

silverhawk

New member
../images/Emo41.gifאיפה הבושה?

סלחו לי על הסטייה מנושא הפורום, אך אני מעוניין להעלות נקודה שונה. שלשום הובא למנוחות שמעון ויזנטל, הידוע בכינויו 'צייד נאצים'. למי שלא מכיר בפרוטרוט את האדם ופועלו הנה תיאור קצר: לאחר שיחרורו ממחנה מטהאוזן ע"י האמריקנים בסיום מלחמת העולם השנייה, שמעון ויזנטל שם לעצמו למטרה לאתר ולשפוט את פושעי המלחמה הנאציים ועוזריהם אשר הסתתרו ברחבי העולם. הוא היה הראשון אשר השיג מידע לגבי מקום הימצאו של אדולף אייכמן, ויש אומרים כי המידע סייע למוסד בלכידתו, מספר שנים מאוחר יותר. צורר מפורסם נוסף אשר נתפס על ידו היה פרנץ שטנגל, מפקד מחנות ההשמדה סוביבור וטרבינקה. במהלך השנים, פועלו של שמעון ויזנטל הביא ללכידתם של יותר מ-1000 מהמרצחים הנאצים ותומכיהם. מי לא נכח בהלוויה שלשום? סגן נשיא הפרלמנט הרוסי היה שם, שר מממשלת גרמניה, שגרירים מאוסטריה, אנגליה, פולין ועוד, נציגים מארה"ב ומהאיחוד האירופי - כולם היו שם. מי לא היה שם? מי לא היה, אתם שואלים? ובכן, לא היה ולו שר אחד מממשלת ישראל הנבחרת. 19 שרים מכהנים בממשלתנו היקרה, אך אפילו אחד מהם לא הטריח עצמו להראות נוכחות, שלא לדבר על ראש ממשלתנו או על נשיאנו היקרים. שמעון ויזנטל מייצג הרבה יותר מאשר את 'שמעון ויזנטל' האדם. 'צייד הנאצים' מייצג עם שלם שלם שקם מהריסות הפשע הנורא ביותר בהיסטוריה האנושית. הוא מייצג לא רק את צמד המילים הידוע 'לא נשכח', אלא גם את חציו השני, אשר באופן אירוני נשכח כמעט - 'לא נסלח'. שמעון ויזנטל הוא הפרט המעיד על הכלל, המוכיח לעם היהודי ולעולם כולו כי לא ייתכן ולא ניתן אף למרצח אחד לחיות בשקט. 'צייד הנאצים' הוא האדם שהחזיר למדינת ישראל את כבודה בימים בהם היא בחרה שלא לרדוף עד חורמה את הנאצים המסתתרים. שמעון ויזנטל הוא הרבה יותר מסתם 'שמעון ויזנטל'. שמעון ויזנטל מייצג את רוחה ונפשה של מדינת ישראל הצעירה שקמה מחורבות אירופה. מותו של שמעון ויזנטל מייצג את תומה של תקופה. ולהלוויתו של שמעון ויזנטל לא הגיע ולו שר אחד מממשלת ישראל. התירוצים העלובים שנשמעו רק מגבירים את הכעס והזעם. שרת המשפטים, ציפי ליבני: "המידע על מועד ההלוויה נמסר מאוחר ולא אפשר את השתתפותה של השרה". שרת התקשורת, דליה איציק: "השרה שהתה בכנס של משרד התקשורת בים המלח מיום חמישי בערב." שרת החינוך, לימור ליבנת: "זו אחריותה של מזכירות הממשלה שלא דאגה לעדכן בשבר מועד ההלוויה." ועוד ועוד ועוד. השרים לא עודכנו על מועד ההלוויות? מסתבר שפירסומים בכל העיתונים הגדולים במדינה אינם פירסום מספיק לשרינו המשכילים. אני מניח שהאשמה נופלת על משרד החינוך שלא שם דגש מספיק על הבנת הנקרא לפני שנים לא רבות... הרי ברור לכולם כי אם אחיו, בנו, או חברו מכיתה ג' של שמעון ויזנטל היה חבר מרכז ליכוד, ביבי היה הראשון בטור הנואמים בהלוויתו, ואריק היה מנסה לחטוף ממנו את המיקרופון, תוך קריצה לשמאל. אם הוא היה יו"ר חברת החשמל, השרים וחברי הכנסת השונים, מהימין ומהשמאל, היו מחכים בתור להניח זרים על קיברו. אך זה לא המצב. איפה הבושה?
 

the mnm factor

New member
לא קראתי כל מה שכתוב

אבל רוח הדברים בהחלט מקובלת עליי... ועצוב לי לראות כזה דבר. ראית מה הייתה תגובתו של נשיא המדינה לדבר? שאלו אותו מדוע לא היה נוכח ותשובתו הייתה: "אין תגובה". בושה.
 

Che guevera

New member
הם עסוקים עכשיו בהשרדות פוליטית

ולכן אין לשרי האבודה והליכוד זמן להלויות ,למזלנו הטוב אין כרגע הלויות משלנו שמעון ויזנטל זכרו לברכה אכן ראוי לכל הכבוד,וחבל ששרי הממשלה וראש הממשלה הרודן לא מצאו את הזמן לחלוק לו כבוד אחרון
 

Che guevera

New member
ועוד דבר

יש בממשלה אגף שלם העוסק בטכסים הלויות לאזכרות לכל מיני חבר'ה שועי עולם ושרי וראשי ממשלה לשעבר שהלכו לעולמם,והם כנראה באמת נרדמו בשמירה. אני לא יודע מי אמר את זה אבל במקרה זה הצדק עימו,כי מי שמארגן הלויות ממלכתיות הוא אותו אגף הנזכר לעיל,והוא גם אחראי להוציא הזמנות וכיו"ב. לדוגמא: כשרבין התאבד בככר אגף זה תוגבר עד לזוועה,הוספו שם אנשים שעד היום מסתובים בחוסר מעש ומחכים לעבודה. וכנקרה על דרכם מקרה צודק וזועק לשמיים-הם נרדמו ואו מישו הרדים אותם כדי לא להאפיל על מה שקורה עכשיו במערכת הפוליטית
 
למעלה