מקורות מחז"ל
ב"ה אמא שלי הכינה לא מזמן חוברת שכזאות ,רק שכל המקורות הם תורניים ובגלל שאמרת שכל רעיון יתקבל בברכה אז להלן לקט : הפליגו החכמים במצוות הנישואין ואמרו: "כל מי שאין לו אישה, שרוי בלא שמחה, בלא ברכה, בלא טובה, בלא תורה, בלא חומה בלא שלום." (יבמות ס"ד) "אי אפשר לאיש בלא אישה ואי אפשר לאישה בלא איש ואי אפשר לשניהם בלא שכינה" (ירושלמי ברכות ט ,א) איש ואישה זכו - שכינה ביניהם,לא זכו -אש אוכלתם (תלמוד בבלי ) אפילו יבנה לו אדם בתים וארמונות לרוב עדיין לא מצא בית, עד שישא אשה. מצא אשה – מצא בית. ואין הבית נקרא על שם האיש אלא על שם האשה. חכמי ישראל ונבוני דעה ויודעי רזי עולם הם אמרו: "ביתו" – "זו אשתו" {יומא ב´) אמר ר´ אלעזר: כל אדם שאין לו אשה אינו אדם, שנאמר: זכר ונקבה בראם- ויקרא את שמם אדם. (יבמות סג) "ויקרא את שמם (לשון רבים) אדם" (לשון יחיד)- בא הכתוב ללמד, שאינו נקרא אדם אלא לאחר שנשא אשה. לא נשא אשה- אינו אדם. אמרו עליו על אגריפס המלך שעבר (פינה הדרך) מלפני הכלה – ושבחוהו חכמים. אמרו לו: מה ראית (לעשות כן) ? אמר להם: אני נוטל כתר בכל יום, וזאת תטול כתרה שעה אחת. (שמחות יא´) אלוהים, מושיב יחידים ביתה, אשר בראת את האדם, והתקנת לו ממנו בנין עדי עד ואשר ברכת אותם. אתה, המשרה שכינתך בין איש ואשתו, זכה אותי ואת אשתי / בעלי לחיות באהבה ואחוה, והשכן בינינו שלום ורעות, להודע זה לזה בכל עת מחדש, לבל נפל בחבלי ההרגל והשגרה, שנתחדש ונמצא חן תמיד זה בעיני זה. זכנו לדעת מתי היא עת לחבק ומתי לרחק מחבק, לכסף זה לזה תמיד באהבה גדולה, להיות נוחים זה לזה, מכבדים זה את זה ומבקשים לתת ולא רק לקבל, שמחנו זה בזה כשמחך יצירך בגן עדן מקדם. (על- פי ספר תפילות שכתב ר´ נתן מנמירוב, תלמידו של ר´ נחמן מברסלב.) שיר של הרב יעקב אלישיב השמח בחלקה "אהבה התלויה בדבר- בטל דבר בטל אהבה " גם האוהב ישרים בגלל ישרם ,צדיקים בגלל צדקתם -גם זו אהבה התלויה בדבר. (באור "תפארת ישראל" לפרקי אבות) אם בנשואין כמו במסעדה - בסוף אתה בוחר, מזמין את שלך לידך רעך,פתו בסלו ואתה רואה וניחם - אך, מדוע לא אותה. אם בנישואין כבמסעדה תבוא לאכול אותה - תמיד יש אחרת ובטן רשעים תחסר. אם בנישואין כמו במסעדה תבוא לאכול אותה, סוף דבר אתה בוחר מזמין ואכלת אותה. אך אם בנישואין תבוא לאכול איתה ואתה בוחר גם מזמין גם לה איתך, אז מן האחת תדע האכילה כולה מן האשה תאיר לך הנשיות כולה וכולם נקבצו באו לך כי איזהו עשיר - השמח בחלקה. כי לא אותה אכלת, כי אכלת אתה.