שיר השבוע: Here, In My Head

noosh

New member
../images/Emo40.gif שיר השבוע: Here, In My Head

Disclaimer - אני לא באמת מכירה רקע או סאבטקסט. ניסיתי לחפש, אבל לא מצאתי דברים שטורי אמרה על השיר, אז אני לא יודעת על מי הוא נכתב או מה היתה הסיבה. הניתוח כאן הוא איך אני מבינה את השיר, בעיקר איך הוא מתקשר אליי. אז השיר Here, In My Head יצא בשנת 1992 כבי-סייד של Crucify. טורי חשבה לחכות איתו עד Under The Pink, למעשה היא כתבה אותו כשהיא כתבה את Pretty Good Year, אבל בסוף שחררה אותו כ-B-side. השיר, לדעתי, מדבר על קשר בלתי אפשרי. In my head, I found you there And running around, and following me But you don't dare, now But I find that I have now more than I ever wanted to טורי סיפרה שהשיר בא אליה מהמקום שבין החלומות למציאות. שהיא לפעמים בחלום ומרגישה שהיא חיה באמת, ואז היא מזכירה לעצמה שזה לא באמת קורה, שזה הכל בראש שלה (וואי, הזדהות מטורפת). אני חושבת שזה גם מעבר לזה, מעבר לחלומות. אלו תקוות, שאיפות, רצונות שאנחנו מפתחים, בונים לעצמנו בראש ארמונות ואנשים, וזה נשאר רק בראש שלנו. והבחור הזה רץ בראש שלה, רודף אחרי המחשבות שלה, אבל במציאות הוא לא מעז. אני חושבת שהמשפט האחרון מגיע משלב מאוחר יותר, שהיא מבינה שהיא לא צריכה את כל זה באמת, שיש לה יותר. So maybe Thomas Jefferson wasn't born In your backyard, like you have said, and הוא משקר לה - מספר לה דברים גדולים, כאילו תומס ג'פרסון (נשיאה השלישי של ארצות הברית, מכותבי מגילת העצמאות האמריקאית ומנהיגי מלחמת האזרחים) נולד בחצר האחורית שלו. היא אומרת את זה כאילו בהשלמה עם השקר - אז אולי תומס ג'פרסון לא נולד בחצר שלך, אז בסדר, שיקרת לי. אתה עדיין כאן. Maybe I'm just the horizon you run to When she has left you there זה אחד המשפטים שהכי נחרתו לי בראש. ההרגשה הזאת, שהיא ה-runner up, שהיא רק האופק שאליו פונים כשהמישהי האמיתית לא נמצאת. היא חיה כל הזמן בהרגשה שהיא לא אמיתית. "אופק" הוא מושג מופשט, לא-נתפס. אנחנו לא באמת יודעים לשים את הגבול ולהגיד איפה האופק, אנחנו לא באמת יכולים להגיע אל האופק, אנחנו לא יכולים לגעת בו. בזה שהיא משווה את עצמה לאופק, היא מבטלת את האפשרות שהם באמת יהיו יחד. וזה די מוזר, כי פתאום היא הופכת להיות הבלתי-מושגת. זה פשוט שהוא רוצה אותה כתחליף, ולא בגללה. והיא לא יכולה להתמודד עם זה, עד שהיא נעלמת. And you are here, in my head And running around, and calling me אתה עדיין פה, בראש שלי, קורא לי, רץ, רודף Come back, I'll show you the roses, I'll brush-off the snow And open their petals again and again באתר hereinmyhead הם כותבים את שתי השורות האלה כציטוט, שזה מה שהוא אומר כשהוא קורא לה, בעצם. האמת שזו הפעם הראשונה שחשבתי על זה ככה, תמיד ראיתי את זה אחרת, שהיא קוראת לו. וזה החלק השני שאני הכי אוהבת בשיר הזה, את הקריאה הזאת. היא מושכת את ה-Come back, כך שהוא יוצא ממש טיפה מעבר למשקל (אבל ממש טיפה), וזה תמיד גורם לי להחסיר פעימה. החריגה הזאת הופכת את הקריאה למשהו עמוק יותר, אפילו עד כדי צורך - בוא, אני אראה לך את הורדים, אני אבריש את השלג, אני אפתח את עלי הכותרת שלהם שוב ושוב ושוב, כמה שתרצה, ולא משנה שחורף והם סגורים. היא תעשה הכל כדי שהוא יגיע, ייצא מהראש ויופיע מולה. And you know that apple-green ice-cream can melt in your hands I can't. so כל השיר הזה, לפחות עד עכשיו, עושה לי הרגשה של חורף, אבל חורף שקט, לבן כזה. אפילו לא סוער, כזה של שלג בחוץ ולהשאר בבית ושהסערות העיקריות הן בראש שלך. ואז טורי כותבת על גלידה - ולא סתם, גלידת תפוח ירוק, מהסוג החמצמץ הזה, המרענן. והיא נמסה בידיים שלו. והדימוי הזה שובר לי את החורפיות מצד אחד, ומעצים אותה מהצד השני. כי הגלידה נמסה, אבל היא לא. וזה צעד אחד נוסף בדרך שלה להשלמה. זו הקרירות שהיא משדרת לו, על אף הרצון שלה להיות איתו, זה חלק מהדילמות הפנימיות שלה, והיא גם מפגינה את זה כלפיו. מצד אחד היא לא יכולה לימס בידיים שלו, כי הן תפוסות ע"י מישהי אחרת. ומצד שני, היא לא יכולה כי היא פשוט לא יכולה, כי היא לא נותנת לעצמה, כי הוא לא שלה. I held your hand in the fair And even forgot what time it was והיא עשתה הכל בשבילו, היא החזיקה לו את היד וליוותה אותו, והיא אפילו איבדה את תחושת הזמן. אינ לא יודעת מה אתכם, אבל לי יש תחושת זמן מטורפת - אני תמיד יכולה לדעת מה השעה, עד לרמה של 5 או 10 דקות. אם אני מאבדת תחושת זמן, סימן שמשהו ממש מיוחד קורה, שאני ממש נהנית, או שאני פשוט שוכחת את כל מה שסביבי. אינ רואה באובדן תחושת זמן סימן להתנתקות מהעולם החיצוני והתחברות לסיטואציה בכל העוצמה האפשרית, והיא עשתה את זה. היא הרשתה לעצמה להסחף לחלוטין פנימה. And even Thomas Jefferson wasn't born in your backyard Like you have said, and Maybe I'm just the horizon you run to when She has left you And me, here, Alone on the floor, you're Counting my feathers as the bells toll אתה אולי בראש שלי, אבל במציאות אני לבד כאן, על הרצפה. עם השורה האחרונה קצת הסתבכתי - אני לא ממש יודעת מה הקשר של הנוצות. אני יכולה רק להקביל את זה לבית הקודם, ולדמות את צלצול הפעמונים לפעמוני הנשף, שמזכירים לה מה השעה, מחזירים אותה לקרקע. זה אפילו מזכיר לי קצת את סינדרלה, שנסחפה ואיבדה תחושת זמן, עד שהפעמונים החזירו אותה למציאות. אולי היא פשוט צנחה, והדימוי הוא של ציפור. והוא רק סופר את הנוצות שלה, לא מתאמץ להרים ולנסות לעזור. You see the bow and the belt And the girl from the south All favourites of mine, you know them all well גם כאן היה לי קצת קשה - הקשת והחגורה והנערה מהצפון, נשמע לי קצת קשוח. כאילו שהיא מתחילה לבנות את המגננות שלה, את החומות. לחסום אותו מהשוטטויות הארוכות והחופשיות בתוך הראש שלה, להציב לו גבולות. הוא מכיר אותם כ"כ טוב, אולי כי היא מפנה אותם גם כלפיו. כמו שהיא לא נמסה בידיים שלו, היא גם מתגוננת. אולי הנערה הזאת היא צד אחר שלה, שהיא מראה לו כשהוא חודר עמוק מדי לתוך המחשבות שלה.

noosh

New member
../images/Emo27.gif../images/Emo27.gif

And spring brings fresh little puddles that makes it all clear Makes it all החורף נמס עכשיו, והאביב מביא איתו שלוליות מבריקות שהופכות את הכל לבהיר יותר, למובן. כל החורף הזה, בחוץ ובפנים, מתחיל לנזול. אני מוצאת כאן אופטימיות, השלמה, והמון אומץ. יש אנשים שמעדיפים לחיות עם חורף תמידי בפנים. Hey, do you know? Hey, do you know what it's doing to me? Here, in my head ופתאום הצעקה הזאת, וזה החלק השלישי שהכי קשה לי. היא לא מתאמצת לשיר פה יפה או נכון, היא כמעט-צועקת - אתה יודע מה זה עושה לי? אתה יודע? אתה יודע כמה זה כואב, כמה כל צעד שלך בפנים מתיש אותי? והכל בראש שלה. כל התסריטים, כל המחשבות, כל הנשפים, כל הנוצות, החגורות, הנערות, האופק, הכל בתוך הראש שלה, והיא צריכה להתמודד עם כל זה. יש בשיר הזה כ"כ הרבה דברים שנוגעים, החל מהפסנתר ועד הדימויים. אני תמיד מוצאת את עצמי מקשיבה לו כשאני עמוסה כ"כ במחשבות, שאני מרגישה רדופה. הקריאה הנואשת הזאת פשוט מתחברת לי כ"כ עמוק, אין לאף אחד מושג מה זה עושה לי, ואני רוצה לצעוק ככה גם, לשחרר. אחד השירים הכי מקסימים שלה, לדעתי. והכי כואבים. אני אפילו קצת מצטערת שהוא לא יצא באמת ב-Under The Pink, יש משהו בקרירות שלו שממש מתאים לי לאלבום. אני אשמח אם תוסיפו את הדעות שלכם, ופרטי טריוויה, אם יש לכם. אלו שני הפני שלי ובעיקר המקום של השיר שאני מתחברת אליו. (
קרדיט לתמונה הקודמת לאיש הזה)

פעם שניה שאני קוראת את זה,

(רק הפעם בלי לבכות כי כתוב Pretty Good Year), ואני עדיין חסרת מילים. מדהים.

רות אן

New member
תודה רבה. אכן שיר מיוחד וחורפי

שמציייר תמונה ברורה (או לא ברורה) של יריד, הלבד, הפנטזיה, הגלידה, אושר עילאי שנמשך לכמה דקות ואז מתפוגג לאויר... מנגינה עצובה.

gelrad

New member
נראה לי שיש כאן ניצול האהבה...

Come back, I'll show you the roses, I'll brush-off the snow And open their petals again and again נראה כמו הבטחה לסקס ללא מגבלות. כלומר שבשביל שהוא יבוא היא תסכים לדרישות הסקס. כלומר הצד השני רוצה רק סקס, ומשתמש בה למרות הנזק שהוא גורם. שמוזכר בהמשך...

Sedna

New member
אחד השירים האהובים עלי

אני מאוד אוהבת בי-סיידס וזה אחד השירים הכי עצמתיים שטורי אי פעם שרה לדעתי. אני מסכימה מאוד עם כל מה שכתבתם והאמת שאין לי כל כך מה להוסיף אבל רציתי להגיב גם בשביל הפידבק
כל הכבוד ותודה רבה!!!

פלוטו24

New member
הפירוש שלך השאיר אותי

נפעם!
כתבת כל כך יפה וכל הכבוד לך שהעזת להשתפך ככה ולחשוף את רגשותייך לגבי השיר. אני מעריך את זה. לצערי עוד לא יצא לי לשמוע את ה b - side הזה (מודה באשמה), אבל בקרוב אשמע אותו. בכל מקרה, גם בלי לשמוע יודעים שהוא שיר מדהים. Maybe I'm just the horizon you run to When she has left you there רק טורי מסוגלת לכתוב משהו מופלא כל כך ולא לצאת קטשית... התאהבתי במשפט הזה.

noosh

New member
אתה חייב להקשיב לו

הוא פשוט מדהים. וכן, אני מסכימה בקשר לחוסר-הקיטשיות במשפט הזה. מרשים.

Blood Roses

New member
ההודעה שלי לא נשלחה../images/Emo10.gif

אני אוהבת את השיר הזה. אני אוהבת שאפשר לשיך לשורות ומילים בשיר שתי משמעויות, גם השורה שנכתבה כציטוט באתר מסוים, וגם אני בשמיעה ראשונה ונטולת ליריקס, חשבתי שהיא שרה "you and me, here, alone on the floor" ואז זה מסתדר עם המשך הבית ("you're counting my feathers as the bells toll"). תיקון קטן: הנערה מהדרום (south), לא מהצפון. כל הכבוד ותודה על ההשקעה

למעלה