Original DNA

New member
../images/Emo4.gif

אני מסתכל בפורום הזה ולא מרוצה. זה פורום קיבוצניקים, ולא נתקלתי פה עדיין בהודעה אחת שעוסקת באידיאולוגיה שלשמה הוקמו הקיבוצים, בהיסטוריה שלהם, במאבק בהפיכה הקפיטליסטית ובניוון החברתי במדינה הזאת.......כלום. כאילו נכנעתם לקושרים. כאילו לא אכפת לכם שמפעל של מעל 100 שנה הולך ונחרב, והכל בגלל היצר הרע ותאוות בצע של אנשים חסרי מעוף, מקיוואליסטים, דרוויניסטים ואנטי-אידיאליסטים. אני מביט בקיבוצניקים של היום, ומה שאני חש כלפי חלק הולך וגדל מהם מסתכם בלא יותר מבוז עמוק (איני רוצה להכליל, יש עדיין קבוצות לא מבוטלות של אנשי חזון בקיבוץ). איפה הרוח של פעם? איפה הדבקות במטרה? איפה הניסיון לקיים חברה אוטופית? איך נפלו גיבורים...

shahf

New member
תרגם לי את המשפט "מפעל של מעל 100 שנה"

תמצא לי קיבוץ בן מעל (מעל!!!) ממאה שנה...
זה כבר חסר סיכוי, הקיבוץ של פעם לא יעבוד עם החברה של היום. הקיבוץ של פעם שייך לעבר והיום תרצה כמה שתרצה (ותאמין לי שמבפנים כולים רוצים) הוא ישתנה, לא יעזור שום דבר.

Nipiy

New member
אתה לא רואה את התמונה הגדולה..אני אסביר לך

הדור שלי (חבר'ה שנולדו בשנות ה-80) ראו את השינוי הכי מהותי בקיבוץ..אני ראיתי איך משיתופיות כמעט מלאה הפכנו לחברה שכסף הוא על סדר היום שלה..ובכורח הנסיבות בצדק. החדר אוכל שסיפק 3 ארוחות ביום, לחם בכל שעה כמעט, חלב והכל סופק בלי כסף..ואתה חושב רגע מאיפה כל הכסף? אז וואלה אתה אומר לפני 20 שנה המשק הישראלי לא היה "מפותח" כמו היום וקיבלת לפי צרכים ונתת לפי יכולת..היום גם אם היינו רוצים לתת לפי צרכים זה כמעט בלתי אפשרי בגלל המשק שלנו..אולי אם תעביר את רעיון הקיבוץ לארה"ב הוא יעבוד שם כמו פעם, אבל בארץ זה אבוד, נכון עדיין נהנים ממותרות של קיבוץ (אם הקיבוץ מבוסס) אבל יש קיבוצים שהחליטו ללכת על הצד העסקי והם לא פחות טובים..אז הרעיון קצת נעלם, אבל יאללה צריך להתקדם ולחשוב לטובת החברה ולא להיות בבועה כל החיים. מקווה ששפכתי לך אור על הנושא.

yuv15

New member
גם הנוער של הקיבוצים השתנו :p

היום סמים סיגריות אלכוהול....הכל יש בכל מקום... הגיע גם לקיבוץ...

shahf

New member
ראית איך הנוער התקלקל?!

מסקס סמים ואלכוהול התדרדרו לסמים ואלכוהול, ואני שואל...לאן נעלם כל הסקס?!

Nipiy

New member
נכון גם הנוער השתנה..

היום משפחה שאין לה מחשב בבית נחשבת פרימיטיבית. יש כיום לא מעט קיבוצים שמתעסקים עם טכנולוגיה מתקדמת אז מן הסתם גם הנוער יתקדם..אז רפת, גד"ש, נוי, כל אלה כבר לא מדברים אליהם.

sAp14

New member
אצלנו בקיבוץ זה לא ככה.../images/Emo9.gif

לפחות ממה שאני יודעת,עדיין הבני נוער עובדים ברפת ובנוי והעוד מקומות עבודה בקיבוץ.

yuv15

New member
אבל תראי מה קורה בלילות...

כל אחד בלילה פותח לו איזה זולה של קבוצת ילדים שיושבים ומעשנים סמים כי תכלס אין מה לעשות בקיבוץ זה נכון אבל זה לא פתרון לעשות מה שהם עושים. בעיקר במקלטים של הקיבוצים פותחים זולה ויושבים ומתמסטלים. חבל!

yuv15

New member
נכון....ברור!!

אבל שימי לב שיותר מ60% בקיבוצים עושים את זה

למעלה