../images/Emo4.gif../images/Emo7.gif../images/Emo53.gif

היי, חבר שלי (בת 16) התחילה לעשן לפני שבועיים, היא מעשנת 3 סיגריות ליום. אני לא יודעת מה לעשות כדי לגרום לה להפסיק לעשן (אני לא ממש טובה בשיכנוע!
) והאמת, אני לא יודעת כמעט כלום על הנזקים של העישון בעצמי...מישהו יכול לתת לי כמה שיותר נזקים ולעזור אם אפשר?

טראפל

New member
אולי כתבה זו תעזור לחברה שלך

כפי שזה עזר לי בהצלחה מדוע כדאי להפסיק לעשן ? עישון מהווה גורם המוות הניתן למניעה !!! הפסקת העישון מביאה להארכת תוחלת החיים באופן משמעותי. יחד עם זאת הירידה בתחלואה והשיפור באיכות החיים הינה בולטת אף יותר. לחצו כאן לכניסה עכשיו לפורום לשאלות בנושא גמילה מעישון באתר דוקטורס. עישון מהווה גורם המוות הניתן למניעה!!! וזאת יותר מנפגעי מלחמה, טרור ותאונות דרכים. מידי שנה מתים בעולם כ- 2,000,000 איש ממחלות הנגרמות ע"י עישון. בארצנו שיעור התמותה מעישון הינו יותר מ- 30000 איש בשנה. הפסקת העישון מביאה להארכת תוחלת החיים באופן משמעותי. יחד עם זאת הירידה בתחלואה והשיפור באיכות החיים הינה בולטת אף יותר. שיעור התקפי הלב יורד כבר לאחר שנה באופן משמעותי. מבחינה נשימתית קיים שיפור בתפקוד הנשימתי באנשים עם פגיעה קלה והאטת ההתדרדרות המואצת באנשים עם פגיעה תפקודית קשה. הפסקת העישון מביאה לירידה בסכון להופעת מחלות סרטן כגון ראות ועוד. השפעות מטיבות אחרות בעיקר בנשים הינן הקטנת בריחת הסידן מהעצם (אוסטיאופורוזיס), הקטנת הסיכוי להופעה מוקדמת של הפסקת המחזור (מנופאוזה מוקדמת) וכן הקטנת היווצרות קמטים. מדוע עשן הסיגריות מזיק? עשן הסיגריות מכיל ניקוטין המהווה "חבילת פינוק" הגורמת לתלות (ראה פרוט בהמשך), אך יחד עמה מסתננים לגופנו כ- 4000 תוצרי בעירה שונים הגורמים לפגיעות שונות (דלקתיות סרטניות וכן פגיעה בחמצון התאים). בין התוצרים ידועים חומרי רעל שונים כגון: ציאניד פורמאלדהיד ועוד. מדוע קשה להפסיק לעשן? עשן הסיגריות מכיל ניקוטין שהינו חומר הגורם להתמכרות בדומה לסמים. מרגע שאיפת עשן הסיגריות הניקוטין מגיע למוח תוך כ- 10 שניות. בהגיעו למוח הניקוטין גורם לעלייה של דופמין ונוראדרנלין הגורמים לעלייה ברמת העוררות ותחושת הנאה. שימוש ממושך גורם לירידה בהשפעת הניקוטין דבר הגורם למעשן להגביר את מספר הסיגריות היומיות ובכך העלאת רמת הניקוטין הנצרכת (אפקט ההסתגלות). לאורך זמן ועם חשיפה ממושכת לרמות גבוהות של ניקוטין קיימות השפעות הפוכות הגורמות לדיכוי המערכת העיצבית. במצב זה הפסקת העישון כרוכה בסבל לאדם המעשן והופעת תסמינים שונים המוגדרים כתסמונת הגמילה (עצבנות, חרדה, נדודי שינה, קשיי ריכוז, פגיעה במצב הרוח ועוד). למעשה המשך השימוש בסיגריה הינו תגובת מנע לסבל הכרוך בהפסקת העישון!!! מהן השיטות המומלצות ע"י ארגון הבריאות העולמי להפסקת עישון? השיטות היעילות ביותר לגמילה מעישון מתבססות על טיפולים התנהגותיים, תרופתיים ו/או שילוב של שתיהן. יעוץ פרטני או קבוצתי נמצאו כשיטות ההתנהגותיות היעילות ביותר. בין התרופות השונות שנבדקו רק זייבן ותחליפי הניקוטין השונים אושרו ומומלצים לגמילה מעישון. כאמור השילוב היעיל ביותר הינו מתן טיפול תרופתי לתקופה של מספר שבועות (הקטנת האפקט הפיזיולוגי של הגמילה) במקביל לטיפול התנהגותי (המתמודד עם שינוי ההרגלים לטווח הארוך). חשוב לזכור שאף אחת מהשיטות המוזכרות לעיל אינה מבטיחה הצלחה של 100%. יש לדעת שגם לאחר הפסקת העישון המאבק על שינו ההרגלים נמשך. הכותב: ד"ר נוה טוב מנהל פורום גמילה מעישון באתר

SarcaSeriouS

New member
חומד. אני עוקב אחרייך...../images/Emo6.gif

צ'מעי, למה שלא תסבירי לה שהיא מוציאה כסף על מה שיהרוג אותה בסופו של דבר. כאילו אנשים משלמים למלאך המוות באופן חודשי כדי שימצא להם חדר טוב. אף פעם לא הצלחתי להבין מעשנים... כלומר, אני יודע שזה משהו פסיכולוגי כזה, שסיגריות עוזרות לאנשים במצבי לחץ. חוץ מזה, יש את הטיפוסים האוראלים שמעשנים סיגריות במקום ללעוס מסטיק. סיגריות = רצח. יש לי סרטון ממש חמוד על עישון, אבל לצערי הוא קובץ לא מתאים. חפיף... אתם יכולים להבין את הרעיון.... אז...שלא יעשנו אתכם!

חחחח

אני מתחילה להיות פרנואידית
אמרתי לה שזה יקצר לה את החיים ב-10 שנים...
אבל האמת זה לא טיעון כ"כ משכנע, ז"א, מה זה משנה אם תחיה עד גיל 70 או עד גיל 80? אני בכלל לא בטוחה ש*אני* רוצה לחיות עד גיל כזה זקן...ובכלל לא אכפת לה ממה שאני אומרת
ודווקא אין לה שום סיבה לעשן! אין לה סיבה להיות במצבי לחץ! יש לה חיים כיפיים, חברות טובות, בנים נדלקים עליה כל הזמן... היא מעשנת את זה בהשפעה של ידיד שלה
אוף...אני מתחילה פחות ופחות לחבב אותו...

ivg

New member
לינקים שימושיים בנושא העישון

סיסמא חדשה שהמצאתי: "העישון מזיק, העשן מציק, היגמל כעת, ותצא צדיק."

למעלה