../images/Emo4.gif../images/Emo53.gif

יש לי בעיה מאוד קשה עם אחד החמוסים שלי. החמוס חומוס (סייבל) מתנהג אלינו ממש יפה ואפילו משחק איתי כשאחריו לא רוצה ואפילו כבר נותן לי ללטף אותו (טוב, זה קורה בעיקר כשהוא עדיין מנומנם). אבל טחינה (לבקן) ממש מופרע - הוא מתעורר כל פעם שאנחנו פותחים את הדלת או כשאנחנו בחדר וישר רץ לכיוון הכפות רגליים ומנסה לנשוך. לפעמים הוא רץ אחרי בכל החדר ומנסה לנשוך ולא אכפת לו אם נושפים עליו או שמים אותו בכלוב. הדבר היחיד שמרחיק אותו למספר שניות זו צפצפה שאנחנו משמיעים כל פעם כשהוא נושך כי הוא ממש מכאיב. אני חושבת שהוא נמצא יותר מדי שעות ערות לבד כי חומוס ישן כל כך הרבה. האם כדי למצוא לו חברים מהסביבה כדי שישחק עם חמוסים אחרים כי אנחנו כנראה לא פתרון מספיק טוב בשבילו וגם כל הצעצועים. אם כן האם יש משהו מסביבות מודיעין??????????????

WTR

New member
אני לא חושבת שזה קשור לחברה

כמו שאמרתי לך, נשמע שהוא תוקף מתוך הגנה על טרטוריה. הוא צריך לסמוך עליכם, וזה יקרה עם הזמן. עד אז, תחנכו אותו בדרך שהמלצתי לכם. קראתם את הקישורים שנתתי לכם בנוגע לחינוך?

אשמח גם לקבל קישור בענייני חינוך

נףנף יחסית שלו ואותי כבר כמעט לא נושך וגם אז זה סביר, אבל אנשים אחרים הוא נושך מעט יותר ואשמח לשיטות אפקטיביות לחינוך, כולל צרכים, אם אפשר.

WTR

New member
בדיוק כמו שחינכת אותו לא לנשוך אותך

כך אחרים צריכים לחנך אותו לא לנשוך אותם. טיפ קטן: צא איתו לטיולים ותתן לאנשים ללטף אותו. תחזיק אותו ככה שהוא לא יכול לנשוך אותם ושהם ילטפו אותו בגב. ככה הוא יריח על עצמו ריח של אנשים לא מוכרים, ואולי יהיה חברותי יותר. על דרכי חינוך לא לנשוך אתה יכול לקרוא כאן (תכנס לשלושת הקישורים) ועל חינוך לצרכים אתה יכול לקרוא במאמרים ובשרשור הזה. שרשורים על חינוך לצרכים לא חסרים, תריץ חיפוש בפורום..

למעלה