שאלה..קובץ שתוקע מערכת בXP

drorlazar

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo35.gifשאלה..קובץ שתוקע מערכת בXP

היי, יש לי קובץ מוזר, זה הולך ככה: הורדתי קובץ וידאו מאי-מיול, שנשמר לספרייה של ההורדות, בכל פעם שאני מנסה ל"גשת" אליו (להעתיק, למחוק, לשנות שם, לפתוח), אותה תוכנה שאני מנסה לגשת דרכה תופסת תאוצה וכל הכח של המעבד (Cpu Usage) עובר אליה, ניסיתי דרך האקספולרר של ה-XP ודרך כל מיני תוכנות שמאפשרות "לפתוח" קבצים, בכל פעם התוכנה תוקעת את המחשב, וברגע שמפסיקים אותה מה-Task Manager הכל נהיה שקט, המקרה הזה קרה לי כבר בעבר, על אותו כונן קשיח ונראה לי שגם מבחינת המיקום הפיזי (על הדיסק המגנטי של הכונן) זה מתיישב על אותה נקודה, האם מישהו נתקל בזה בעבר? האם מישהו יכול להמליץ על תוכנה טובה למיפוי פיזי של הכונן הקשיח, משהו שמאפשר להראות מיקום של קבצים בסקטורים של ההרד דיסק? תוכנה שמאפשרת גישה ישירה לקובץ, כלומר משהו שעוקף את האקספלורר על מוטציותיו, כל עזרה, כיוונים
וחומר קריאה יתקבל בברכה
דרור

ronenb75

New member
מכיר....

דרור הי, גם לי היתה בעיה דומה, בעצם זהה.... ויותר גרוע מהכל, לא ניתן היה למחוק את הקובץ משום שהמערכת טענה שהקובץ בשימוש. נסיתי גם הפעלת מערכת הפעלה אחרת (אני מפעיל מספר מערכות על אותו מחשב) וכלום... רק הפעלה של WinPE נתנה לי סוף סוף להעיף את הקובץ לאלף עזאזלים..... בעיקר משום שהמחיצה היא NTFS וגם לינוקס לא יודע לכתוב ל-NTFS. העיקר שיש לנו Windows בסביבה....

ezaton

New member
זה לא ממש במסגרת הפורום

אבל הרצת chkdsk על הכונן הקשיח, עם שני ה- V מסומנים, ואתחול המחשב (כדי שיבצע את הבדיקה), אולי תפתור את הבעיה.

ronenb75

New member
נכון-לא במסגרת ונכון-אולי

במקרה הזה גם chkdsk לא ממש עזר. משהו בפניה ראשית של פונקציה קריאת הקובץ של windowZ (אולי הנסיון להציג את ה-icon או אולי הנסיון לעשות preview למרות שהתצוגה היא ב-details או אלוהים יודע מה) פשוט לוקחת את כל משאבי המעבד (לי יש dual אז רק אחד), ויותר גרוע, נסיון לחקור לעומק מי ה-proccess (מה לעשות, איש יוניקס צולל פנינה) מראה שהיחיד שלוקח את המעבד הוא explorer ולא שום thread שלו. זה סיפור מוזר שעדיין לא ממש הצלחתי להבין מה יש לו!

antidot

New member
איש יוניקס, אה ../images/Emo8.gif ?

אז אתה תסתדר לא רע עם Process Explorer או גרסת CLI בשם handle אוסף כלים שאני מחשיב כחובה: pstools - הולכים מצויין יחד עם gnu utilities, מה שמאפשר לך להשתמש בדברים כמו pslist | grep proces

ronenb75

New member
זהו בדיוק....

השתמשתי עם Process Explorer בתור איש יוניקס כדי לגלות איזה process לעזאזל נתקע לו ככה והייתי בטוח שאזהה איזה DLL עצבני או את האנטיוירוס או משהו.... כלום! הצלחתי לעקוב רק עד ה-Explorer, לא מעבר - לא שום handle ושום כלום. וואלה יופי! אז אני יודע ש-Explorer שונא את הקובץ, מה עכשיו?

מול

New member
עצה תמימה

האקספלורר של XP מוגדר כברירת מחדל להראות preview של קבצי מדיה ( תמונות ,סרטים וכיו"ב ) . דרך אחת להפטר מזה לתמיד היא להפסיק את כל הסרגל הימני ע"י my comuter ->tools -> folder options לבחור בחלק של ה task את האופציה "use windows classic... " אם מעוניינים להפטר מהקובץ בלבד ללא מעבר קיצוני ל classic view היא לצור קובץ טקסט ריק לסמן אותו ראשון ולאחר מכן בעזרת ctrl לבחור בנוסף את הקובץ המציק . כאמור העצה היא תמימה לחלוטין למי שלא מכיר את חלונות ויותר מתאימה לפורום תמיכה טכנית ,ונאמרה כי לפעמיים שוכחים את הבסיס

למעלה