gogoit

New member
איזה מעצבנים הם

כואב לאנשים שיש אנשים שיכולים לתרום גם מחוץ לצבא, והחברה מקבלת אותם. אם זה יוצא לפועל, לפחות שיעשו את זה מתחילת שנה חדשה, מהמחזור הבא של אנשים שעושים שירות לאומי, וככה הם ידעו מראש מה התנאים. אנחנו, שכבר התחלנו, מה? פתאום נופל עלינו חוק חדש, אולי לא היינו נכנסים לזה אם היינו יודעים? אני אישית כן, אבל זה סתם מעצבן.

אני ממש מסכימה עם החוק הזה..

בנות בצבא עושות שנתיים שירות, בנים בצבא עושים 3 שנים.. אין שום סיבה שאנחנו נהיה מיוחדים ונעשה שנה. אנחנו לא פחות טובים, ואולי אפילו יותר..
אנחנו יכולים לשרת שנתיים, להנות מהם, ולקבל מענקים כמו כולם. אני חושבת שמאוד עצוב אם מישהו נכנס למסגרת של השירות לאומי רק בשביל זה,אגב.

pure_as_fire

New member
את שוכחת משהו...

יש אנשים (והרוב במקרה הזה הם בנים) שלא יכולים לעשות שירות יותר משנה ולפעמים אפילו לא מצליחים שנה עקב מגבלות רפואיות\ משפחתיות ועוד שלל מקרים מיוחדים ואני אכן מדבר מדברים שראיתי. והשנה שהם והן, כן נותנים זה בלא מעט מקרים בעמל רב ובאמת בקושי גדול...כדי שזה יהיה לפחות רשמי... בקיצור, לא כולם בעלי אפשרות מלכתחילה לתת שנתיים, וזה לא הוגן לדרוש מאנשים (בנים או ובנות) שהסיבה שלהן לכניסה לשירות הלאומי, היא מתוך בעיה או בעיות שחוסמות לחלוטין גישה לצבא ומגבילות את היכולת להתמיד בשירות לאומי בלי לפגוע בעצמם או בסביבתם יותר מדי.

ועדיין,

רוב המשרתים בשירות לאומי הן בנות שמשרתות מטעמי דת. עליהן אגב גם דיברו בכתבה.. בכל מקום יש יוצא מן הכלל, גם בצבא. וליוצא מהכלל הזה תמיד מוצאים פתרונות יצירתיים..

Q T g i r l

New member
אני למשל

יצאתי על פטור רפואי ואני הולכת לשירות לאומי בגלל המסגרת הפחות נוקשה, בגלל הקרבה לבית ובגלל שזה יותר קצר וזה יאפשר לי לסיים ולהחזיק מעמד. אפילו עבודה אני לא מצליחה למצוא כ"כ בקלות. אז לדעתי זה לא פייר, ואין אפשרות להכליל. אז שיעשו את השינוי הזה בעמותות הדתיות ולא החילוניות ששם יש הרבה עם פטור רפואי

skretch

New member
אז זו תהיה אפליה דתית

ובגלל האפליה הזאת מתנדבות יעדיפו לעבור לאירגונים חילוניים.

Q T g i r l

New member
אז לדעתי

בכלל שלא יעלו את זה. זה התנדבות ומי שרוצה שתעשה שנתיים זה לדעתי לא פייר... =/ אנשים הולכים כדי למלא את החובה שלהם למדינה אבל לא כולם יכולים לעשות את זה במשך שנה וחצי שנתיים...

../images/Emo31.gif זה ממש לא נכון..לפי מה את קובעת דבר כזה?

וברגע שזה חוק לא ימצאו לך "פתרונות יצרתיים"...

אני מצטערת, אבל אחרי הכל החוק פשוט מוצדק.

גם אנשים עם פטור נפשי יכולים לשרת שנתיים, בקושי-אבל יכולים. הפתרונות היצרתיים הם לעזור לאותם אנשים לשרת את כל השנתיים המלאות.

למעלה