camel

reiazar

New member
../images/Emo4.gifcamel

מישהו יכול להמליץ לי על שירים טובים של קאמל? תודה מראש

לא שירים, כי אם אלבומים

2 האלבומים הכי טובים של הלהקה (לפי דעתי), הם מיראז' וסנואו גוס. אם אתה לא מכיר את הלהקה, אני ממליץ לך קודם להתחיל עם סנואו גוס, ואז לעבור למיראז'. 3 האלבומים האלה מצויים ברשימת 100 האלבומים הגדולים שבחרנו בפורום.

Wonder goat

New member
כן אני מסכיפ עם ורודה בהחלט

רק ךפי דעתי תתחיל על מירג' גי סנוו גוס היא מין יצירה מתוסבכת כזאת אז זה יותר כאמל למתקדמים

meandmeandme

New member
מה פתאום...

אני מאוד מקווה שהבנתי את ההודעה נכון. יש כל מני פיקשושים כאלה מצטער. אבל אם אמרת שצריך להתחיל עם מיראז' אז אני חולק. קאמל הוא אחד מאלבומי הפרוג הכי קליטים שאני מכיר, ואני מודה. אני לא מכיר כזה הרבה אבל ממה שיצא לי להכיר הוא יחסית מאוד מאוד קליט. אני ממליץ על הSnow Goose בכל ליבי. אלבום שאני מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב.

גם אני

עם ה snow goose אפשר להתחיל בשקט, זה מתכון בטוח להתאהבות, בד"כ שונאי הפרוג נוהגים להגיד שזו מוסיקה מורכבת וארוכה מידיי עם פחות מידיי מילים, שמתרחקת מהרוק האמיתי, ה snow goose הוא יצירה ייחודית, שהצליחה להגיע להשיג שאף אחד לא הגיע אליו קודם ואיש לא שחזר מאז: מצד אחד מדובר ביצירה שלמה בת 45 דקות (43:09 בשביל הדיוק, תקליט שלם של פעם) בלי אף מילה, מצד שני זו יצירה מרגשת שיכולה להביא גם חסרי השכלה מוסיקלית לכדי דמעות. ה snow goose מספר סיפור שלם בלי להוציא מילה מהפה ובכך מדגים את העוצמה האדירה שיש למוסיקה, הסיפור של האלבום כל כך חי, מלא בפרטים וברגשות, עד שנדמה שמילים, שאגב היו אמורות להופיע במקור, היו רק מקלקלות את היצירה. עוד אלבומים של camel, שהייתי ממליץ עליהם בחום, הם כמובן מיראז' שהוזכר כאן, וגם nude מ 1980, שהיה חזרה מפתיע של הלהקה לשורשים הישני והטובים שלה וגם Moonmadness, שלמעריצי פינק פלוייד יזכיר אולי את הגיטרות של wish you were here. עוד אלבום שכתבתי עליו כבר כאן הוא אלבום ההופעה המצויין A live record שמכיל את snow goose לצד עוד יצירות אהובות של הלהקה והוא אחד מאלבומי ההופעה הכי טובים שאני מכיר

meandmeandme

New member
ללא ספק...

אתה הבעת דעה אני הבעת דעה והכול ברוח טובה ככה עובדים הפורומים האלה לא?

Wonder goat

New member
מזאת אומרת האלה? אנחנו שונים

ביננו יש מין הסכמה מאוחדת כזאת וזה למה אני כל כך אוהב את הפורום הזה כי כולם מכבדים אחד את השני וכולם מכבדים את הפורום

matanbu

New member
מחזקת את העז

גם לפי דעתי מיראז יותר קל לקליטה, ועדיף להתחיל עם השירים הקליטים לפני שעוברים הלאה. חוצמזה שיש קטעים במיראז שנוגעים בי יותר מכל האלבום סנו גוס שהוא מצויין גם הוא. בכל מקרה - אתה רוצה לשמוע קאמל, פשוט תשמע. אין מצב שלא תתאהב.

Wonder goat

New member
יש מצב אבא שלי למשל שונא פרוג

הוא לא יכול להתקרב לפינק פלויד או לא קינג קרימסון אז אפשר לא להתאהב קאמל אבל צריך להשקיע

למעלה