שאלת שוקולד

חנהפ

Active member
../images/Emo4.gifשאלת שוקולד

המסתי שוקולד מריר ורד הגליל יחד עם קליבו שהיה טיפה אפור ליצירת גנאש היו לי 400 גר שוקולד ו100 מל שמנת ועוד כף דבש. הגנאש נראה מצוין, אבל ברגע שמרחתי על בצק שמרים (שהותפח במטבח, ולא במקרר) השוקולד התמצק למה זה קרה לי???

Ambrosius

New member
אולי בגלל היחס בין השוקולד

לשמנת? היחס מראה שיש הרבה שוקולד כך שהגנאש יהיה מוצק. גם אם הוא היה עומד על השיש יום שלם (כמו שצריך) הוא היה בסופו של דבר די מוצק. תזכור ששוקולד הוא דבר שיכול להיות מוצק. בחורף החדר קריר ואם הגנאש היה עדיין קצת חם ההבדל בין טמפ' הגנאש לבצק היה אולי גדול מידי. אולי מישהוא שמתעסק באפיה וקונדיטוריה יכול יותר לעזור.

חנהפ

Active member
הגנאש בטמפ' החדר היה מאוד נח למריחה

רק במגע עם הבצק הוא התמצק..

Ambrosius

New member
שאלתי פטיסרית

מהפורום שלי ב-EGULLET היא אמרה ש על מנת למרוח חלק ויפה יחס של 1:1 הכי טוב כמו למילוי פרלינים בערך. היא גם רצתה לדעת מה רצית לעשות עם הבצק ודאגה שהגנאש תשרף בתנור...

חנהפ

Active member
חתכתי את רולדת הבצק לפרוסות

ואפיתי" שושנים" גנאש מ-100 מל שמנת ו100גר' שוקולד? יצא מאוד דליל, לא?

Ambrosius

New member
נראה מעולה

בכל זאת שאלתי שוב ואחזור אליך אם תשובתה!

Ambrosius

New member
אם קשה להבין אין לי בעיה

לתרגם לך: I would try a 2:1 or 2.5:1 ganache depending on if you're using milk or dark chocolate, temper the ganache to stiffen it, then spread it on the dough and roll it. I would also suggest that the ganache be spread such that there is 2 - 3 cm of space left around the edges so that the chocolate is protected during baking. Alternatively, you might have your friend try simply putting shaved chocolate on top of the dough. Chocolate "batons", which are sticks of chocolate, are often used in pastry, such as chocolate croissant but shaved or chopped chocolate will work well too . ועוד תגובה: Right - the shavings make much more sense to me. But, she could do the ganache (for a thicker chocolate layer) and then seal the ends so it doesn't ooze out. Then once it has chilled, she could cut the ends and have the effect she is looking for.

למעלה