שאלה דחופה...

Unicorn Fairy

New member
../images/Emo4.gifשאלה דחופה...

אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון לשאול בו, אבל אני לא יודעת לאן לפנות, כך שאם אתם יודעים על עוד מקומות בהם אוכל לשאול את השאלה אני אשמח אם תפנו אותי.
אתמול בערב מצאתי בחניית הבית שלי ציפור בר שמסוגלת לעוף מטרים ספורים ולא נראה כי יש לה בעיות בכנפיים (בדקתי) או ברגליים (כנ"ל), ניסינו לגרום לה לעוף מספר פעמים אבל היא נוחתת כעבור כמה שניות ולא נחיתה בטוחה, היא כמעט מתרסקת.
לקחתי אותה אליי הביתה וכרגע היא בקופסת נעליים ונתתי לה מים. השאלות שלי הן: 1. מה כדאי לי לתת לה לאכול? 2. מה יכולה להיות הבעיה שלה? 3. היכן אני יכולה לברר איזה סוג של ציפור היא ואם היא זכר או נקבה מלבד בספר צפרות (שאין לי)? אם תזדקקו לעוד פרטים אנא כתבו לי ואני אשתדל לענות למרות בורותי בנושא. תודה רבה, שלי.

big mama 2

New member
בשביל לומר איזה אוכל

אני חייבת לדעת איזו ציפור זו...... הדבר הכי טוב שתוכלי לעשות בשבילה זה לקחת אותה לגן הזאולוגי באבו כביר. או לאיזו פינת חי... אני מוכנה לקבל אותה ולבדוק אם תרצי....

Unicorn Fairy

New member
המ...../images/Emo4.gif

הכי הרבה שאני יכולה לנסות זה לצלם אותה במצלמת רשת ולתאר אותה. אני אצלם אותה בעוד כשעה, אני לא ממש יודעת איך להפעיל את המצלמה. בכל אופן, הציפור נראית כך; היא מזכירה דרור, אבל היא גדולה ממנו בהרבה. היא בערך בגודל של שחרור (אני חושבת שזה שם הציפור השחורה עם המקור הכתום
), אם כי היא לא דומה במבנה, הזנב שלה מעט קצר יותר והיא נמוכה מעט. הצבע שלה של הגב הוא חום-אדמתי עד כתמתם (כשהיא "עפה" לכיוון החצר לא הבחנתי בה בגלל הצבע ההסוואתי שלה), ומהחזה ועד לאמצע הבטן היא במין גוון אוף-וויט, על החזה ומעבר היא מנומרת מאד. המקור שלה קצר, כחצי סנטימטר והוא כתום מבפנים וחום מבחוץ. והיא תוקפנית
ועירנית מאד לעומת אתמול שהיא היתה בשוק טוטאלי.

talezer

New member
לגבי הציפור

קודם כל לאכול היא לא תאכל שום דבר כי היא מפוחדת והיא יכולה להכנס לצום עד שהיא תמות , דבר שני אולי זה גוזל שנפל מקן בסמוך למקום בו נמצאה הציפור, או שפשוט האמא של הגוזל הטילה שוב ביצים וזרקה את הגוזל מהקן, עדיף שתקחי את הציפור לוטרינר שיבדוק. ואם את לא רוצה לשלם כסף אז פשוט תקחי את הציפור לחנות חיות או לחוות גידול הקרובה לביתך שם הם יעניקו ויודעים להעניק לציפור בריאות וחיים טובים. תודה talezer.

Unicorn Fairy

New member
תודה טלזר ../images/Emo4.gif

הציפור דווקא לא מפחדת מאיתנו. אני בטוחה שמדובר בציפור בוגרת ולא בגוזל מפני שאין שום זכר לפלומה וגם יש מיני סימנים שמראים שהיא בוגרת. בכל אופן אני אעבור עוד מעט בכמה חנויות לחיות מחמד ואראה מי יכול לעזור לי, גם חשבתי לעבור בגן החיות שבגן האם, בחיפה ואולי שמה הם יעזרו במרכז הרפואי שלהם. פעם כבר ניגשתי אבל אז זאת היתה ציפור בר מאד מיוחדת והם טיפלו בה בלי בעיות. הבעיה העיקרית של הציפור במקרה הזה הוא שאין לה שום בעיה (נראית לעין)... תודה.

talezer

New member
tal

בסדר גמור אולי יכול מאד להיות שהיא היתה בתוך בית וגזרו לה את הכנפיים ועכשיו כשהם גדולים היא פשוט לא יודעת לעוף זה מה שקרה אצלי אולי היא גם האכלת יד תנסי . בכל אופן כל הכבוד לך שככה את דואגת אני שבע שנים מגדל ציפורים . אם יש לך איזה שאלה שלחי לי איימל. ביי ביי

Unicorn Fairy

New member
דר"כ...

כמה זמן בערך היא יכולה להחזיק בצום? היא אצלנו כיום ויש לה מים והיא שותה...

talezer

New member
טל

אולי היא האכלת יד כי סתם ציפור לא תשתה ולא תואכל כלום

Unicorn Fairy

New member
נדמה לי שמצאתי את סוג הציפור...

תקנו אותי אם אני טועה: שם הציפור הוא קיכלי רונן, זאת ציפור שיר והיא חורפת(???). האם צדקתי? מישהו יכול למצוא לי תמונה?

הציפור כנראה מותשת.

אם הציפור באמת אינה פגוע כלל(זה שבדקת בכלליות לא אומר שזה נכון) היא כנראה מותשת לאחר תעופה ארוכה או משהו... חפשי בספרים ממה הציפור ניזונה ונסי לתת לה את זה...

כמו שאמרת...(לאחר שקראתי את השרשור)

הציפור חורפת בישראל- משמע עוברת פה בחורף בלבד ונודדת מכאן הלאה. ככל הנראה הציפור שמצאת או מוטשת מן התעופה הרבה ו/או חוסר מזון(בדקי את בלוטת השומן שלה) או שנפגעה בצורה אחרת בעת הנדידה... יש באיזור מגורייך פארק צפרות כלשהו? או מקום שיש בו צפרים או אנשים המבינים בציפרי בר? אם כן- הביאי לשם את הציפור מהר ככל האפשר והם יעזרו לה! אין הרבה סיכויים שתצליחי לטפל בציפור בר. עובדה לכך רואים בזה שהיא תוקפת אותך. אני חוזרת על עצתי- חפשי בספרים ממה היא ניזונה ונסי להשיג לה מן המזון הזה. אל תאכילי אותה אלא הניחי לה את האוכל ותתרחקי-היא לא תאכל כשאת לידה. שימי לה גם מים. ונסי למצוא מהר ככל האפשר אדם המבין בציפרי בר. מקווה שעזרתי.

למעלה