מאוד חשוב

../images/Emo4.gif מאוד חשוב

אני פונה כאן כי אני יודעת שאני מקבלת פה תשובות לכל שאלה שמטרידה אותי אז לפני שאני פונה לרופאה רציתי להיתייעץ איתכם. אופק בן 10 חודשים בשבוע האחרון הוא עושה לי בעיות רציניות באוכל, הוא כמעט ולא אוכל כלום, חוץ מדייסה בבוקר וחוץ מדייסה בערב, הוא ילד שאוהב מאוד לאכול, ןאף פעם לא עשה לי בעיות באוכל. ואני קצת נלחצת שוא פשוט זורק כל מה שמציאים לו. המרק שהוא היה מת על זה לא מסוגל להכניס לפה, אחרי כף אחת הוא כבר מתנגד בתוקף. והוא נמצא אצל המטפלת רוב היום, והיא טוענת שהוא אוכל כמו ילד טוב הכל. והיא אפילו אמרה לי שהיא תשאיר לי את הקערות רקים כדי שאני אאמין. חשבתי שרק אצלי הוא ככה, אבל לא, גם אצל אמא שלי שהיא שמרה עליו יום אחד לא אכל כלום. מה זה תקופה כזאת שצריכה לעבור? חוץ מזה אין שום שינוי. הוא מחייך כרגיל משחק, רוקד, ואפילו אוכל גלידות להנאתו. מה עושים?

ניקי ב

New member
הוא עדיין אוכל טחון?

תנסי אוכל אצבעות , אולי נמאס לו מהטחון

../images/Emo178.gif וואלה יכול להיות

אבל מה אני אוכל להביא לו? איך אוכל אצבעות יכול להשבאה אותו? אבל למה אצל המטפלת הוא כן אוכל את כל האוכל שהיא נותנת לו? וזה האוכל שלי מהבית, שאני גם נותנת לו. חוץ מירקות מעודים ופסטה מה אני יכולה לתת לו באוכל אצבעות? עוד עצות יעזרו לי מאוד תודה

ממולדה

New member
לחם עם טחינה/אבוקדו

קציצות מטוגנות (רק עם חלמון, בגיל הזה) פלחים של פירות (אגס, בננה...). חתיכת פשטידה (גם כן רק עם חלמון).

טלוי

New member
../images/Emo207.gif הגיע זמן על אצבעות אוכל,נכון

ענת בת שנה וחודש, לא נתנתי לה על האצבעות אוכל אלא האכלתי אותה בעזרת כפית עד היום ובמיוחד אצל חמותי ובעלי כל כך אוהבים להיות נקי!!! לא מזמן הלכנו למסעדה, בעלי רשאי לי לתת לה את האצבעות אוכל את המבורגר של בשר טחון, כמה יפה שענת אוכלת בעזרת ידיים אך לא רע... אני יכולה לתת לה את המגש של כיסא האוכל, זה באמת הגיע זמן...אך באיזו אוכל שאפשר להתאים לו לקחת את האוכל בעצמו ויש מזונות שאי אפשר לאכול כעצמאי כמו הוא אורז,איטריות,פתיתים,מרקים,ועוד... לצערי רב שענת לא אוהבת לאכול ירקות ופירות טריות....

IcNיה

New member
תבררי איך המטפלת מאכילה אותו

אולי היא מבדרת אותו על מנת שיאכל (טלויזיה, משחקים, עניינים - רק כדי שיפתח את הפה)? אולי להיפך - אולי היא מאוד רגועה ולא לחוצה, מתייחסת אל אוכל כאל אוכל בלבד, ואז אם הוא רעב - הוא אוכל, כי עם המטפלת לא מדובר בענייני שליטה ואיתך - כן? אני אומרת את זה בצורה לא מאשימה בכלל, כי גם אני נלחצת מאוד כשהבת שלי לא מסכימה לאכול, כי גם כה היא במשקל נוצה. יחד עם זאת, אני באופן אישי מסרבת לעשות קרקס שלם סביב האוכל, וזה אומר - בלי שירים/ריקודים/הפעלות/טלויזיה/"הנה אוירון" למיניהם, ומקסימום שאני מסכימה לו זה שהיא "תאכיל" את הבובה שלה במקביל לזה שהיא אוכלת בעצמה. את אומרת שהוא אוכל גלידה בהנאה וכנ"ל דייסה (מבקבוק, אני מניחה). יכול להיות שצומחות לו שיניים, ואז כואב לו לאכול מכפית? יכול להיות שהוא באמת מוכן כבר לאוכל אצבעות? בת שלי אכלה כמויות גדולות של מרק (כ-500 מ"ל) בהנאה רבה במשך חודשים, ואז יום אחד פשוט סירבה לפתוח את הפה למרק, ואוכלת בערך מגיל 10 חודשים אוכל במרקם גס יותר.

petit choux

New member
בדיוק מה שקרה ועוד לפעמים קורה

לבת שלי , ואצלנו זה מתקשר עם שיניים, וגם גיוון באוכל שלו היא זקוקה . האמת יותר שיניים , היא לוקחת כמה כפיות ופתאום מפסיקה לרצות לאכול, אמא שלי מטפלת בה כך שאני יודעת הכל בוודאות , אני מנסה לגוון לה כמה שאפשר ונותנת לה בחתיכות קטנות ולפעמים שהיא אוכלת לבד גם וגם . יש לה תקופות כאלה שהיא לא אוכלת כלום וטוב שיש חלב אם/תחליף.

למעלה