עוד ניסיון.
היי לכם. עד עכשיו תיפקדתי כקוראת סמויה, אבל אני כבר לא יכולה להתאפק... סליחה שאני מתפרצת ומתנגדת לדעתה של אפי היקרה. אני ראיתי בזה שמיטל דואגת קודם כל לאביה ורק אחר כך לעצמה, דבר שלילי. קודם כל, הילדים הם הילדים בבית. הבעיות של ההורים צריכות להדאיג אותם באופן משני, רק אחרי שיטפלו בבעיות של עצמם. דבר שני, ילדים לא צריכים להתערב בבעיות של ההורים. כשילד מתחיל להתערב בגירושים, בד"כ הוא יותר מסבך את העיניינים מאשר מועיל ועוזר לפתור אותם. ודבר שלישי, והכי גרוע, לילד אסור לקחת צד בעניין. בטח שלא כשהגירושים רק בתחילתם, ונחתו על הילד כרעם ביום בהיר (איזו עברית...). טבעי שהילד יגונן על ההורה הננטש, ורוב הסיכויים שדווקא ההורה היוזם הוא הצד הפגוע יותר. אני ממש לא יודעת מה קורה במשפחה של מיטל, אבל כשהיא מכנה את אימה אכזרית וקרה ואת אביה תלותי ושבור, ברור לי שהסימפטיה לאביה לא "בריאה", כלומר, היא בחרה צד מרחמים, ולא מהבנה אמיתית. לסיכום, גירושים זה דבר שאי אפשר להסתיר מהילדים, אבל החובה על ההורה היא לא לתת לילד לדעת על הכביסה המלוכלכת, כמו גם על הילד לא לקחת צד. ולמיטל, רציתי לכתוב לך בבוקר, אבל הייתי כל כך נסערת ומבולבלת שהתחרטתי ומחקתי את ההודעה. באמת, אף אחד לא יכול לנחם אותך, אבל שיחה עם חברות ובילוי בהחלט יכולים להוציא מהדיכי. ומה שכן את יכולה לעשות בקשר לנושא, זה חשבון נפש. להבין מה הגורמים להצעה של אימך, לא לבחור צד כמו שכתבתי למעלה, ופשוט לתת להם לסדר את העניינים עם מינימום התערבות שלך. את כל זה אני אומרת מניסיון, בין ההורים שלי יש מאבק ארוך ומכוער מאוד, שאומנם שונה מאוד ממה שקורה אצלך, אבל גם אני מתמודדת. וזה לא קל, אבל חיים עם זה.